Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
27.01.2023

Ζακ Κωστόπουλος: Ελεύθερος μέχρι το Εφετείο ο μεσίτης

Ο κατηγορούμενοςΑθανάσιος Χορταριάς αποφυλακίστηκε δύο μήνες μετά την καταδίκη του με περιοριστικούς όρους.
Ζακ Κωστόπουλος: Ελεύθερος μέχρι το Εφετείο ο μεσίτης

Από τον Άρειο Πάγο αναβλήθηκε για 25 Ιανουαρίου 2023 η συζήτηση της αναίρεσης που έχει ασκηθεί κατά της απόφασης αναστολής εκτέλεσης της ποινής του Αθανάσιου Χορταριά που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη δέκα ετών για πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης στον ακτιβιστή της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, Ζακ Κωστόπουλο. Έτσι, έως ότου εκδοθεί η σχετική απόφαση τότε θα παραμείνει εκτός φυλακής.

Ο Αθανάσιος Χορταριάς αποφυλακίστηκε μόλις δύο μήνες μετά την καταδίκη του καθώς έγινε δεκτή η αίτηση αναστολής έκτισης της ποινής του, ενώ του τέθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μίας φοράς τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής όπου διαμένει.

Όμως, η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευδοκία Πούλου άσκησε αναίρεση κατά της απόφασης αναστολής εκτέλεσης της ποινής, υποστηρίζοντας ότι «στερείται της απαιτούμενης ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας», όπως επιβάλλει το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία.

Σήμερα επρόκειτο να συζητηθεί η αναίρεση στο Ζ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αλλά ο κατηγορούμενος (ο οποίος ήταν παρών) επικαλέστηκε κώλυμα των δικηγόρων του και ζήτησε αναβολή, την οποία έλαβε για τις 25 Ιανουαρίου 2023.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.