pop-krios

Κριός

Η συνύπαρξη δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ακατόρθωτο, ούτε σημαίνει ότι επειδή υπάρχουν δυσκολίες, δεν υπάρχει πάθος. Πάθος, ναι, υπάρχει. Η υπομονή είναι που λείπει. Και φυσικά αναφερόμαστε σε σένα, τον κλασικό ανυπόμονο που θέλει λύσεις, απαντήσεις και αποτελέσματα το συντομότερο δυνατόν. Αυτά στα επαγγελματικά μπορείς να τα διεκδικείς και να τα προσφέρεις. Στα συναισθηματικά όχι, υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν τον χρόνο τους και όταν τους στερείς την ευκαιρία αυτή, μπορεί να επέλθει μια – άσκοπη- σύγκρουση. Πάντως, για να επανέλθουμε, το πάθος είναι πανταχού παρόν στη ζωή σου αυτή την περίοδο. Και ευτυχώς έχεις σε πολύ καλή θέση τον Ερμή, και την Αφροδίτη στο ζώδιό σου: η επικοινωνία είναι λογική, ουσιαστική και ταυτόχρονα έχεις και ενσυναίσθηση. Είναι μια περίοδος κατά την οποία μπορείς να αγαπήσεις και μπορούν να σε αγαπήσουν, ανεξέλεγκτα, όπως ακριβώς το φαντάζεσαι.

line-630
pop-tavros

Ταύρος

Εμπιστεύσου τη διαίσθησή σου, γιατί είναι δύσκολο να σε ξεγελάσει αυτές τις μέρες. Βέβαια, όταν λέμε να την εμπιστεύεσαι, δεν εννοούμε να μην την περνάς από κανένα κριτικό φίλτρο. Γιατί υπάρχουν κάποιες έννοιες που δύσκολα μπορούμε να τις ξεχωρίσουμε. Ένα κλασικό ζεύγος εννοιών που μπορεί κανείς να μπερδέψει, είναι τη διαίσθησή του με την επιθυμία του ή αντιθέτως, τον φόβο του. Πριν από ένα συμπέρασμα ή μια δύσκολη επιλογή, αφού  βεβαιωθείς ότι δεν μιλάνε τα συναισθήματά σου, μπορεί μια ουδέτερη συναισθηματικά σκέψη να σου πει “αυτός είναι ο δρόμος”, “αυτό συμβαίνει”. Κράτα την αυτή τη σκέψη, ενδεχομένως να έχει αξία ως πληροφορία και να δεις αργότερα ότι εξακριβώνεται. Τα οικονομικά σου έχουν περιθώρια βελτίωσης, ίσως μάλιστα αποφασίσεις να θέσεις σε εφαρμογή κάποιες ιδέες σου που θα αυξήσουν τα έσοδά σου. Όσο πιο “λογικά” σκέφτεσαι σε αυτόν τον τομέα, τόσο καλύτερα τα αποτελέσματα. Λογική, βέβαια, δεν σημαίνει απαραίτητα μηδενικά έξοδα και αποστέρηση λόγω άγχους. Λογική, σημαίνει έξυπνες κινήσεις, προγραμματισμός, δώρα στον εαυτό (όσο γίνεται).

line-630

pop-didymoi

Δίδυμοι

Το κλασικό πρόβλημα: να επιλέξεις τα πολλά, προκειμένου να ικανοποιήσεις την πολύπλευρη προσωπικότητά σου και την τρομερή περιέργειά σου, αλλά να χάνεσαι μέσα σε αυτά. Ή να επιλέξεις λίγα, ίσως ένα (άντε δύο) και να δοθείς σε αυτά με πάθος. Προτείνεται η δεύτερη λύση, αν σε ενδιαφέρει η ποιότητα ως τελικό αποτέλεσμα. Γιατί μπορείς να κάνεις θαύματα, το ξέρεις, αλλά μόνο όταν δεν χάνεσαι στις πολλές δραστηριότητες και «στις πολλές κινήσεις και ομιλίες». Πρέπει λοιπόν να θυμάσαι να μην καταπιάνεσαι με πολλά, ειδικά τώρα που σε πιάνει κάτι σαν υπομανία, προφανώς λόγω του ανεβαστικού που έχει η εποχή. Πάντως, είναι στις ανάγκες σου να δημιουργήσεις, να καλλιεργήσεις, να χτίσεις κάτι, ίσως μια σχέση, ίσως να διευρύνεις τις γνώσεις σου ή να ασχοληθείς με κάτι δημιουργικό. Και συνιστάται να μπεις σε μια τέτοια διαδικασία.

