bundle_gray_tabletop

Οριστικοποιήθηκαν την εβδομάδα που μας πέρασε οι τιμές διάθεσης του Nintendo Switch, των περιφερειακών και των παιχνιδιών του στην ελληνική αγορά. Με αφορμή το γεγονός αυτό, κάναμε μια βόλτα στα μεγάλα καταστήματα της χώρας που έχουν ξεκινήσει να δέχονται ήδη προπαραγγελίες, καταγράψαμε τις τιμές και κάναμε τους λογαριασμούς μας προκειμένου να διαπιστώσουμε από τώρα το κόστος απόκτησης της κονσόλας «φουλ έξτρα», πακέτο δηλαδή με τα απαραίτητα –ή και μη- αξεσουάρ και παιχνίδια της.

Το νέο σύστημα της ιαπωνικής εταιρείας που κυκλοφορεί στη χώρα μας στις 3 Μαρτίου, έρχεται στα 339€ σε δύο εκδόσεις που διαφέρουν μόνο στο χρώμα των Joy-Con: στη μία είναι αμφότερα γκρι, στην άλλη είναι γαλάζιου και κόκκινου χρώματος. Στη συσκευασία περιλαμβάνονται πέραν της κονσόλας και των δύο Joy-Con, ισάριθμα λουριά (straps), ένα grip για να «κουμπώνουν» (δημιουργώντας έτσι το χειριστήριο της κονσόλας), ένα dock για το Switch, ένα καλώδιο HDMI και ένα φόρτισης.

Τα αξεσουάρ

Έχοντας αναλύσει τι περιλαμβάνει το πακέτο του Switch, πάμε να δούμε τα αξεσουάρ του. Ξεκινάμε με τα Joy-Con: αν το ζεύγος που συνοδεύει την κονσόλα κρίνετε πως δεν σας αρκεί, τότε μπορείτε να το πλαισιώσετε με επιπλέον τεμάχια. Το κάθε έξτρα Joy-Con θα σας στοιχίσει 59,99€ ενώ αν επιλέξετε πακετάκι δεξί-αριστερό, το κόστος ανέρχεται στα 89,99€. Στα παραπάνω, υπολογίστε και 7,99€ για το κάθε λουρί –θα το βρείτε σε μαύρο, μπλε και κόκκινο χρώμα. Το Pro Controller, το χειριστήριο με το πιο «παραδοσιακό» design δηλαδή, τιμάται περί τα 79,99€ ενώ αν θέλετε να παίζετε με τα Joy-Con και αυτά να φορτίζονται παράλληλα, θα πρέπει να επενδύσετε σε μία βάση φόρτισης (το λεγόμενο charging grip) που πωλείται έναντι 34,99€. Τη γκάμα των περιφερειακών/αξεσουάρ του Switch ολοκληρώνουν η ειδική θήκη μεταφοράς και ο φορτιστής (ίδιος με αυτόν που περιλαμβάνεται στη συσκευασία του) που διατίθενται στα 24,99€ και 34,99€ αντίστοιχα.

NintendoSwitch_hardware_Joy_Con_08

Από αυτά, θα πρέπει να υπολογίζετε οπωσδήποτε στο charging grip των Joy-Con. Σε ό,τι αφορά τα των χειριστηρίων, το αν θα χρειαστείτε επιπρόσθετα τεμάχια εξαρτάται από τα παιχνίδια σας και το κατά πόσο θα παίζετε παρέα με άλλους –θεωρητικά μπορείτε να κάνετε τη δουλειά σας και με το ζευγάρι Joy-Con που περιλαμβάνεται στη συσκευασία του Switch αλλά όλα είναι στη δική σας, διακριτική ευχέρεια. Τον δεύτερο φορτιστή –όπως και ένα ακόμα dock- θα τον χρειαστείτε στην περίπτωση που χρησιμοποιείτε το Switch σε δύο διαφορετικούς χώρους (π.χ. σπίτι/γραφείο) ενώ αν σκοπεύετε να εκμεταλλευτείτε την κονσόλα και ως handheld, καλό θα ήταν να επενδύσετε και στη θήκη μεταφοράς. Τελευταίο αλλά σημαντικό, υπολογίστε ότι θα χρειαστείτε και μία κάρτα μνήμης microSDXC αφού τα 32 GB εσωτερικής μνήμης του συστήματος δεν φτάνουν ούτε για «ζήτω».

