Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
24.10.2020

Δείτε το Enter της Κατερίνας Ανδρέου: «Μια βουτιά στο προσωπικό μοιάζει να είναι η διέξοδος»

Δείτε το “Feat.JULIE” από το Enter της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

Εκείνη λέει πως, όταν καθημερινά τελετουργικά, πρακτικές διαβίωσης και μέθοδοι εργασίας καλούνται ξαφνικά να προσαρμοστούν σε νέους κανόνες, μπορεί να επικρατήσει κάτι απόκοσμο. Μια βουτιά στο προσωπικό έμοιαζε να είναι η διέξοδος.

Ακόμα κι αν αυτό απαιτεί ένα άβαταρ για να συμβεί.

Αυτό το βίντεο, που δημιουργήθηκε πάνω στην αρχή του τυχαίου υλικού, είναι μια περφόρμανς μέσω του interface του ονλάιν demo ενός λογισμικού μετατροπής κειμένου σε ομιλία.

Σε αυτό τον δυστοπικό και ψηφιακό κόσμο, όπου η απόσταση γίνεται μια αναπόφευκτη συνθήκη, χρησιμοποιείται ένα άβαταρ ως μοναδική διαμεσολάβηση ενός λόγου που φλερτάρει με την αφήγηση.

Γίνεται ασαφές το όριο μεταξύ του ποιος ερμηνεύει και ποιος παρακολουθεί, ποιος μιλάει και ποιος ακούει, τι είναι προσωπικό και τι δημόσιο, τι είναι αλήθεια και τι μυθοπλασία. Και η σύνδεση γίνεται δυσκολότερη. Η Τζούλι συμφωνεί.

Όνομα: Κατερίνα Ανδρέου, Αναφορά ως: Σύλληψη/Κείμενο/Σχεδιασμός Ήχου από την Κατερίνα Ανδρέου, Τίτλος: Feat.JULIE, Έτος: 2020, Μέσο: Video, Τυχαίο υλικό: Δείγμα ενός ελεύθερου, ανοιχτού ονλάιν λογισμικού μετατροπής κειμένου σε ομιλία, Διάρκεια: 16’, Γλώσσα: Αγγλικά, Μουσική/ τραγούδια: “I’ll Be Home Eventually” από τους The Flamingos (remix McKenna), “I Only Have Eyes for You” από τους The Flamingos

*To βίντεο παρακολουθείται ιδανικά με ακουστικά.

Το έργο αυτό δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του project ENTER, που αποτελεί μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ωνάση. H Στέγη και το Onassis USA δίνουν 120 ώρες σε καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο, ώστε να δημιουργήσουν μέσα στο σπίτι τους μια σειρά από νέα πρωτότυπα έργα τέχνης που θα δώσουν φωνή στο σήμερα. Let’s ENTER.

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.