line-630
pop-karkinos

Καρκίνος

Ποιος να ασχοληθείς με τα επαγγελματικά, τώρα που συναισθηματικά νιώθεις ήδη κάπως αναστατωμένος; Κι όμως, εσύ είσαι αυτός που πρέπει να τα δώσει όλα στη δουλειά και, αν αυτή την περίοδο δεν απασχολείσαι με κάτι, είναι η στιγμή να ανανεώσεις το βιογραφικό σου και να συντονίσεις τις προσπάθειές σου προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση. Έχε πάντως υπόψη σου αυτό που πολλοί έχουν μάθει αυτούς τους χαλεπούς καιρούς: οι δυσκολίες δημιουργούν και την ευκαιρία να ασχοληθείς με αυτό που πραγματικά θέλεις, που πάντα αγαπούσες, αλλά δεν τολμούσες καν να σκεφτείς, γιατί θα έπρεπε να εγκαταλείψεις μια “βεβαιότητα” και μια οικονομική σταθερότητα που πλέον δεν υπάρχουν. Μην έχοντας κάτι να χάσεις, μπορείς να λειτουργήσεις πιο ελεύθερα. Και πραγματικά, υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να ασχολείσαι με κάτι που σε παθιάζει;

line-630
pop-leon

Λέων

Έχει τεράστια διαφορά να κάνεις κάτι επειδή το αγαπάς, από το να το κάνεις επειδή θεωρείς ότι πρέπει να γίνει. Η διαφορά έγκειται στο ότι στην πρώτη περίπτωση η διαδικασία είναι ευχάριστη, δίνει νόημα στην καθημερινότητά σου και προχωράει αβίαστα, σχεδόν από μόνη της, ενώ στη δεύτερη περίπτωση προχωράει με δυσκολία, με ένα σωρό παύσεις, με ένα βήμα μπροστά και ένα πίσω. Και τέλος πάντων, μερικές φορές σκέφτεσαι, αφού τα πάντα γίνονται για την αγάπη σε αυτή τη ζωή, (ακόμη και όσοι επιδιώκουν την ομορφιά, τα χρήματα, το κύρος, το σεξ, κατά βάθος την αγάπη  επιθυμούν, ως γνωστόν) κατά τον ίδιο τρόπο γιατί κι εσύ ό, τι κάνεις να μην το κάνεις μόνο όταν το αγαπάς; Αντίστροφα από τους περισσότερους δηλαδή, να επιδιώξεις πρώτα την αγάπη, και μετά να αφήσεις να έρθουν τα υπόλοιπα. Μπορεί να σκέφτεσαι τους στόχους και τα συναισθήματά σου και να θέλεις να διευρύνεις με κάθε τρόπο τους ορίζοντές σου, αλλά έχεις και δύο ακόμη ευκαιρίες αυτές τις μέρες: 1. Να επιδιώξεις να πραγματοποιήσεις κάτι που θέλεις πολύ, όσο ακατόρθωτο και ονειρικό και αν το θεωρείς. 2. Να ζήσεις αναζωογονητικές κοινωνικές στιγμές.

line-630
pop-parthenos

Παρθένος

Ο νους σου επικεντρώνεται σταδιακά σε επαγγελματικά θέματα και η λογική σου λειτουργεί άψογα: ξέρεις πολύ καλά πώς να οργανωθείς, πώς να παρουσιάζεις ένα εξαιρετικό επαγγελματικό προφίλ, να προσπαθείς για το καλύτερο όλων και να προσφέρεις τις ιδέες σου, που πολύ συχνά αφήνουν τους άλλους άφωνους. Αλλά υπάρχει μια δυσκολία,  σε μία ή περισσότερες συνεργασίες ή σχέσεις. Μπορεί να πρέπει να βάλεις όρια ή να σταματήσεις ο ίδιος να υφίστασαι πίεση (εδώ να διευκρινίσουμε ότι ανεξάρτητα από τι συμβαίνει γύρω σου, εξαρτάται από εσένα αν θα νιώσεις πίεση ή όχι τελικά). Μην φοβάσαι ότι με το να βάλεις όρια θα τσαλακώσεις την εικόνα σου ή θα πληγώσεις τους άλλους, το αντίθετο μάλιστα. Ο καλός επαγγελματίας, φίλος, σύντροφος ή συγγενής δεν φαίνεται από το πόσο αφήνει τους άλλους να τον πιέζουν. Όσο δίνεις, τόσο θα ζητάνε οι γύρω. Μήπως, παράλληλα, να αρχίσεις να ζητάς και εσύ, βάζοντας και τα όριά σου, όταν αυτό είναι απαραίτητο;

