Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
27.01.2023

Στην ΑΔΑΕ ο Αλέξης Τσίπρας – Τι ζητά σχετικά με τις παρακολουθήσεις

«Κάποια στιγμή το παιχνίδι και το κρυφτούλι με τους θεσμούς της Δημοκρατίας λαμβάνει τέλος», δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας μετά την συνάντηση με τον πρόεδρο της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών.
Στην ΑΔΑΕ ο Αλέξης Τσίπρας – Τι ζητά σχετικά με τις παρακολουθήσεις

Την ΑΔΑΕ επισκέφτηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, από το οποίο ζήτησε «ως πολιτικός αρχηγός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης» πρόσβαση σε όλες τις διατάξεις που αφορούν πολιτικά πρόσωπα, δικαστές και αξιωματικούς.

«Κάποια στιγμή το παιχνίδι και το κρυφτούλι με τους θεσμούς της Δημοκρατίας λαμβάνει τέλος», δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας μετά την συνάντηση, ενημερώνοντας πως ο λόγος της επίσκεψης στην Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών ήταν να ζητήσει από τον πρόεδρο της Αρχής, «όπως ο νόμος ορίζει, πρόσβαση ως πολιτικός αρχηγός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε όλες τις διατάξεις, που αφορούν πολιτικά πρόσωπα, υπουργούς, βουλευτές, ευρωβουλευτές, δημοσιογράφους, δικαστές, αλλά και αρχηγούς ή αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων, και έχουν υπογραφεί την τελευταία τριετία».

«Με τους θεσμούς της χώρας και της Δημοκρατίας δεν θα παίζουμε. Πόσο δε μάλλον, με την εθνική ασφάλεια παιχνίδια δεν πρόκειται να ανεχτούμε», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ηλιόπουλος: Νομοσχέδιο συγκάλυψης για τις υποκλοπές στη Βουλή

«Αύριο για άλλη μια φορά θα φανεί η πολιτική γύμνια της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη, όπως και η πολιτική του απομόνωση», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο διαδικτυακό κανάλι «Ναυτεμπορική TV», αναφερθείς στην αυριανή συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση για την ΕΥΠ.

«Στη συζήτηση που έγινε στις επιτροπές της Βουλής, όλοι οι αρμόδιοι φορείς, η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η ΑΔΑΕ, η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων, έχουν ταχθεί ενάντια στο νομοσχέδιο», σημείωσε.

«Είναι φανερό ότι πρόκειται για νομοσχέδιο συγκάλυψης, όταν προβλέπει ότι ο παρακολουθούμενος θα μπορεί να ενημερώνεται για την παρακολούθησή του τρία χρόνια μετά και όταν αναφέρει ότι έξι μήνες μετά την παρακολούθηση θα καταστρέφονται τα αρχεία. Ποιος θα ενημερώνει και για ποιο πράγμα;», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Θα πάμε στις εκλογές και δεν θα ξέρουμε τοΝ λόγο παρακολούθησης του αρχηγού του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος. Αυτό είναι αδιανόητο για οποιαδήποτε δημοκρατική χώρα, συμβαίνει μόνο στην μπανανία του κ. Μητσοτάκη», ανέφερε. «Και όχι μόνο δεν έχει πει για ποιο λόγο τέθηκε υπό παρακολούθηση ο κ. Ανδρουλάκης, αλλά αφήνονται και σκιές για τα εθνικά του φρονήματα. Αυτό είναι επικίνδυνο για τη Δημοκρατία. Δεν μπορούμε να γυρίσουμε στη δεκαετία του ’50 και του ’60, όταν όποιος δεν ήταν δεξιός ήταν ύποπτος για τα εθνικά του φρονήματα», είπε χαρακτηριστικά.

