Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
20.09.2021

Ρέιβεν Σόντερς: «Ήμουνα νέα, μαύρη και ομοφυλόφιλη – Έφτασα στα πρόθυρα της αυτοκτονίας»

Την τελευταία στιγμή αποφάσισε να πάει στον ψυχολόγο της που την αποθάρρυνε από αυτό. Διαγνώστηκε με κατάθλιψη, άγχος και σύνδρομο μετατραυματικού στρες.

Μπορεί η Κινέζα Λιτζιάο Γκονγκ να κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη σφαιροβολία, αυτή όμως που κατέκτησε τις καρδιές μας και έκλεψε την παράσταση ήταν η Αμερικανίδα Ρέιβεν Σόντερς.

Οι ξεχωριστές, εντυπωσιακές μάσκες της, τα πολύχρωμα μαλλιά της, ο εντυπωσιακός χορός της και οι πόζες της τυλιγμένη με την αμερικανική σημαία τράβηξαν την προσοχή! Οι δηλώσεις της όμως γύρω από την κατάθλιψη πραγματικά συγκλόνισαν.

Για τον τελικό, άλλαξε τη μάσκα της και χρησιμοποίησε αυτή του απίθανου Hulk, που αποτελεί και το παρατσούκλι της.

«Ήμουν μαύρη και γκέι, έφτασα στα πρόθυρα της αυτοκτονίας»

Αυτό το χαμόγελο είναι η νέα στάση απέναντι στη ζωή της, μετά από ένα τραυματικό επεισόδιο, που την οδήγησε στα πρόθυρα της αυτοκτονίας, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο, όπου ήταν πέμπτη. Συνέβη το 2018.

«Ήμουνα νέα, μαύρη και ομοφυλόφιλη. Υπάρχουν πολλά στίγματα γύρω από αυτό και σκέφτηκα ότι δεν πρόκειται να βρω διέξοδο. Ο στίβος μου αποσπούσε την προσοχή, αλλά τα προβλήματα εξακολουθούσαν. Μια μέρα ενώ οδηγούσα; πέρασε από το μυαλό μου. Νομίζω ότι ήμουν 15 λεπτά μακριά από την αυτοκτονία ».

Την τελευταία στιγμή αποφάσισε να πάει στον ψυχολόγο της που την αποθάρρυνε από αυτό. Διαγνώστηκε με κατάθλιψη, άγχος και σύνδρομο μετατραυματικού στρες.

Μεταξύ αυτής της ημερομηνίας και φέτος πήρε μέρος μόλις σε τρεις αγώνες. Επέστρεψε τον Ιανουάριο. Τώρα είναι ευτυχισμένη.

«Για μένα, έχοντας κερδίσει αυτό το μετάλλιο πιστεύω ότι μπορεί να χρησιμεύσει ως έμπνευση για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ, για άτομα με ψυχικές ασθένειες και για μαύρες μειονότητες σημαίνει τα πάντα», είπε στη συνέντευξη Τύπου.

Πηγή: www.rosa.gr

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.