002-makis_papadimitriou-actor-athens-september_2013-andreas_simopoulos-fosphotos-popaganda.jpg

Μας είπε για το θείο του τον Αναστάση, για τα βιβλία του Εμανουέλ Καρέρ, το Νίκο Γκάλη και έλυσε μπροστά μας τον Κύβο του Ρούμπικ.

ΜΟΥΣΙΚΗ Όταν ήμουν στο γυμνάσιο είχε γίνει χιτ στο γυμνάσιο μου ένα τραγούδι των Duran Duran που δε θυμάμαι τώρα ποιο ακριβώς είναι. Ήθελα πολύ να το μάθω απέξω, να τραγουδάω του στίχους και ν’ ακούω τη συγκεκριμένη κασέτα. Ήταν τα πρώτα χρόνια που πήγαινα αγγλικά και θυμάμαι που δεν καταλάβαινα το νόημα και τις λέξεις, έτσι ρωτούσα τη δασκάλα μου να μου εξηγήσει το νόημα. Τελικά, μια μέρα, βρέθηκα στην Αθήνα να κάνω βόλτα με το θείο μου τον Αναστάση, μπήκαμε σε ένα δισκοπωλείο και μου αγόρασε την κασέτα.

ΤΑΙΝΙΕΣ Μπορώ να πω ότι δεν ήμουν φαν του σινεμά πριν ασχοληθώ με το επάγγελμα αυτό. Εξαιτίας της υποκριτικής ξεκίνησα να μπαίνω στον κόσμο του σινεμά, να ασχολούμαι παραπάνω, να βλέπω ταινίες. Το This is England του Σέην Μίντοους είναι μια από τις αγαπημένες μου ταινίες. Είναι η ιστορία ενός 12χρονου αγοριού που μπλέκει με λάθος παρέες, με σκίνχεντς συγκεκριμένα. Μου άρεσε γιατί δείχνει πως ένα αθώο μυαλό μπορεί να παρασυρθεί σε κάτι που είναι έξω από την κανονικότητα.

ΒΙΒΛΙΑ Μου αρέσει το Μουστάκι του Εμανουέλ Καρέρ, είναι ίσως ο αγαπημένος μου συγγραφέας. Μου τον πρότεινε η γυναίκα μου και τα δύο-τρία βιβλία του που έχω διαβάσει είναι φανταστικά. Επίσης η Αυτοβιογραφία του Φωτός του Γιώργου Γραμματικάκη είναι από τα αγαπημένα μου. Αυτό μ’ αρέσει γιατί σπούδασα στο Φυσικό -χωρίς όμως να το τελειώσω- και γενικά τα λογοτεχνικά βιβλία περί Φυσικής ή εκλαϊκευμένης επιστήμης είναι ένα πεδίο που μου προκαλεί ενδιαφέρον και διαβάζω πολύ.

ΙΝΤΕΡΝΕΤ Κάθε πρωί ανοίγω το email μου και μετά ασχολούμαι με το speedcubing. Aυτό έχει να κάνει με γρήγορες λύσεις και νέα σχετικά με τον Κύβο του Ρούμπικ. Προσωπικά, μπορώ να λύσω τον κύβο σε λιγότερο από 20 δευτερόλεπτα. Πάντα έχω ένα κύβο μαζί μου και είναι το κόλλημα μου εδώ και τέσσερα χρόνια. Το παγκόσμιο ρεκόρ είναι 5μιση δευτερόλεπτα.

ΣΠΟΡ Είμαι ΑΕΚ αλλά δεν έχω πάει ποτέ στο γήπεδο. Μόνο στο Χαραυγιακός – Ηλιούπολη έχω πάει -αυτό είναι εμπειρία ζωής. Από μικρός έπαιζα μπάσκετ. Ακόμα μ’ αρέσει ο Νίκος Γκάλης.

ΤV Έβλεπα φανατικά σειρές στην τηλεόραση. Τον Μαγκάιβερ, τον Ιππότη της Ασφάλτου Μάικλ Νάιτ και θυμάμαι πως κάθε Κυριακή πήγαινα στον ξαδερφό μου το Σάκη και βλέπαμε μαζί Ταρζάν. Η θεία μου μας έφτιαχνε πατάτες τηγανιτές με αυγά για να συνοδεύσουμε τη θέαση.

ΤΑΞΙΔΙ Θέλω να κάνω ένα ταξίδι με μηχανή και να πάω ή τέρμα ανατολικά ή τέρμα δυτικά ή τέρμα νότια ή τέρμα βόρεια. Με κέντρο την Αθήνα να ξεκινήσω και φύγω προς μια από τις τέσσερις κατευθύνσεις του ορίζοντα. Θέλω να κάνω το νότιο. Να ξεκινήσω και να φτάσω μέχρι, ας πούμε, το Γιοχάνεσμπουργκ. Είναι πολύ δύσκολο και έχει πολλά έξοδα.

Ο Μάκης Παπαδημητρίου είναι ηθοποιός.