7-nafsika-island--69-million-49-million-76-million

Μπορεί στα οικονομικά να ζοριζόμαστε λίγο, όμως από νησιά άλλο τίποτα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η Ελλάδα έχει περισσότερα από 2000 νησιά και βραχονησίδες. Πολλά από αυτά τα νησιά είναι προς πώληση, με το βρετανικό μεσιτικό γραφείο Knight Frank να προβλέπει μεγάλη αύξηση στην ζήτηση ελληνικών ιδιωτικών νησιών τα επόμενα χρόνια.

Στην ιστοσελίδα Private Islands Online, υπάρχουν ελληνικά νησιά που πωλούνται στην εξαιρετικά χαμηλή τιμή των τριών εκατομμυρίων ευρώ. Λίγα τα λεφτά, αν σκεφτεί κανείς ότι ένα σπίτι στο ακριβό προάστιο του Τσέλσι στο Λονδίνο κοστίζει αρκετά παραπάνω.

Εδώ θα βρείτε τη λίστα με τα 11 πιο οικονομικά νησιά της Ελλάδας. Πού ξέρετε, μπορεί ο κορβανάς σας να σας επιτρέπει την αγορά ενός οικοπέδου στις ελληνικές θάλασσες. Με 60 ευρώ την ημέρα, όλα μπορούν να συμβούν.

11. Όμφορι – 50€ εκατομμύρια  – Ιόνιο Πέλαγος – 4,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα

11-omfori-island--50-million-36-million-55-million

Αυτό το νησάκι του Ιουνίου πελάγους έχει μόνο ένα κτίσμα: αυτό το εκκλησάκι που βλέπετε στην εικόνα. Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, ωστόσο, επιτρέπεται η δόμησή του στο 20% της επιφάνειάς του. Όπως αναφέρει το Private Islands Online, αν ο αγοραστής αποδείξει ότι η περαιτέρω δόμηση αποτελεί μία καλή  επιχειρηματική επένδυση, το ελληνικό κράτος είναι πιθανό να παραχωρήσει ευνοϊκότερους πολεοδομικούς όρους.

10. Δουλίχιο – 40€ εκατομμύρια – Ιόνιο Πέλαγος – 5,4 τετραγωνικά χιλιόμετρα

10-dulichium-island--40-million-284-million-441-million

Το μεγαλύτερο νησί προς πώληση αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Το υψηλότερο του σημείο βρίσκεται 250 μέτρα πάνω από τη στάθμη της θάλασσας. Το Δουλίχιο έχει περί τα 4.000 ελαιόδεντρα και άλλα δέντρα χαμηλής βλάστησης. Το μόνο μειονέκτημα του σε σχέση με άλλα νησιά είναι ότι δεν έχει κανενόςείδους υποδομές.

9. Νησί του Βορείου Αιγαίου – 35€ εκατομμύρια – Χώρα – 348.029 τετραγωνικά μέτρα

9-northern-aegean-island--35-million-259-million-386-million

Απέχει μόλις μισή ώρα από την Αθήνα. Αυτό το καθιστά ένα από τα πιο δημοφιλή νησιά του Αιγαίου,αφού συνδυάζει τη φυσική ομορφιά με την εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στην ελληνική πρωτεύουσα.

8. Άγιος Θωμάς – 15€ εκατομμύρια – Σαρωνικός Κόλπος – 1,21 τετραγωνικά χιλιόμετρα

8-st-thomas--15-million-107-million-165-million

Το νησί του Αγίου Θωμά απέχει με πλοίο μόλις 20 λεπτά από την Κόρινθο και 45 λεπτά από την Αθήνα. Ανήκει στο σύμπλεγμα των Διαπόριων νησιών του Σαρωνικού κόλπου, τα οποία φημίζονταν στην ελληνική μυθολογία για την ομορφιά και τη γραφικότητά τους.

7. Ναυσικά – 6,9€ εκατομμύρια – Ιόνιο Πέλαγος – 5 τετραγωνικά χιλιόμετρα

7-nafsika-island--69-million-49-million-76-million

Πωλήθηκε πρόσφατα, όμως βρίσκεται ακόμη σε λίστες με τα προς πώληση νησιά στην Ελλάδα. Χαρακτηρίζεται για το γεμάτο βουνά ανάγλυφό του και τις «κρυφές» παραλίες του, που διαμορφώνουν ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα παρθένα τοπία στο Ιόνιο πέλαγος. Διαθέτει τρία φυσικά λιμάνια και ψηλά σημεία που προσφέρουν θέα 360 μοιρών.

