Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
31.01.2023

Μουντιάλ 2022: Ακτιβιστής μπήκε στο γήπεδο με σημαία ΛΟΑΤΚΙ+ και συνθήματα για Ιρανές και Ουκρανία

Οπαδός με μπόύζα Superman εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο στο 50' του αγώνα Πορτογαλία - Ουρουγουάη για να περάσει τα μηνύματα του για την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, τις Ιρανές και την Ουκρανία.
Μουντιάλ 2022: Ακτιβιστής μπήκε στο γήπεδο με σημαία ΛΟΑΤΚΙ+ και συνθήματα για Ιρανές και Ουκρανία

Αναστάτωση επικράτησε ενώ διεκόπη προσωρινά ο αγώνας της Πορτογαλίας με την Ουρουγουάη για το Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ, όταν ένας ακτιβιστής κατάφερε να διαφύγει της προσοχής του προσωπικού ασφαλείας του γηπέδου και να εισβάλει μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο ακτιβιστής, τον οποίο κυνηγούσαν οι άντρες της ασφάλειας για να σταματήσουν, κουνούσε τη σημαία της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, ενέργεια υψηλού συμβολισμού εάν αναλογιστεί κανείς ότι στο συντηρητικό Κατάρ η ομοφυλοφιλία είναι απαγορευμένη.

Παράλληλα, φορούσε μία μπλούζα, η οποία στο πίσω μέρος της ανέγραφε το σύνθημα “Respect for iranian women” δηλαδή σεβασμός για τις Ιρανές γυναίκες ενώ στο μπροστινό έγραφε το σύνθημα “Save Ukraine” δηλαδή, σώστε την Ουκρανία.

Οι άντρες της ασφάλειας τελικά τον πρόλαβαν και τον έριξαν κάτω ακινητοποιώντας τον και οδηγώντας τον εκτός γηπέδου. Το πιθανότερο είναι ότι ο άνδρας μεταφέρθηκε στο κρατητήριο, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις.

Σημειώνεται πως την ώρα που εισέβαλλε ο κόσμος κυρίως γιούχαρε και λιγότεροι επευφήμησαν.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.