Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
20.08.2022

«Οι Έλληνες πρέπει να εφαρμόσουν μέτρα λιτότητας όπως εμείς»

Τι είπε στην Popaganda ο Φίλιπς Λαστόβσκις, δημοσιογράφος της ηλεκτρονικής εφημερίδας της Λετονίας DELFI.
«Οι Έλληνες πρέπει να εφαρμόσουν μέτρα λιτότητας όπως εμείς»

«Ξέρω ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι δύσκολη, όμως πιστεύω ότι η χώρα πρέπει να εφαρμόσει μέτρα λιτότητας, όπως κάναμε και εμείς το 2008, όταν η Λετονία εισήλθε σε βαθιά οικονομική κρίση». Με αυτά τα λόγια σχολίασε την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα ο Λετονός δημοσιογράφος Φίλιπς Λαστόβσκις, που βρίσκεται στην Ελλάδα για την ηλεκτρονική εφημερίδα DELFI

«Η Ελλάδα καλείται να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής. Αυτό αναγκαστήκαμε να κάνουμε και εμείς το 2008 και μετά από πέντε χρόνια καταφέραμε να βγούμε από την κρίση και να γίνουμε μία από τις πιο ταχεία αναπτυσσόμενες οικονομίες της Ευρωζώνης. Οι πολίτες της Λετονίας ασκούν σκληρή κριτική στους Έλληνες, καθώς θεωρούν ότι αρνούνται να κάνουν περικοπές, όπως έκαναν εκείνοι πριν από επτά χρόνια», προσθέτει ο κ. Λαστόβσκις.

Και όσον αφορά το Ευρώ; «Οι Λετονοί ήταν αρχικά πολύ επιφυλακτικοί ως προς την ένταξη της χώρας στο Ευρώ. Όμως το κοινό νόμισμα βοήθησε την οικονομία και πλέον οι δημοσιονομικοί δείκτες είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από την εποχή που είχαμε το εθνικό μας νόμισμα». 

Η Ελλάδα θα εγκαταλείψει την Ευρωζώνη σε περίπτωση που επικρατήσει το «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα; «Νομίζω πως κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα επακολουθήσει αν η Ελλάδα ψηφίσει σήμερα «ΟΧΙ». Ίσως να το ξέρεις ο κ. Τσίπρας και να μην το λέει στον ελληνικό λαό», καταλήγει ο κ. Λαστόβσκις.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.