Από το ράψιμο των ποδιών με το λαιμό που τεντώνεται, από το κρανίο που επιμηκύνεται στο ακόνισμα των δοντιών, υπάρχουν κουλτούρες που έχουν υπομείνει μακρές και οδυνηρές διαδικασίες για να καλουπωθούν στα πολιτιστικά και κοινωνικά πρότυπα.

Wikimedia Commons

Επιμήκυνση λαιμού

Από τα πέντε τους, τα κορίτσια της φυλής Thai ξεκινούν να επιμηκύνουν τον λαιμό τους. Ξεκινούν με τετράκιλες σπείρες και σταδιακά φτάνουν τις 25. 



Ακόνισμα των δοντιών

Πολλοί πολιτισμοί ενσωματώνουν αυτήν την πρακτική. Οι Μάγιας ακονίζουν και λαξεύουν τα δόντια τους, για να δείξουν ότι προέρχονται από ανώτερη τάξη. Οι Μένταγουαϊ που ζουν στην Ινδονησία θεωρούν ότι είναι δείγμα ομορφιάς. Όσο πιο στενά δόντια, τόσο πιο ελκυστική η γυναίκα.



WikiMedia Commons

Σκαριφισμός

Το να αφήνεις ουλές και να μειώνεις την εμφάνισή σου θεωρείται ντροπιαστικό από πολλές κουλτούρες. Ωστόσο, άλλες δημιουργούν επίτηδες ουλές και τις «δείχνουν» με περηφάνια. Πολλές αφρικανικές φυλές το κάνουν ως τελετουργία. Η φυλή Dinka στο Νότιο Σουδάν κάνει ουλές στο πρόσωπο, με σχέδιο για τα κορίτσια και τρεις γραμμές για τα αγόρια.


Pinterest

Τέντωμα αυτιών

Μια παλιά παράδοση που συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Οι φυλές το θεωρούν όχι μόνο σύμβολο ομορφιάς, αλλά έχει και θρησκευτικό νόημα για αυτούς, καθώς θεωρείται ότι απομακρύνει τη μαγεία και άλλες μορφές του κακού.



Wikimedia Commons

Επιμετάλλωση χειλιών

Μια από τις πιο παλιές πρακτικές σωματικής επέμβασης που φτάνει πίσω στο 8.700 π.Χ. Μπορεί να τη συναντήσει κανείς στην Αφρική, τη Νότιο Αμερική και την Ευρώπη, αλλά οι άνθρωποι Mursi στην Αιθιοπία είναι αυτοί που το εξασκούν ακόμη. Πριν το γάμο, 13 χρονών, τα κορίτσια ανοίγουν τρύπα στο στόμα τους με ένα μικρό ξυλάκι κι έπειτα, σε βάθος 6 μηνών ή ενός χρόνου προσθέτουν πιάτα στην τρύπα.


Wikimedia Commons

Τάπες στη μύτη

Ο αρχικός σκοπός των γυναικών στη φυλή Apatani στην Ινδία ήταν να γίνουν μη ελκυστικές. Το έκαναν αυτό σαν μια μορφή προστασίας, πιστεύοντας πως αν δεν τους ήθελαν άνδρες από άλλες φυλές, δεν θα τις απήγαγε κανείς ή θα τις παρενοχλούσε σεξουαλικά.



The Sun.co.uk

Ένωση ποδιών

Για σχεδόν χίλια χρόνια, τα μικρά κορίτσια στην Κίνα είχαν τα πόδια τους πολύ σφιχτά δεμένα σε επίδεσμους με την ελπίδα να σταματήσουν την ανάπτυξη του ποδιού. Αυτό έκανε τα δάχτυλα των ποδιών να γυρίζουν και τα πόδια να ζαρώνουν προς τα μέσα και δημιουργούνταν η ψευδαίσθηση των μικρών και πιο ελκυστικών ποδιών, ενώ στην ουσία προκαλούνταν παραμορφώσεις και αναπηρίες. 


Σιδέρωμα μαστών

Μια τρομακτική τεχνική που σταματάει τα στήθη των γυναικών από την ανάπτυξη. Οι γυναίκες στο Καμερούν χρησιμοποιούν καυτή σπάτουλα και γουδοχέρι στο στήθος των κορών τους, με την ελπίδα να λιώσουν το λίπος και να κάνουν τους μαστούς επίπεδους.


Wikimedia Commons

Επιμήκυνση του κρανίου

45.000 χρόνια πριν οι άνθρωποι συνήθιζαν να επιμηκύνουν το κρανίο τους. Τέτοια κρανία έχουν βρεθεί στο Ιράκ, την Αίγυπτο, το Περού και τα στοιχεία δείχνουν ότι ξεκινάει στη νηπιακή ηλικία, οπότε και το κρανίο είναι ακόμη μαλακό και όχι πλήρως σχηματισμένο. Τύλιγαν ύφασμα και μερικές φορές ξύλα για υποστήριξη, ώστε να κατευθύνουν το κεφάλι προς τα πάνω και πίσω, ώστε να γίνει πιο μακρόστενο.

Πηγή: All Day