Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
25.10.2021

Δύο νεκροί και ένας τραυματίας σε διαγωνισμό cartoon με θέμα τον Μωάμεθ

Το χρονικό της επίθεσης στο Γκαρλάντ των ΗΠΑ.

Δύο ένοπλοι άντρες σκοτώθηκαν και ένας άνθρωπος της ασφάλειας τραυματίστηκε σε επίθεση που έγινε χθες, στο Γκαρλάντ των ΗΠΑ, όπου πολίτες είχαν διοργανώσει διαγωνισμό για κινούμενα σχέδια που αποτύπωναν τον προφήτη Μωάμεθ.

Ο διαγωνισμός Muhammad Art Exhibit and Cartoon Contest, που είχε διοργανωθεί από συντηρητικούς πολίτες, ολοκληρωνόταν, όταν οι δύο δράστες έφτασαν στο σημείο και πυροβόλησαν τον Μπρους Τζόινερ, υπεύθυνο για την ασφάλεια σχολείου της περιοχής. Ο  Τζόινερ τραυματίστηκε στο πόδι και διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Η ζωή του δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο. Αντίθετα, οι δύο δράστες έχασαν τη ζωή τους στο επεισόδιο. Ο ένας από τους δύο πυροβολήθηκε από την αστυνομία τη στιγμή που έγινε η επίθεση. Ο δεύτερος έχασε τη ζωή του όταν επιχείρησε να βγάλει κάτι από το σακίδιο που είχε μαζί του, οπότε και η αστυνομία φοβήθηκε ότι ο δράστης έφερε μαζί του εκρηκτικά.

Η επίθεση στο Γκαρλάντ έγινε λίγα μόλις λεπτά μετά την ανάρτηση απειλητικών μηνυμάτων σε λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης, μηνύματα που εξέφραζαν ακραίες ισλαμιστικές αντιλήψεις.

Ο διαγωνισμός κινουμένων σχεδίων διοργανώθηκε με σκοπό να αναδείξει τη σημασία του δικαιώματος ελευθερίας του λόγου, μετά την τρομοκρατική επίθεση που δέχθηκε το περιοδικό Charlie Hebdo στο Παρίσι, στις 7 Ιανουαρίου 2015. Δέχθηκε συνολικά 350 σκίτσα που αποτύπωναν τον Μωάμεθ, ενώ την ώρα της επίθεσης στο χώρο της έκθεσης βρίσκονταν 200 άτομα.

© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2021 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.