line-630
pop-zygos

Ζυγός

Είναι δύσκολο να σε ανταγωνιστεί κάποιος σε θέματα σχέσεων, αφού έχεις μια έμφυτη ικανότητα να συνεργάζεσαι, να συνδέεσαι και να λύνεις προβλήματα, που σε άλλους φαίνονται τεράστια, με μια απίστευτη απλότητα: για να μάθουν τις δεξιότητες που εσύ έχεις από την μέρα που ήρθες σε αυτόν τον κόσμο, κάποιοι θέλουν αρκετά χρόνια, εμπειρία και ίσως να μην τα καταφέρουν ποτέ. Αυτές τις μέρες οι σχέσεις ευνοούνται ένα παραπάνω, με τον κυβερνήτη σου να βρίσκεται απέναντί σου. Και ίσως μπεις σε διαδικασία να σκεφτείς σοβαρά να προχωρήσεις σε μια συντροφική σχέση, αν είσαι μόνος σου, ή να συνάψεις μια νέα συνεργασία. Αυτό που χρειάζεσαι από τους άλλους (και από τον εαυτό σου) δεν είναι τόσο να σου δώσουν προσοχή, όσο να σου δώσουν συναίσθημα και να σου επιτρέψουν να εκφράσεις κι εσύ αυτό που αισθάνεσαι. Ενδιαφέρον, λοιπόν, το ότι θα βιώσεις μια θετική έκρηξη συναισθημάτων ή δημιουργικότητας.

line-630
pop-scorpion

Σκορπιός

Έχουμε καταλάβει πώς λειτουργείς. Αν δοθείς σε κάτι, επαγγελματικό, δημιουργικό ή συναισθηματικό, με πάθος, μπορείς να κάνεις θαύματα, ό, τι και να είναι αυτό. Είσαι η ήρεμη δύναμη που είναι απλώς αήττητη. Αλλά υπάρχει βέβαια η εξής προϋπόθεση: για να δοθείς σε κάτι, πρέπει να το αγαπάς. Υπάρχουν και άλλα κίνητρα, βέβαια, εκτός από την αγάπη, η ζήλια και η εκδίκηση, π.χ., που όπως και να το κάνουμε, είναι σοβαρά κίνητρα για να δημιουργήσει ένας Σκορπιός. Όπως καταλαβαίνεις κι εσύ, αν δεν προηγείται ένας νταλκάς, δεν υπάρχει αποτέλεσμα. Άρα, για να έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις, είναι απαραίτητο να σε κινητοποιεί ένα πάθος. Αλλιώς, εσύ συγκεκριμένα, δύσκολο να είσαι ευχαριστημένος και αποτελεσματικός. Σύντομα θα ξεκινήσεις κάτι νέο: Προτού αρχίσεις να δουλεύεις για αυτό, εξοικειώσου μαζί του και αγάπησέ το.

line-630
pop-toxotis

Τοξότης

Τίποτα δεν μπορούμε να θεωρούμε δεδομένο, ακόμη και αν είσαι σίγουρος ότι βαδίζεις εκ του ασφαλούς σε έναν τομέα, τον ερωτικό π.χ., μπορεί να μείνεις έκπληκτος σε σχέση με το πόσο απρόβλεπτη μπορεί να είναι η ζωή ή και η δική σου συμπεριφορά. Για παράδειγμα, μπορεί να ερωτεύεσαι και να θεωρείς ότι, κάθε φορά που σου συμβαίνει αυτό, έχεις έναν σχετικό έλεγχο της κατάστασης και των συναισθημάτων σου. Ε, για αυτό ακριβώς δεν μπορείς να είσαι καθόλου σίγουρος-η αυτή την περίοδο. Το πάθος μπορεί να έρθει ξαφνικά, με άτομο που ίσως δεν είναι και η ευκολότερη επιλογή (άντε πάλι…) και να νιώσεις ότι αποπροσανατολίζεσαι εντελώς. Πάρα πολύ ωραία. Όλη αυτή η ενέργεια και η επιθυμία για να «ερωτευθείς» κάτι μπορεί να μην αφορά μια σχέση, αλλά κάτι δημιουργικό, έναν στόχο σου, μια συνεργασία που σε γεμίζει φιλοδοξίες. Ό, τι και να είναι, τα δίνεις όλα.

