Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
NEWS
27.11.2020

145 φωτογράφοι στην Τεχνόπολη

Στην ετήσια έκθεση της Φωτογραφικής Ομάδας METAPolis, που ξεκινά σε λίγες ημέρες υπό τον τίτλο «Truth & Lies».

Σχεδόν 6 χρόνια έχουν περάσει από την ίδρυση της Φωτογραφικής Ομάδας METApolis και φέτος διοργανώνεται για μία ακόμη φορά η ετήσια έκθεσή της. Ο τίτλος αυτής: Truth & Lies. Και ο λόγος στους ίδιους τους διοργανωτές: 

Πρόκειται για μία μελέτη πάνω στο ανθρώπινο σώμα και την καθημερινότητα, όπως είναι ή όπως το βλέπουμε εμείς, ανάλογα με την στιγμή, την οπτική γωνία, τα συναισθήματα, την πρόθεση, την εμπλοκή μας και τα όρια των σχέσεων που αναπτύσσουμε. 

Οι φωτογραφικοί πειραματισμοί μελετούν την αλήθεια και την απελευθέρωση του σώματος και ταυτόχρονα την εξάρτησή του από ένα πανωφόρι, μία δικαιολογία, μία προστασία, ένα ψέμα. Το Truth & Lies δεν είναι τίποτα άλλο από μια καθημερινότητα που είναι εκεί, χωρίς να το συνειδητοποιούμε… σκιές, μορφές, φόρμες, συναισθήματα, σχέσεις, αισθησιασμός, ρομαντισμός, πόθος, ντροπή, καταπίεση, βία.

Η Έκθεση φιλοξενείται στις «Δεξαμενές Καθαρισμού» και είναι διαμορφωμένη σε δύο επίπεδα. Στο Ισόγειο, παρουσιάζεται το γυμνό σώμα ως ένας εσωτερικός διάλογος για την αυτοαντίληψη, ενώ στο Υπόγειο αποκαλύπτονται οι αμοιβαίες σχέσεις με τον Άλλον, που οικοδομούνται πάνω στα θεμέλια της αντίληψης του Εγώ. Εικόνες που συναρμολογούν τις ανθρώπινες σχέσεις, την αγάπη, την οικογένεια, την φιλία. Εικόνες που ταυτόχρονα παρουσιάζουν το αληθές και το ψευδές, το αυθόρμητο και το προσχεδιασμένο, το δεδομένο και το απροσδόκητο. 

Το Truth & Lies είναι μία σύνθεση του Εγώ μέσα από φωτογραφίες, μέσα από αντικρουόμενες φωνές που παλεύουν για μια ασταθή ισορροπία. Εξάλλου, και η ίδια η φωτογραφία, ως το μοναδικό αποτύπωμα ενός ατόμου που ορίζει την ταυτότητά του, ανάλογα με την οπτική γωνία και τις σκοπιμότητες αποκλίνει τόσο από την πραγματικότητα που – κάποιες στιγμές – χάνεται η μοναδικότητα της ύπαρξης.

Εκατόν Σαράντα Πέντε (145) ερασιτέχνες εραστές της φωτογραφίας – μέλη της Φωτογραφικής Ομάδας METAPolis – παρουσιάζουν το έργο τους, τον δικό τους εσωτερικό διάλογο, πειραματιζόμενοι πάνω στην αληθινή αγάπη, τις αληθινές σχέσεις, την αλήθεια του γυμνού σώματος ή ακριβώς το αντίθετο.


INFO: Διάρκεια : 3/06/2015 – 7/06/2015, Ώρες Λειτουργίας: Πέμπτη, Παρασκευή: 16.00 – 23.00 | Σάββατο, Κυριακή: 10:00 – 23:00, Είσοδος Ελεύθερη. Επιμέλεια Έκθεσης: Γιάννης Γιαννακόπουλος, Κώστας Κουρτίδης | 210.32.53.550, 6945856877,  www.metapolis.gr 
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.