Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaHOUSE OF PANTS

Τελικά Τζόι, με ποιόν μοιάζεις σήμερα;

Κι όμως, το μέγα θέμα για τα ελληνικά social δεν είναι πως τα Φιλαράκια επιστρέφουν ξανά, αλλά πως ο Matt Le Blanc θυμίζει σε όλους κάτι. Διαφορετικό!
ΣΤΗΛΗ
author-thumb
HOUSE OF PANTS
Τα βάθη των social media και η καρδιά της πόλης: όταν οι δονήσεις τους στέλνουν μηνύματα, ο Δημήτρης Πάντσος στήνει αυτί.

Το HBO Max είχε μια (πολύ) καλή μέρα! Κατάφερε μέσα σε ένα 24ωρο να στρέψει τα μάτια του πλανήτη πάνω του. Με δύο τρόπους. Τη διευκρίνηση/ ξεκαθάρισμα/ δεν σηκώνω κουβέντα, εκ της Warner διευθύνσεως, πως το Dune θα παίξει σε πλατφόρμα και αίθουσες ταυτοχρόνως όταν έρθει η ώρα κάπου στις αρχές του Οκτώβρη, αλλά και την κυκλοφορία ενός trailer που όλοι περιμέναμε. Αυτό του reunion των F.R.I.E.N.D.S. Μένω στο δεύτερο. Με χαρά. Με συγκίνηση. Με χαμόγελο. Με θάρρος και έκπληξη. Ποιοι είναι όλοι αυτοί οι υπέροχοι πλαστικοί άνθρωποι; Τι έκανε ο χρόνος στους αγαπημένους μου; Πότε τους κατάπιε, πότε τους εξαΰλωσε; Πότε τους υπερανθρωποίησε;

Οκ, λίγο πολύ το περιμέναμε θα πεις, καθρέφτη έχεις κι εσύ, ο χρόνος είναι ο μεγαλύτερος κάφρος (καμιά φορά), οπότε μη δηλώνεις έκπληκτος, για το ποιος είναι αυτός που κυκλοφορεί με το όνομα του Matthew Perry και σε ποια 89η μεταμόρφωση προσγειώθηκε το «ναι θα το κάνω» της Jennifer Aniston, λίγα λεπτά προφανώς πριν ξανακάτσει στον μαγικό καναπέ. Κι όμως…

Υπάρχει ένα πρόσωπο που ξεπέρασε κάθε μας προσδοκία και μάγεψε τα ελληνικά social media από τη στιγμή που πάτησαν το play. Ο Τζόι δεν είναι ακριβώς ο Τζόι που θυμόμαστε. Δηλαδή δεν είναι, με ένα άλλο τρόπο. Και όχι με τον τρόπο που ΔΕΝ είναι, όλοι οι άλλοι. Μπερδεύτηκες; Μάλλον δεν έχεις πατήσει το «παίξε» για να ξεκινήσει το βίντεο (για να μιλήσω και με ορολογία εποχής)!

Μια φίλη, ισχυρίζεται πως τα καλοκαίρια στην Χίο έρχονταν πάντα Ελληνοαμερικάνοι που θύμιζαν τον Τζόι. Όχι, αυτόν του χτες, αλλά αυτόν του σήμερα. Σαν να πέφτεις μια σε χρονοσκουλίκα και να προβλέπεις το μέλλον. Τα παιδιά που μπαινοβγαίνουν τα πρωινά στο chat του JoinRadio, την ώρα της εκπομπής, σκαρφίζονται μικρές αστείες ιστορίες: «είναι πρώην ιδιοκτήτης μπαρ σε νησί που στα νιάτα του έκαψε καρδιές αλλά τώρα παντρεύτηκε και κόβοντας και το τσιγάρο έβαλε κιλά», «είναι πρώην ποδοσφαιριστής (ή αστυνομικός, διαζευγμένος αλκοολικός που οδηγεί Πλύμουθ) και βλέπει από την κερκίδα το γιο του να παίζει και τσακώνεται με τους άλλους γονείς και τους λέει δεν ξέρετε εσείς, δεν έχετε παίξει ποτέ», «ο Τζόι είναι σαν τον θείο μου από την Αυστραλία που είχε έρθει όταν ήμουν μικρός, ατσαλάκωτος με κοστούμι και παπούτσι άσπρο και λέγαμε εμείς πόσα λεφτά να έχει βγάλει κι αυτός τα είχε φάει όλα». Ο Τζόι έχει μεγαλώσει, παραδόξως όμως έχει μεγαλώσει πιο φυσιολογικά από όλους. Το προδίδει το πρόσωπο του, η κινησιολογία του, ο τρόπος που λέει bullshit πίνοντας τον καφέ του. Το προδίδει ακόμη κι αυτός ο περήφανος και μοναδικός κοιλιακός του που μάταια προσπαθεί να ξεφύγει μέσα από το καλοσχεδιασμένο και θεόκλειστο συντηρητικό πουκάμισο.

Υπάρχει μια παγκόσμια βεβαιότητα πως όταν παίξει το reunion του καναπέ (αυτό που μαζεύεσαι μαζί με τους έκτακτους φίλους σου και θυμάσαι, άτιμε χρόνε, πόσο ωραία περνούσατε τότε), θα υπάρχει και μια σκηνή έκπληξη. Αυτή που o Matt Le Blanc πετάει το κοστούμι και εμφανίζεται ο Hulk. Ή έστω ο Luther Hargreeves από το The Umbrella Academy! Υπάρχει επίσης και μια άλλη βεβαιότητα. Πως το ταλέντο δεν χωρά σε κοστουμάκια ούτως ή άλλως (τσεκ το Episodes των πέντε κύκλων που ακολούθησε κάποια στιγμή το Friends και θα καταλάβεις).

Και για να ανακεφαλαιώνουμε. Ο Τζόι έφυγε από το σήριαλ βέρα Ιταλός και επέστρεψε καραμπινάτος Έλληνας. Στις 27 Μαιου   μπορεί να Μαΐου μάθουμε, αν μιλά και τη γλώσσα.

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.