Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
27.06.2022

Liberland: Ποια είναι η νέα χώρα του πλανήτη Γη (και γιατί όλοι θέλουν να ζήσουν εκεί);

Μέσα σε μια εβδομάδα έχουν κατατεθεί περίπου 200.000 αιτήσεις ιθαγένειας.
Liberland: Ποια είναι η νέα χώρα του πλανήτη Γη (και γιατί όλοι θέλουν να ζήσουν εκεί);

Αναρωτηθήκατε ποτέ αν μπορεί να ιδρυθεί με «συνοπτικές διαδικασίες» μια ολοκαίνουργια χώρα; Ε να, λοιπόν, που γίνεται. Ο Vit Jedlicka, Τσέχος φιλελεύθερος πολιτικός, που συντάσσεται με τους Ευρωσκεπτικιστές, είναι ο ιδρυτής της Liberland, που αποτελεί και επίσημα πλέον τη μικρότερη χώρα στον πλανήτη.

Ο Jedlicka εκλέχθηκε ως ο πρώτος Πρόεδρος της χώρας χάρη στην απουσία άλλων συνυποψηφίων και τις ψήφους των συνιδρυτών γονιών του καθώς και της κοπέλας του, που αποτελεί τη πρώτη Κυρία της χώρας.Όπως υπόσχεται ο ιδρυτής της νέας χώρας, πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία για όσους ψάχνουν μια αληθινή «Γη της Επαγγελίας», όπου δεσπόζουν η ελάχιστη φορολογία και οι μικρότερες δυνατές ρυθμίσεις.

Η Liberland ιδρύθηκε επίσημα στις 13 Απριλίου 2015. Καταλαμβάνει μια έκταση μόλις εφτά τετραγωνικών χιλιομέτρων(!) σε μια περιοχή μεταξύ Σερβίας και Κροατίας, στις δυτικές όχθες του Δούναβη. Δεν υπάρχουν φόροι, ούτε κρατικές υπηρεσίες, ενώ αξίζει να επισημανθεί πως διαθέτει τον δικό της ύμνο και τη δική της σημαία.

Όπως τονίζει ο Vit Jedlicka, οι μόνες προϋποθέσεις για την εξασφάλιση ιθαγένειας στη νέα χώρα είναι οι «υποψήφιοι» πολίτες να σέβονται τα ατομικά δικαιώματα, τις απόψεις των άλλων και την ιδιωτική υπηρεσία και να μην έχουν ποινικό μητρώο ή παρελθόν σε ναζιστικό ή κομμουνιστικό Κόμμα. Δεν ενδιαφέρουν κανέναν οι σεξουαλικές προτιμήσεις ή άλλα προσωπικά δεδομένα, είναι δεκτοί πλούσιοι όσο και φτωχοί, από κάθε χώρα και τάξη

Ο Vit Jedicka επισημαίνει, ακόμα, πως «η φορολογία θα είναι προαιρετική και οι πολίτες θα χρηματοδοτήσουν μόνο συγκεκριμένα αναπτυξιακά έργα». Μήπως, εν μέσω κρίσης κιόλας, να το σκεφτούμε σοβαρά να μετοικήσουμε;

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.