line-630
pop-aigokeros

Αιγόκερως

Αναζητώντας το family feeiling, παντού, στο σπίτι, στους φίλους, στις στενές προσωπικές σου σχέσεις. Η αίσθηση βαθιάς οικειότητας που έχεις με κάποιους ανθρώπους ή σε συγκεκριμένα γνώριμα και “ασφαλή” περιβάλλοντα είναι κάτι που χρειάζεσαι, που θα σε αναζωογονήσει και που ουσιαστικά θα σε τροφοδοτήσει με το συναίσθημα και την ενέργεια που σου είναι απαραίτητη. Γιατί, φυσικά, το να είσαι μια παραγωγική μηχανή μπορεί να είναι καλό για το αφεντικό σου, την καριέρα σου, το στάτους σου και εν μέρει για εσένα, αλλά φυσικά δεν φτάνει με την καμία. Κατά κάποιο τρόπο αυτό που ζητείται από εσένα αυτήν την περίοδο είναι λίγο να παραγκωνίσεις τα πάντα και να κάνεις χώρο για το συναίσθημα, να αφήσεις λίγο τη θεωρητικοποίηση και να κοιτάξεις βαθιά στα μάτια του άλλου. Αυτό είναι όλο. Παρεμπιπτόντως, ο Ερμής στους Διδύμους υπόσχεται μια οργανωμένη και αποτελεσματική καθημερινότητα, άντε για να μην φρικάρεις τελείως με όλα αυτά τα συναισθηματικά και μελοδραματικά που προαναφέραμε.

line-630
pop-ydroxoos

Υδροχόος

Η έκφραση δεν ήταν ποτέ ένας τομέας στον οποίο είχες κάποιο ιδιαίτερο θέμα, αντίθετα, αν όχι λεκτικά, πάντα βρίσκεις έναν τρόπο να εκφράσεις αυτά που σκέφτεσαι και αισθάνεσαι. Όμως τώρα η έκφραση γίνεται ευκολότερη, ουσιαστική και λογική, μπορείς δηλαδή με μία πρόταση να πείσεις και τον δυσκολότερο ακροατή για την ορθότητα των επιχειρημάτων σου: είσαι ο καλύτερος δυνατός διαπραγματευτής αυτή την περίοδο και η ικανοποίηση που μπορείς να αντλήσεις από τις νέες επαφές, γνωριμίες και συνεργασίες είναι σημαντική. Ίσως είσαι σε μια διαδικασία να προωθήσεις μια νέα συμφωνία, καλύτερα όμως αυτή τη βδομάδα να μείνεις στο σχεδιασμό της και στην όσο πιο ενδελεχή έρευνα μπορείς να κάνεις σχετικά με αυτήν. Όσον αφορά την ερωτική σου ζωή οι γνωριμίες αφθονούν, αλλά ίσως δεν είναι απαραίτητο όλα να περνάνε μόνο από μια νοητική επεξεργασία και τη λογική σου. Μερικές φορές αξίζει να σταματάει κατά κάποιο τρόπο να λειτουργεί η σκέψη για να δοθεί έμφαση σε αυτό που αισθάνεσαι ψυχικά και σωματικά, μόνο.

line-630
pop-ixthys

Ιχθύες

Είναι καιρός να νιώσεις μια ανακούφιση στον οικονομικό τομέα, οι προσπάθειές σου πρέπει να επικεντρωθούν στο να βελτιώσεις την παρούσα κατάστασή σου και να αναζητήσεις τρόπου να αυξήσεις τα έσοδά σου, γιατί θα υπάρξουν δυνατότητες για κάτι τέτοιο. Είσαι ένα εξαιρετικά δημιουργικός και εφευρετικός άνθρωπος που, αν σταματήσει να λογοκρίνει την ίδια του τη δημιουργικότητα, μπορεί να την απογειώσει. Οι τρεις παγίδες στις οποίες μπορείς να πέσεις εύκολα είναι το να επικρίνεις τον εαυτό σου, να λυπάσαι τον εαυτό σου και να λυπάσαι τους άλλους, τέτοιου είδους σκέψεις είναι και η πιο επιτυχημένη συνταγή για την κατάθλιψη. Είναι παράλογο να επικρίνεις τον εαυτό σου γιατί δεν τον βοηθάς να προοδεύσει. Είναι παράλογο να λυπάσαι τον εαυτό σου, γιατί τον αποδυναμώνεις μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο. Είναι παράλογο να λυπάσαι τους άλλους συνέχεια, είναι τόσο πολλοί αυτοί που έχουν δυσκολίες που, αν μπεις σε τέτοιο τριπ, δεν θα κάνεις τίποτα άλλο όλη τη μέρα. Αντί να λυπάσαι, μπορείς να κάνεις κάτι για κάποιους, στο μέτρο που είναι για σένα δυνατό και μόνο.

Ο Γιώργος Σαλαμάς δεν είναι αστρολόγος, αλλά η αστρολογία είναι ένα από τα πολλά του χόμπι -όπως είναι το διάβασμα, ο ύπνος, ο ύπνος, ο ύπνος και το φαγητό- και τη θεωρεί μια καλή αφορμή για επικοινωνία. [email protected]/ facebook.com/gsalamas

To 2014 έχει ακόμη δρόμο. Κατέβασε εδώ τις ετήσιες προβλέψεις από τον Γιώργο Σαλαμά