Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

4η Ιουλίου 1990: Πάρτι στην Ίο, το Νησί που το Πάρτι δεν Τέλειωνε Ποτέ

4η Ιουλίου,Εθνική Ημέρα Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ κι αφορμή για ένα ακόμη Πάρτι στην Ίο, τότε που το πάρτι δεν τέλειωνε ποτέ.
Φωτογραφίες: Γεράσιμος Δομένικος / FOSPHOTOS

Το να μιλάς για Πάρτι στην Ίο είναι σαν να μιλάς για μπριζόλα στου Χρύσανθου ή pints σε μία εγγλέζικη pub. Από τις αρχές των 70ς όταν οι Κρητικοί έδιωξαν τους hippies από τα Μάταλα, η Μύκονος και η Ίος έγιναν τα επόμενα στέκια, με την Ίο να μεταμορφώνεται σταδιακά στο νησί των μπαρ, του πάρτι και της μέθης, ένα νησί που μάζεψε το πιο ροκ κομμάτι των νέων από όλο τον κόσμο, και-σιγά-σιγά και από την Ελλάδα. Στα 80ς υπήρχαν πάνω από 150 μπαρ στην Ίο – βασικά υπήρχαν σχεδόν μόνο μπαρ.

Μετά την δύση μαζεύονταν όλοι στην Χώρα, ένας παράδεισος για όσους ήθελαν να πιουν, φλερτάρουν και παρτάρουν ακούγοντας παράλληλα καλή μουσική: IOS CLUB- FRIENDS- TOP CLUB η διαδρομή μέχρι τα ξημερώματα και μετά –αν δεν έπεφτες κάπου λιπόθυμος από το ποτό – καμάκι και δρόμο για τον Μυλοπότα. Ελεύθερο σεξ (ειδικά στην προ AIDS εποχή), ύπνος στην άμμο, άγριο ξύπνημα -με τους ντόπιους να σε ξυπνάνε, βάζοντας τα γαϊδουράκια τους να σε κλωτσούν- και το πάρτι ξεκινάει.

 

Μυλοπότας. Η αχανής αμμώδης παραλία με τα γαλαζοπράσινα νερά και το Far Out. Μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του 90 ότι πιο Ίος μπορούσες να ζήσεις συνέβαινε από την ώρα που έβγαινε ο ήλιος μέχρι και την δύση του, μόνο στο Far Out. Το Far Out ήταν ένα (στοιχειώδες στην αρχή) camping με ένα καταπληκτικό καφέ-μπαρ –σελφ σέρβις κάτω από μια καλαμωτή και κυριολεκτικά δίπλα στην θάλασσα. Από το πρωί όλοι άραζαν εκεί. Κάποιοι ήταν μόνιμοι θαμώνες που έκαναν και κάποιες δουλειές (π.χ λάντζα, dj, κουβαλητής καρπουζιών, κουβαλητής φιαλών γκαζιού, καθαριστής γενικά ή τουαλετών κλπ) για να μπορούν να πίνουν και να κάνουν ντους τσάμπα. Η μουσική ξεκίναγε με Iggy, δεν πρέπει να έχει παιχτεί πουθενά αλλού κομμάτι παραπάνω φορές από όσες το Passenger στο Far Out. Μπύρες αρχικά ελληνικές, μετά προστέθηκαν και 2-3 ξένες. Κόσμος κυρίως ξένοι, κυρίως άνδρες, κυρίως 20άρηδες, κυρίως πότες, κυρίως party animals. Μοναδικό πρόβλημα, η αφορμή για το Πάρτι της Ημέρας. Πολλές φορές το θέμα έβγαινε από την διεύθυνση του καταστήματος, άλλες από τους θαμώνες. Αλλά δεν υπήρχε ούτε μια μέρα χωρίς πάρτι, σαν αυτό στις φωτογραφίες που έγινε με αφορμή την Ημέρα Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, το 1990.

Δε φοράγαμε ρολόγια, δεν υπήρχαν κινητά, δεν υπήρχε ποζάρισμα, δεν είχαμε λεφτά. Είχαμε όμως έρωτες, ποτά και μουσικές. Κι ένα ατέλειωτο Πάρτι στην Ίο: Ήμασταν Ελεύθεροι!

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.