«Πριν από 15 μέρες, μεγάλη κυριακάτικη εφημερίδα, δημοσίευσε τα ονόματα των αστυνομικών που είχαν αποσπαστεί στην ΕΥΠ για να κάνουν χρήση του Predator, αποδεικνύοντας ότι το Predator είχε γίνει κρατική υπηρεσία, και δεν κουνήθηκε φύλλο», σχολίασε ο Νάσος Ηλιόπουλος. Προσέθεσε δε ότι «σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών αναδεικνύει μια σειρά από τιμολόγια που σχετίζονται με την αγορά του εξοπλισμού ο οποίος έκανε χρήση του Predator στην Ελλάδα».

Κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση στην οικονομία, ανέφερε πως «με βάση τα στοιχεία, 2 στους 3 πολίτες μειώνουν δαπάνες για τη θέρμανση του σπιτιού, ενώ 1 στους 2 μειώνει δαπάνες για βασικά καταναλωτικά αγαθά» σχολιάζοντας «και όλα αυτά τη στιγμή που ο μέσος μισθός έχει μειωθεί πάνω από 12% και ο κατώτατος μισθός στο 20%» και προσέθεσε:

«Η κυβέρνηση αρνείται να μειώσει το ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής, τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, συνεχίζει να μην παίρνει πραγματικά μέτρα για την ενέργεια. Όταν τον Οκτώβριο οι πάροχοι αγοράζουν στα 230 ευρώ τη μεγαβατώρα και πουλάνε στα 619, αυτό είναι περιθώριο κέρδους 166%. Και αυτό περνάει άμεσα σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα, δεν γίνεται η κυβέρνηση να το επιτρέπει αυτό. Γι’ αυτό μιλάμε για αισχροκέρδεια με υπογραφή Μητσοτάκη».

Όσον αφορά τις τράπεζες, σημείωσε πως «την ίδια στιγμή που το επιτόκιο στα δάνεια αυξάνεται, μειώνεται πάρα πολύ το επιτόκιο στις καταθέσεις». «Οι τράπεζες θα κλείσουν φέτος με κέρδη περίπου 1 δισ. η καθεμιά και η κυβέρνηση απλώς τις παρακαλάει. Βγήκε μια κρίσιμη απόφαση από το Ειρηνοδικείο Αθηνών που λέει ότι δεν γίνεται πολίτης να χάνει το σπίτι του για χρέη υποπολλαπλάσια της αξίας του σπιτιού», υπογράμμισε, λέγοντας ότι «αυτή η κατάσταση είναι αποτέλεσμα του πτωχευτικού νόμου Σταϊκούρα, που κατήργησε οποιαδήποτε προστασία της πρώτης κατοικίας».

«Δουλειά της κυβέρνησης δεν είναι να παρακαλάει τις τράπεζες αλλά να φέρει θεσμικό πλαίσιο. Και θεσμικό πλαίσιο σημαίνει τουλάχιστον 120 δόσεις για ρύθμιση χρεών, διαγραφή ενός μέρους του χρέους που δημιουργήθηκε στην πανδημία και ένας διαφορετικός πτωχευτικός που θα προστατεύει την πρώτη κατοικία», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Το αίσθημα που εισπράττουμε από τον κόσμο στις περιοδείες μας ανά την Ελλάδα είναι ότι η χώρα βουλιάζει στην αδικία. Για αυτό η λέξη-κλειδί για εμάς και στις εκλογές, είναι η δικαιοσύνη. Δικαιοσύνη παντού, στην κοινωνία, στην οικονομία, στους θεσμούς, στο κράτος Δικαίου», είπε.

Ερωτηθείς για το διπλωματικό ζήτημα που προέκυψε μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα, ο Νάσος Ηλιόπουλος τις χαρακτήρισε «αδιανόητες και προσβλητικές» και εκτίμησε πως «η ακύρωση της επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη στις περιοχές της ελληνικής μειονότητας δεν έγινε λόγω κακοκαιρίας, φαίνεται ότι η ακύρωση αυτή έγινε καθ’ υπαγόρευση του κ. Ράμα».

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.