Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
BREAKING NEWS

25 στιγμές υψηλής μαγκιάς από το debate που έγινε το 2015. Ανήμερα του Σταυρού!

Πόση τηλεμαχία θ' αντέξω μάγκα μου;
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Τζάμαρος/ FOSPHOTOS
ΣΤΗΛΗ
BREAKING NEWS
Η στήλη του Σταύρου Διοσκουρίδη
Debate Alexis Tsipras - Evangelos Meimarakis / Ôçëåìá÷ßá ÁëÝîç Ô

Καταρχάς ότι οι συμμετέχοντες χρησιμοποιούν (νοητές τελικά) κόκκινες κάρτες αποτελεί από μόνο του μια φανταστική μαγκιά. 

Η είσοδος του Αλέξη Τσίπρα με το κρεμασμένο σακάκι αλά Τρίτση, δεν μπορείτε να πείτε, ξεχείλισε από μαγκιά. 

Ε, ότι ήταν όρθιοι οι Τσίπρας, Μεϊμαράκης, Χαρίτος, τόση ώρα, είναι και αυτό μια κάποιου τύπου μαγκιά.

Και ναι, στην αρχή, ήταν μαγκιά του Μάκη Γιομπαζολιά να αστειευτεί με το γεγονός ότι δεν τελείωσε καμία ερώτηση στο προηγούμενο debate και ήρθε να τις ολοκληρώσει τώρα. 

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε τη μαγκιά επίσης στην αρχή και αποκάλεσε την πιθανή συνεργασία με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ως «παρά φύσιν κυβέρνηση». 

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν έκανε καμιά μαγκιά στην πρώτη ερώτηση. Αντίθετα χρησιμοποίησε τη λέξη «αποτρελάθηκα».

Η αληθινή Μάγκας είναι πανταχού παρούσα.

Η αληθινή Μάγκας είναι πανταχού παρούσα.

Ο Αλέξης Τσίπρας κοίταγε δεξιά και αριστερά συνέχεια με μια πονηρή μαγκιά, λες και ήθελε να κάνει σκανταλιές το μπαγάσικο. Η αλήθεια είναι ότι κοιτούσε τον εαυτό του στο μόνιτορ και δούλευε κάποιες γκριμάτσες. 

Ο Σρόιτερ πήγε να κάνει μαγκιά με τα ένσημα του Τσίπρα στο Μεϊμαράκη αλλά όλο χάθηκε σε μάγκικη ανταλλαγή απόψεων μεταξύ δημοσιογράφου και πολιτικού. Εκεί, σήκωσε το χέρι ο Τσίπρας, απάντησε και μετά το χέρι ο Μεϊμαράκης και έγινε φασούλα.

Α, το φανταστικό είναι ότι οι αρχηγοί δεν ξέρανε τη διαδικασία πάλι. Τι φοβερή μαγκιά και αυτή! 

Με θυμάσαι, ρε Μεϊμαράκη;

Με θυμάσαι, ρε Μεϊμαράκη;

Ο Μεϊμαράκης είπε τον Φαλτσιάνι, Φαλτσάνι και τους Ποδέμος, Ποντέμος. Μαγκιά.

Όταν ο Τσίπρας πέρναγε το χρόνο, ο Μεϊμαράκης έλεγε με βαριά μπάσα φωνή και μαγκιά: «χρόοονος». 

«Ας πάει και το παλιάμπελο», είπε ο Τσίπρας και με μαγκιά πήρε νωρίς την τρίτη κόκκινη κάρτα. Εκεί, είπε και ανέκδοτο για ένα μπεκρή που ήπιε μια μπουκάλα ουίσκι και μετά το άλλο πρωί του έφταιγε ένα σφηνάκι που κατέβασε τελευταίο. Ω, εκεί ο Μεϊμαράκης πήρε και την τρίτη κόκκινη κάρτα. Και αυτές τελείωσαν νωρίς για τον πρώτο γύρο! … «Αν είχα χρόνο θα σου έλεγα και εγώ ένα ανέκδοτο», έκλεισε ο Μεϊμαράκης. Α, μέσα σε όλο αυτό το διάλογο ο Τσίπρας είπε και την έκφραση «μπιρ παρά». 

«Κυρίαααααααααααααα….», ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχασε τη μαγκιά του ξεχνώντας τ’ όνομα της Μάρας Ζαχαρέα.

