Μπορεί ακόμα ο υδράργυρος να φλερτάρεις τους 30 βαθμούς Κελσίου και να κυκλοφορούμε ακόμα με κοντομάνικα και σαγιονάρες, αλλά όσο πλησιάζει το βράδυ (και πλέον πλησιάζει πιο γρήγορα) ένα κάτι θέλεις να το ρίξεις πάνω σου. Και μία που ζεσταίνεσαι και μία που κρυώνεις και ο οργανισμός παθαίνει αυτό που πολύ επιστημονικά ονομάζεται “κοκομπλόκο” και κρυώνουμε. Και τα πρώτα συμπτώματα ενός κρυολογήματος μας κουνάνε το χέρι και δώσε το φτέρνισμα να πηγαίνει και να έρχεται και ορίστε και οι κρυάδες.
Για να μην την πατήσουμε έτσι άδικα ορίστε μερικές χρήσιμες συμβουλές πρόληψεις:
Βγάλε από τη διατροφή σου τη ζάχαρη, τα γαλακτοκομικά και τη γλουτένη. Όλες αυτές οι τρεις κατηγορίες τροφίμων προκαλούν φλεγμονές στο σώμα. Για την ακρίβεια τα γαλακτοκομικά, προκαλούν φλεγμονή στις βλεννώδεις μεμβράνες.
Πίνε νερό. Κι άλλο. Κι άλλο λίγο. Ακόμα ένα ποτήρι. Όταν αρχίζω και νιώθω άρρωστη (κυρίως αν αισθάνομαι μία ελαφριά φούντωση πυρετού) πίνω όσο το δυνατό περισσότερα υγρά γίνεται – κυρίως νερό και βότανα και σούπες. Ναι, θα πηγαίνεις συχνά στην τουαλέτα. Αλλά καλύτερα αυτό, παρά τάβλα στο κρεβάτι.