Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
20.09.2021

Ο Τζεφ Mπέζος έτοιμος να «κατακτήσει» το διάστημα – Δείτε την εκτόξευσή του [ΒΙΝΤΕΟ]

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο και τρεις ακόμη συνταξιδιώτες ξεκίνησαν για ένα ταξίδι 11 λεπτών έως το όριο του Διαστήματος με το New Shepard της Blue Origin.

Ο ιδρυτής και ο δισεκατομμυριούχος της Blue Origin, Τζεφ Μπέζος εκτοξεύτηκε λίγο μετά τις 14.30 στο διάστημα από τις εγκαταστάσεις Launch Site One της Blue Origin, σε απόσταση περίπου 32 χιλιομέτρων από τα περίχωρα της πόλης Βαν Χορν του Τέξας. Η πτήση του δημιουργεί ταυτόχρονα δύο ρεκόρ: Για το γηραιότερο και το νεότερο σε ηλικία άτομο που έχει βρεθεί μέχρι τώρα στο διάστημα.

Ο Μπέζος επιβιβάστηκε στον πύραυλο «New Origin Shepard» της Blue Origin, συνοδευόμενος από την πρωτοπόρο γυναίκα της αεροπορίας Γουόλι Φανκ, 82 ετών, τον αδερφό του, Μαρκ Μπέζος, και τον 18χρονο Όλιβερ Ντέμεν, του οποίου ο πατέρας ήταν ο τελικός νικητής μιας δημοπρασίας για μια θέση στην πτήση του διαστημικού σκάφους της εταιρείας του Μπέζος. Ο Όλιβερ είναι απόφοιτος Λυκείου που αναμένεται να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης, στην Ολλανδία, φυσική και διαχείριση καινοτομιών τον Σεπτέμβριο.

Η αποστολή τους διήρκεσε μόλις λίγα λεπτά. Οι τέσσερις επιβιβάστηκαν στον πλήρως αυτόνομο πύραυκλο – κάψουλα New Shepard της Blue Origin, ύψους 18,3 μέτρων και πραγματοποιήσαν ένα ταξίδι 11 λεπτών έως το όριο του Διαστήματος. Επέστρεψαν και προσεδαφίστηκαν με ασφάλεια.

Ο Μπέζος ίδρυσε την Blue Origin το 2000 με στόχο την δημιουργία οχημάτων που θα πραγματοποιούν διαστημικές πτήσεις. Μέρος του στόχου της Blue Origin είναι να επιτρέψει τον ιδιωτικό διαστημικό τουρισμό.

Η εταιρεία πραγματοποίησε δημοπρασία για μια θέση στη σημερινή εναρκτήρια πτήση και ένας νικητής, ο οποίος διατηρεί την ανωνυμία του, πλήρωσε 28 εκατομμύρια δολάρια για το εισιτήριο. Ωστόσο, αυτό το άτομο έκανε πίσω. Ο πατέρας του Όλιβερ Ντέμεν, Τζο, διαχειριστής hedge-fund από την Ολλανδία, ήταν ο δεύτερος κατά σειρά νικητής, ο οποίος χάρισε τη θέση στο γιο του.

Ο Ντέμεν έγινε έτσι το νεότερο άτομο που ταξιδεύει ποτέ στο διάστημα, σπάζοντας το ρεκόρ του κοσμοναύτη Γερμάν Τίτοφ, ο οποίος ταξίδεψε σε τροχιά γύρω από τη Γη σε ηλικία 25 ετών το 1961. Επιπλέον η Φανκ ξεπέρασε το ρεκόρ του Τζον Γκλεν για το γηραιότερο άτομο που πέταξε στο διάστημα, το οποίο έθεσε στην ηλικία των 77 το 1998.

Η πτήση πραγματοποιείται μόλις εννέα ημέρες αφότου ο ανταγωνιστής δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Ρίτσαρντ Μπράνσον ταξίδεψε στο Διάστημα με το σκάφος της εταιρείας του Virgin Galactic.

Πηγή

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.