Τα παιχνίδια

Αναφορικά τώρα με τα παιχνίδια του Switch, η αλήθεια είναι ότι οι πληροφορίες μας ως τώρα είναι ιδιαίτερα περιορισμένες, αφού οι τίτλοι της κονσόλας που διατίθενται για προπαραγγελία στα ελληνικά καταστήματα, βλέπετε, είναι όλοι κι όλοι δυο! Το 1-2-Switch αποτελεί την πιο προσιτή οικονομικά επιλογή στα 49,99€ (μιλάμε βέβαια για μια συλλογή από mini games σχεδιασμένα κατά βάση για multiplayer εμπειρίες) ενώ η δεύτερη πρόταση, το The Legend of Zelda: Breath of the Wild, διατίθεται σε δύο εκδόσεις: η απλή είναι στα 69,99€ ενώ η Limited Edition στα 99,99€. Αναμένοντας την επίσημη προσθήκη επιπλέον τίτλων για το Switch στα ράφια των καταστημάτων, σημειώστε ότι η τιμή τους αναμένεται να είναι στα 69,99€ -εκτός κι αν μιλάμε για μικρότερες ή μπάτζετ κυκλοφορίες.

NintendoSwitch_TLOZBreathoftheWild_boxart_MasterBundle

Εν ολίγοις

Εν κατακλείδι λοιπόν, για να κάνετε δικά σας την κονσόλα, τα δύο παιχνίδια που έχουν ανακοινωθεί ως τώρα –στις απλές εκδόσεις τους- και ένα charging grip για τα Joy-Con, υπολογίστε ότι θα χρειαστείτε 493,97€ -παρά κάτι πέντε κατοστάρικα δηλαδή. Αν θέλετε κάτι πιο οικονομικό θα προτείναμε το ίδιο πακέτο αλλά με ένα full-priced παιχνίδι, έτσι ώστε να σας βγει στα 443,98€. Αν δε, είστε διατεθειμένοι να κάνετε και «έκπτωση» στην όλη εμπειρία, μπορείτε να αφαιρέσετε από την εξίσωση και το grip προκειμένου το κόστος να πέσει ακόμα περισσότερο στα 408,99€ -όσο κοστίζει δηλαδή το PS4 Pro σκέτο.

Εμείς θα σας προτείναμε σε πρώτη φάση, εφ’ όσον εμπιστευτείτε τη Nintendo και το Switch, να επενδύσετε σε έναν «δυνατό» τίτλο, ικανό να σας κρατήσει απασχολημένους για κάμποσο καιρό –προφανώς χάρη στις single player αρετές του. Όταν με το καλό θα έχετε ξεμπερδέψει μαζί του, ενδεχομένως να μπορείτε να βρείτε το επόμενό σας παιχνίδι σε κάποια προσφορά ή ακόμα και μεταχειρισμένο. Αν πάλι αποφασίσετε ότι το Switch θα γίνει η κονσόλα της παρέας σας και άρα κρίνετε πως χρειάζεστε Joy-Con, δώστε κάτι παραπάνω και πάρτε τα κατ’ ευθείαν ως ζευγάρι αντί για μεμονωμένα. Σε βάθος χρόνου ωφελημένοι θα βγείτε.

Συμπερασματικά, η έλευση του Switch στο σπιτικό σας θα σας στοιχίσει στην καλύτερη των περιπτώσεων γύρω στα 400€. Όσο προσθέτετε «καλούδια» στο πακέτο, τόσο θα ανεβαίνει η τιμή του και με δεδομένο το ότι διανύουμε δύσκολους καιρούς, ίσως να είχε νόημα να κάνετε τις αγορές σας σταδιακά. Ξεκινήστε με κάτι «σοφτ» και βλέπετε στην πορεία. Όπως όλα δείχνουν εξ άλλου, το σύστημα της Ninty θα είναι για καιρό ακόμα μαζί μας…