popaganda_knit_the city_1

Οι Knit The City είναι μια κολεκτίβα γυναικών με εξωραιστικές προθέσεις: παίρνουν χοντρές βελόνες, κάμποσες μπάλες μαλλιού και ξεχύνονται στους δρόμους του Λονδίνου. Ένα πορτοκαλί καλαμάρι περνιέται κασκόλ στο άγαλμα του Δαρβίνου στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Ο Πρίγκηπας Γουίλιαμ και η Κέιτ κρέμονται μάλλινοι, και πιο ερωτευμένοι από ποτέ μάλλον, στο συντριβάνι της Picadilly Square. Ο ‘ντότζι’ σταθμός του Brixton γεμίζει πλεκτά λουλουδάκια και ήλιους και το κλασικό κόκκινο phone booth απέναντι από το Big Ben αποκτά μια χρωματιστή μάλλινη επένδυση για τα πρώτα κρύα. Συναντήσαμε τα κορίτσια και μας ξετύλιξαν το κουβάρι της μάλλινης popagandaτους.

popaganda_knit_the city_4

Πιστεύετε στον φεμινισμό; Πιστεύουμε στην ισότητα. Ένα τεράστιο καλαμάρι για όλους.

Είναι το πλέξιμο ένα τρεντ; Ποια η διαφορά του knitter από τον sewer; Το πλέξιμο είναι lifestyle. Eίναι ένας τεράστιος μάλλινος Γκοτζίλα εξαιρετικής παραδοσιακής τεχνικής η οποία είναι τρομερά εθιστική, δημιουργική και ασυνήθιστα χαλαρωτική. Ο knitter έχει πολύ μεγαλύτερες βελόνες και περνάει τον χρόνο του κυρίως ξετυλίγοντας μαλλί. Ο sewer είναι κι αυτός αρκετά cool. Πολλά από τα yarnstorms που έχουμε κάνει περιέχουν και αρκετό ράψιμο.

Μια τυπική προετοιμασία πριν από κάθε yarnstorm είναι: Ξέφρενος πανικός. Πλέξιμο. Ξέφρενος πανικός. Πλέξιμο. Ξέφρενος πανικός. Κέικ. Ξέφρενος πανικός. Ράψιμο.

 Κάποιο ασυνήθιστο περιστατικό; Μια φορά βοήθησα ένα μικρό παιδάκι να κλέψει έναν πλεκτό σκελετό πειρατή τον οποίο δεν έφτανε να πιάσει.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο πλεκτό σας; Το “Ανθισμένο Brixton”, ένας μάλλινος κήπος με γρασίδι, λουλούδια κι έντομα. Μας πήρε δύο εβδομάδες και 18 ώρες πλεξίματος ενώ χρειάστηκαν 150 μπάλες μαλλιού. Ο ύπνος είναι για τους αδύναμους. Α, επίσης, ο Πλάρτσι το γιγάντιο καλαμάρι που τρώει ανθρώπους είναι πάνω από 8 μέτρα μακρύ.

 Η αστυνομία σας αγαπά; Μας λατρεύει. Τους μαγεύουμε με το ‘μαλλί’ μας. Όταν πλέκαμε τον τηλεφωνικό θάλαμο στην Parliament Square κατά τις 6 το πρωί ένας αστυνομικός σταμάτησε για να μας ρωτήσει αν μπορούσε να μας τραβηξει φωτογραφία για την γυναίκα του.

 Ο Μπόρις (Τζόνσον) τι λέει για όλα αυτά; Ο δήμαρχος μας αγαπά εξίσου. Mας ακολουθεί στο twitter. Το πιο πιθανό είναι ότι μας κάνει stalking γιατί θέλει να ‘ρθει και να κλέψει τα πλεκτά.

Ζείτε από το πλέξιμο; Εννοώ νοίκι, λογαριασμούς, σουπερμάρκετ… Ναι, αμέ. Χρειάζεται πολύ πλέξιμο όμως, πάρα πολύ. Πλέκουμε για πολλά ενδιαφέροντα πρότζεκτ, για μουσεία στο Λονδίνο όπως η Tate Britain, μέχρι την Nintendo.

Τρία σημεία / κτίρια στον κόσμο που θα θέλετε να εξαπολύσετε μάλλινη θύελλα; Σίγουρα θα θέλαμε να πλέξουμε την Ακρόπολη. Άλλα ονειρεμένα πρότζεκτ είναι: ένας Κινκ Κονγκ στο Empire Estate Building, να καλύψουμε το Big Ben με μια τεράστια κάλτσα και γκράφιτι πλέξιμο στο διάστημα.

popaganda_knit_the city_2

Ποιο είναι το καλύτερο μέρος για πλέξιμο στο Λονδίνο; Το Southbank. Είναι γεμάτο γκράφιτι, skareboarders, περφόρμερς και πράγματα που δεν περιμένεις να δεις.

 Το επόμενο σας πρότζεκτ; Αν σου πούμε θα πρέπει μετά να σε σκοτώσουμε.