6. Καρδιώτισσα  – 6,5€ εκατομμύρια – Αιγαίο Πέλαγος (Κυκλάδες) – 1,13 τετραγωνικά χιλιόμετρα

6-kardiotissa-island--65-million-46-million-72-million

Βρίσκεται στην καρδιά του Αιγαίου Πελάγους και έχει πολύ καλή πρόσβαση σε άλλα νησιά των Κυκλάδων. Θεωρείται ένα από τα πιο κατάλληλα μέρη για εγκαταστάσεις ιστιοπλοΐας, καταδύσεων και extreme sports. To νησί βρίσκεται μεταξύ της Φολέγανδρου και της Σύκινου, από τα οποία απέχει μόλις 10 λεπτά.

5. Νήσος Σοφία  – 5,5€ εκατομμύρια – Ιόνιο Πέλαγος – 176.000 τετραγωνικά μέτρα

5-nissos-sofia--55-million-39-million-6-million

To νησί ανήκει σε ιδιώτη και συμπεριλαμβάνεται στη λίστα της σύμβασης Ramsar, γεγονός που σημαίνει πως πρόκειται για υδροβιότοπο «παγκόσμιου ενδιαφέροντος». Η εν λόγω σύμβαση προστατεύσει τον φυσικό πλούτο της περιοχής και απαγορεύει την ελεύθερη διέλευση ιδιωτικών και εμπορικών πλοίων από τα ύδατα που περικλείουν το νησί.

4. Το αγροτεμάχιο της Κύθνου – 5€ εκατομμύρια – Αιγαίο Πέλαγος (Κυκλάδες) – 191.182 τετραγωνικά μέτρα

4-kythnos-island-parcel--5-million-36-million-55-million

Το νησί της Κύθνου βρίσκεται μόλις μία ώρα μακριά από την Αθήνα. Το πλεονέκτημα σε σχέση με άλλα νησιά είναι ότι κατοικείται ήδη και ότι διαθέτει κάποιες βασικές υποδομές, όπως οδικό δίκτυο και σπίτια, που μπορούν εύκολα να αναπτυχθούν περαιτέρω με τις κατάλληλες επενδύσεις στο νησί.

3. Στρογγυλό – 4,5€ εκατομμύρια – Αιγαίο Πέλαγος (Δωδεκάνησα) 218.530 τετραγωνικά μέτρα

3-stroggilo-island--45-million-32-million-5-million

Αν και δεν είναι ανεπτυγμένο σε επίπεδο υποδομών, το Στρογγυλό βρίσκεται πολύ κοντά στο δημοφιλές νησί Μάραθος, από το οποίο μπορεί εύκολα να εξασφαλίσει την ηλεκτροδότησή του. Σύμφωνα με το Private Islands Online, το νερό στο νησί είναι πολύ καλής ποιότητας και μπορεί να γίνει πόσιμο μέσα από την κατάλληλη επεξεργασία.

2. Γαία – 3€ εκατομμύρια – Ιόνιο Πέλαγος (Εχινάδες Νήσοι) – 174.014 τετραγωνικά μέτρα

2-isle-of-gaia--3-million-21-million-33-million

Το Private Islands Online χαρακτηρίζει τη Γαία την «παιδική χαρά των εκατομμυριούχων», καθώς η ιδιωτική εταιρία στην οποία και ανήκει αποκλειστικά έχει την άδεια να χτίσει έξι βίλες και να χωρίσει το νησί σε έξι οικόπεδα. Θεωρείται ένα από τα καταλληλότερα νησιά για κατάδυση, ψάρεμα και κολύμπι.

1. Λυχνάρι – 3€ εκατομμύρια – Δυτικά της Κορίνθου – 384.451 τετραγωνικά μέτρα

1-lihnari-peninsula--3-million-21-million-33-million

Πρόκειται για μεγάλη ευκαιρία, καθώς πρόσφατα η τιμή του υποδιπλασιάστηκε. Διαθέτει πόσιμο νερό, ελαιόδεντρα και πολυτελείς ιδιοκτησίες.

Φωτογραφίες και υλικό χρησιμοποιήθηκαν από την ιστοσελίδα privateislandsonline.com.