Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
29.06.2022

Αντιμέτωπη με ποινή φυλάκισης δύο ετών Τουρκάλα ηθοποιός επειδή κατέκρινε τη βία κατά των γυναικών

Τούρκος εισαγγελέας πρότεινε ποινή φυλάκισης δύο ετών και τεσσάρων μηνών για την ηθοποιό Ezgi Mola, καθώς θεωρεί πως μια ανάρτησή της στο Twitter προσβάλει έναν πρώην στρατιωτικό που κατηγορείται για το βιασμό μιας 18χρονης γυναίκας.
Αντιμέτωπη με ποινή φυλάκισης δύο ετών Τουρκάλα ηθοποιός επειδή κατέκρινε τη βία κατά των γυναικών

Τούρκος εισαγγελέας πρότεινε ποινή φυλάκισης δύο ετών και τεσσάρων μηνών για την ηθοποιό Ezgi Mola, καθώς θεωρεί πως μια ανάρτησή της στο Twitter προσβάλει έναν πρώην στρατιωτικό που κατηγορείται για το βιασμό μιας 18χρονης γυναίκας κουρδικής καταγωγής. «Αισθάνεστε καλά στη συνείδησή σας που έχετε αθωώσει τη βία των βιαστών. Νόμος, προσευχή, ευχή, αιτήματα, ελπίδα, έχετε πάρει τα πάντα από εμάς !! Τι μπορώ να πω! Ντροπή σου! Ντροπή σου!!! #MusaOrhantutuklansın» έγραψε στον λογαριασμό της στα social media η Ezgi Mola.

Η απόφαση για την απελευθέρωση του κατηγορουμένου προκάλεσε μεγάλη δημόσια αντίδραση, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το θύμα δεν βρίσκεται πια στη ζωή. Η 18χρονη αυτοκτόνησε, αφού πρώτα άφησε ένα σημείωμα, στο οποίο κατηγορεί τον στρατιωτικό ότι την κράτησε κλεισμένη σε ένα σπίτι και την βίαζε επί 20 ημέρες. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η έκθεση των γιατρών επιβεβαίωσε τον βιασμό της.

Σύμφωνα με το CNN Τουρκίας, ο δικηγόρος του Ορχάν κάλεσε την ηθοποιό να ζητήσει συγγνώμη, κάτι που η ίδια αρνήθηκε και ο εισαγγελέας άσκησε αγωγή εναντίον της στο 31ο Ποινικό Πρωτοδικείο της Άγκυρας με την κατηγορία της «προσβολής με ηχητικό, γραπτό ή βίντεο μήνυμα». Η ίδια απαντά: «Τη στιγμή που η βία, οι θάνατοι και οι κακοποιήσεις εναντίον γυναικών συνέβησαν το ένα μετά το άλλο, ήταν στην κορυφή της ατζέντας του Twitter (ένα δημοφιλές θέμα στο Twitter)! Με το hashtag # MusaOrhantutuklansın, έδωσα τη γενική αντίδρασή μου σε όλα τα περιστατικά βίας κατά των γυναικών, όπως κάθε ευαίσθητο άτομο. Δεν γνωρίζω ούτε τον καταγγέλλοντα ούτε έχω προσωπικές προθέσεις. Δεδομένου ότι είμαι δημόσιο πρόσωπο, προτείνω τη γενική μου γνώμη και αντίδραση με την ιδέα να δείξω την ευαισθησία μου».

Το καθεστώς Ερντογάν έχει μειώσει τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία, προστατεύοντας παράλληλα όσους άνδρες τις κακομεταχειρίζονται με κάθε τρόπο. Χιλιάδες Τούρκοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην επιδιωκώμενη δίωξη της ηθοποιού, με το hashtag #YalnızDeğilsinEzgiMola (δεν είσαι μόνη, Ezgi Mola).

Πηγή: The Press Project

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.