Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
27.01.2023

Το Sterna Art Project 2016 παρουσιάζει ένα νέο “Πρωτόκολλο Πειραματικής Εκπαίδευσης”, ανοιχτό στο κοινό της Νισύρου

Ο Άγγελος Πλέσσας και εννέα διεθνείς καλλιτέχνες θα δημιουργήσουν στο πλαίσιο μιας εμπειρικής και βιωματικής κατάστασης στην οποία θα συμμετάσχουν οι κάτοικοι και οι τουρίστες του νησιού.
Το Sterna Art Project 2016 παρουσιάζει ένα νέο “Πρωτόκολλο Πειραματικής Εκπαίδευσης”, ανοιχτό στο κοινό της Νισύρου

Το Sterna Art Project προσκαλεί τον Άγγελο Πλέσσα και εννέα διεθνείς καλλιτέχνες και επιμελητές να δημιουργήσουν νέα έργα μέσα από μια νέα πρακτική, ένα νέο “Πρωτόκολλο Πειραματικής Εκπαίδευσης”, στο ιστορικό κτίριο των Λουτρών Μανδρακίου της Νισύρου το οποίο για δεύτερη χρονιά μετατρέπεται σε σημείο συνάντησης και δημιουργίας, φέρνοντας με την σειρά του τον χαρακτήρα του κοινού βίου και της συνύπαρξης. H διαδικασία της πειραματικής αυτής εκπαίδευσης θα είναι ανοιχτή στο κοινό. Όλοι όσοι βρίσκονται στη Νίσυρο, κάτοικοι και τουρίστες, ενθαρρύνονται να συμμετέχουν και να γίνουν μέρος αυτής της εμπειρικής και βιωματικής κατάστασης, της συνύπαρξης που θα συντελέσει στην ανάπτυξη του έργου. Σε αυτήν την λογική, το “Πρωτόκολλο Πειραματικής Εκπαίδευσης” έχει ένα ατελείωτο περιεχόμενο. 

Το “Πρωτόκολλο Πειραματικής Εκπαίδευσης” είναι ένα νέο εναλλακτικό μοντέλο εκπαίδευσης που βασίζεται στην βιωματική και κοινή, δημόσια εκμάθηση. Μια συνεχής πλοήγηση απόψεων, προσωπικοτήτων και προσεγγίσεων που θα συνυπάρξουν με στόχο οι συμμετέχοντες να μάθουν ο ενας απο τον άλλον για να δημιουργήσουν έργο. Ο Άγγελος Πλέσσας προτείνει στους συμμετέχοντες αυτή τη νέα μέθοδο για να πάρει μια μορφή ανάλογα με τα βιώματα τους, το συνειδητό, αλλά και την τρέχουσα διάθεση τους, το υποσυνείδητο. Ένα πείραμα που απαιτεί βιωματικές πληροφορίες στην βάση του καθώς οι εννέα συμμετέχοντες φέρνουν μαζί τους ιδέες, παρατηρήσεις και προβληματισμούς ώστε να πειραματιστούν με το βιωματικό. Ένα πείραμα περιεχομένου και διαδικασίας όπου η εμπειρική έρευνα του καθενός ξεχωριστά συνιστά την κοινή εκμάθηση ενώ αποφεύγει κανόνες ιεραρχίας και όποιας ακαδημαϊκής παιδαγωγικής.

Επιμέλεια: Άγγελος Πλέσσας

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Ανδρέας Αγγελιδάκης, Sepake Angiama, Δανάη Ανεσιάδου, Agnieszka Gratza, Quinn Latimer, Oliver Laric, Arvo Leo, Mia Lundstrom, Paolo Thorsen-Nagel, Άγγελος Πλέσσας, Tim Tzouliadis, Κλέα Χαρίτου

Διάρκεια διαδικασίας: 10 – 22 Ιουλίου, 2016, Εγκαίνια: 21 Ιουλίου, 2016 στις 8.30μμ με δράση απο όλους τους συμμετέχοντες

Διάρκεια έκθεσης: 22 Ιουλίου – 20 Αυγούστου, 2016

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.