Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
26.09.2022

Μόσιαλος: «Είχα επισημάνει πρόσφατα ότι ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν ήδη τετραψήφιος»

«Για να έχουμε καλύτερη εικόνα για την επίπτωση και τον επιπολασμό της πανδημίας χρειάζεται να κάνουμε και τεστ με τυχαία δειγματοληψία«, αναφέρει ο Καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE σε ανάρτησή του.
Μόσιαλος: «Είχα επισημάνει πρόσφατα ότι ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν ήδη τετραψήφιος»

Σε άναρτησή που έκανε πριν λίγο στο facebook, ο Καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο London School of Economics, Ηλίας Μόσιαλος σχολιάζει τον σημερινό τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων. 

Αναλυτικά η ανάρτηση.

«Είναι πιθανό να έχουμε ανακοίνωση μεγάλου αριθμού κρουσμάτων σήμερα (περισσότερα από 1000). Είχα επισημάνει πρόσφατα ότι ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν ήδη τετραψήφιος γιατί δεν καταγράφονται όλα τα κρούσματα με τον τρόπο που γίνονται τα στοχευμένα τεστ. Για να έχουμε καλύτερη εικόνα για την επίπτωση και τον επιπολασμό της πανδημίας χρειάζεται να κάνουμε και τεστ με τυχαία δειγματοληψία. Και να ανακοινώνονται τα κρούσματα και με βάση την ημερομηνία λήψης του δείγματος, τον αριθμό των τεστ και τον τύπο των τεστ (PCR και Rapid). Είναι επίσης σημαντικό να γνωρίζουμε την επιτυχία της ιχνηλάτησης (πόσα νέα κρούσματα είναι απροσδιόριστα), τη σχετική βαρύτητα των νέων κρουσμάτων και την πιθανότητα περιπτώσεων υπερμετάδοσης σε σύγκριση με τη γενικευμένη διασπορά στην κοινότητα.

Παράλληλα, είναι πιο σημαντικό να γνωρίζουμε τη διασπορά στις ευπαθείς ομάδες (αν είναι μικρή η ανησυχία είναι μικρότερη αλλά αν έχουμε σημαντική αύξηση των κρούσματων τις επόμενες εβδομάδες τότε ο κίνδυνος διασποράς και στις ευπαθείς ομάδες θα αυξηθεί) και την πίεση στο σύστημα υγείας (κυρίως τις εισαγωγές στις ΜΕΘ και την έκβαση της νοσηλείας).
Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία αν πολιτεία και πολίτες κάνουν αυτά που πρέπει. Τον κορωνοϊό θα τον νικήσουμε. Πρέπει όμως να τον νικήσουμε με μικρές απώλειες, με σαφή στρατηγική, αποφασιστικότητα, υπομονή και εύλογες παρεμβάσεις. Την ατζέντα πρέπει να τη θέτουμε εμείς και όχι ο ιός».

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.