Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
26.01.2023

Συμβολική κατάληψη του υπουργείου Υγείας από νοσοκομειακούς γιατρούς [ΒΙΝΤΕΟ]

Οι γιατροί συνεχίζουν και σήμερα τις κινητοποιήσεις τους, απαιτώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, ενώ ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.
Συμβολική κατάληψη του υπουργείου Υγείας από νοσοκομειακούς γιατρούς [ΒΙΝΤΕΟ]

Σε συμβολική κατάληψη στο Υπουργείο Υγείας προχώρησαν σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί της ΕΙΝΑΠ και της ΟΕΝΓΕ, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που εκριζώνει τον δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ, καταργώντας την πλήρη και αποκλειστική απασχόλησή τους, ενώ όπως τονίζουν με ανακοινώσεις τους «η κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή νομοσχέδιο οδοστρωτήρα για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη που σαρώνει ότι έχει απομείνει από το δικαίωμα του λαού μας στη δωρεάν υγεία».

Περίπου στις 6 το πρωί, οι υγειονομικοί έφτασαν στο σημείο, πέταξαν τρικάκια και κρέμασαν πανό από τον τέταρτο όροφο του κτηρίου. Ωστόσο, στο σημείο βρέθηκαν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα οι μισοί συγκεντρωμένοι γιατροί να βρίσκονται εκτός του κτηρίου, καθώς τους έχει αποκλειστεί η είσοδος.

Υπενθυμίζεται ότι οι ενώσεις των υγειονομικών είχαν ανακοινώσει συγκέντρωση για σήμερα στο υπουργείο Υγείας στις 12:30, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κατά του νομοσχεδίου για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη που καταργεί κάθε έννοια του ΕΣΥ, ενώ καλούν σε παλλαϊκή κινητοποίηση την Πέμπτη, όταν το νομοσχέδιο θα συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο Γιώργος Σιδέρης, ένας από τους γιατρούς που βρέθηκαν περικυκλωμένοι από τις δυνάμεις καταστολής, απευθύνθηκε στους αστυνομικούς:

«Κάνουμε μία συμβολική πράξη για να καλέσουμε τον κόσμο στην μεγάλη διαδήλωση της Πέμπτης που μπαίνει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο στην Ολομέλεια και στέλνει τον κόσμο απευθείας πελατεία στον ιδιωτικό τομέα. Τον φτωχό κόσμο, τις μανάδες εδώ των αστυνομικών, τις μανάδες του απλού λαού.

Γι’ αυτό καλούμε τις δυνάμεις καταστολής να αποχωρήσουν. Δεν έχει κανένα νόημα αυτό που κάνουν. Εκτός κι αν είναι να μας συλλάβουν, να μας συλλάβουν τώρα να το δει κι ο κόσμος». 

Τουλάχιστον 40 άτομα κατάφεραν να μπουν στο κτίριο, ενώ λίγο πριν τις οκτώ το πρωί βγήκαν από το υπουργείο και αποχώρησαν.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.