Μαγκιά, πάντως, που μετά από 500 χρόνια αποφάσισαν να είναι πιο χαλαροί με τους ανάλγητους κανονισμούς. Είχε ενδιαφέρον. Τόσο, που έπεσε το τουίτερ κάποιες στιγμές. Κυριολεκτικά!

ΜΑΓΚΑΣ, ο Γιομπαζολιάς, πάλι ξεπέρασε το χρόνο. Δεν τον ενδιαφέρει ο χρόνος! Δεν τον αναζητά, δεν είναι ο Προυστ! 

Μαγκιά του Πάνου Χαρίτου, που, παρά την κριτική από τους σπιντάτους συναδέλφους, αυτός δεν ανέβασε τους τόνους και παρέμεινε ατάραχος σε όλη τη διαδικασία. 

Ντουγιογονα ντανς;

Ντουγιογονα ντανς;

«Δεν υποσχέθηκα τίποτα και δεν θα λειάνουμε τίποτα από το μνημόνιο». Τίποτα, τίποτα, τίποτα απαντά ο Μεϊμαράκης στη μαγκιά της Όλγας  Τρέμη να τον «κατηγορήσει» ότι υπόσχεται πράγματα που δεν θα μπορεί να τα κάνει. 

Στο δεύτερο γύρο ρόπιασε ξαφνικά (και πολύ κάθισε) η μαγκιά του Μεϊμαράκη. «Μας έχετε ζαλίσει με τις 17ώρες κύριε Πρόεδρε που το παίζετε ωρομίσθιος», είπε κοιτώντας στα μάτια τον κάθιδρο Αλέξη Τσίπρα. Ου, χα! 

Η λέξη «μετάλλαξη» (εκτός από τα αυτοφωράκιας και ωρομίσθιος) κόλλησε στη ρητορική του Μεϊμαράκη. Για τον κύριο Τσίπρα πάντα. Ότι άλλαξε και από την όρεξη για συνεννόηση το γύρισε στη μαγκιά. Μάλιστα, είπε ότι προτιμά να μην ακούει τον κύριο Τσίπρα πια όταν μιλάει. Του τα λένε άλλοι.

Μαγκιά που κανείς δεν μπορεί να εντοπίσει ποια είναι η διαφορά από τις ερωτήσεις για την εξωτερική και την εσωτερική πολιτική. 

Όχι και τόσο μαγκιά η απόφαση του επιτελείου της Νέας Δημοκρατίας να τοποθετήσουν τον «άγριο» Μεϊμαράκη δίπλα στον «αφελή» Τσίπρα. Αυτό όσον αφορά την εμφάνισή τους στην οθόνη. Ακόμα και δίκιο να έχει ο Μεϊμαράκης, η εικόνα έδειχνε έναν μεσήλικα με μουστάκι να κατσαδιάζει συνεχώς έναν νεότερό του άνθρωπο και μετά να χαμογελάει ειρωνικά. Οι περισσότεροι αναποφάσιστοι στα νεανικά κοινά δεν είναι;  

Η μαγκιά πήγε να σωθεί όμως! Ο σύμβουλος του Σαμαρά και υπεύθυνος μιας ομάδας αλήθειας, Γιώργος Μουρούτης, έγραψε στο τουίτερ (ανέβηκε στην πορεία) ότι ο σκηνοθέτης ψηλώνει τον Τσίπρα. Και εκεί έγινε η σκηνή της βραδιάς, όταν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε από τον σκηνοθέτη να τον ψηλώσει. Και χαριτωμένα, δεν μπορώ να πω, έδειχνε στην οθόνη το ύψος των κεφαλιών τους.

Όχι, και τόσο μαγκιά επίσης του Αλέξη Τσίπρα να μας υπενθυμίσει την «ελπίδα» του Ιανουαρίου. Με capital controls στην πλάτη δεν ξύνεις πληγές. 

Αφού αγαπιόμαστε γιατί τα κάνουμε όλα αυτά;

Αφού αγαπιόμαστε γιατί τα κάνουμε όλα αυτά;

Μαγκιά μας που είδαμε μέσα σε πέντε μέρες έξι ώρες περίπου τηλεμαχίας. 

Μαγκιά, κλανιά και κώλο φινιστρίνι. Καλή ψήφο!   

POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.