Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaGADGETS

Τι μπορεί να κάνει ένα Apple Watch χωρίς το iPhone;

Δεν νοείται κάτοχος Apple Watch χωρίς iPhone, σωστά; Κι όμως, το smartwatch της Apple μπορεί να λειτουργήσει μια χαρά και μοναχό του! Δείτε τι ακριβώς μπορεί να κάνει.
687883034_4102457471001_201503-tech-apple-iwatch

Η λογική λέει πως για να αποφασίσει κάποιος να επενδύσει σε ένα Apple Watch, θα διαθέτει τουλάχιστον ένα iPhone. Με άλλα λόγια θα είναι ήδη πελάτης της Apple, εκτιμώντας όλα τα καλά και αποδεχόμενος όλα τα στραβά της –ειδάλλως μπορεί κάλλιστα να προτιμήσει ένα smartwatch άλλης εταιρείας, από τις τόσες ποιοτικές και ενδιαφέρουσες προτάσεις που υπάρχουν στην αγορά. Με το Apple Watch πάντως να έχει διατεθεί και επίσημα στη χώρα μας εδώ και λίγα 24ωρα, δεν είναι και λίγοι εκείνοι που το… ζαχαρώνουν. Απέναντί τους, βρίσκουν εκείνους που θεωρούν αχρείαστο ένα smartwatch, υποστηρίζοντας ότι ουσιαστικά αποτελεί προέκταση του smartphone, δίχως να προσφέρει κάτι ουσιαστικό. Έχουν δίκιο;

Όχι!
Το Apple Watch συνοδεύει τέλεια το iPhone, όμως ο ρόλος του δεν περιορίζεται εκεί, αφού μπορεί να λειτουργήσει μια χαρά αυτόνομα, καλύπτοντας ουκ ολίγες “on the go” ανάγκες του κατόχου του. Δεν θα ενημερώνεστε λοιπόν για νέα mails, κλήσεις, μηνύματα, ωστόσο θα έχετε τη δυνατότητα να ρίξετε μια ματιά σε αυτά που ήδη έχετε λάβει, αφού το Apple Watch μπορεί και αποθηκεύει τα πιο πρόσφατα εξ αυτών τοπικά. Εννοείται πως δεν θα είστε σε θέση να επικοινωνήσετε με άλλους, όμως αν για παράδειγμα έχετε λάβει οδηγίες για να πάτε κάπου ή κάτι άλλο σημαντικό, θα μπορείτε πάντα να ρίξετε μια ματιά.
Για εσάς που ασκείστε και κινείστε αρκετά, το Apple Watch θα παίξει τέλεια και τον ρόλο του activity tracker, αφού θα κρατήσει στοιχεία για την απόσταση που καλύψατε, τον ρυθμό σας, ακόμα και τις θερμίδες που κάψατε ή τον σφυγμό σας. Το Workout app τρέχει μια χαρά και στο… ρολόι σας, οπότε μπορείτε να αφήσετε το iPhone στο σπίτι –το μόνο μειονέκτημα, είναι η έλλειψη GPS. Παράλληλα, ενόσω γυμνάζεστε θα ακούτε και τα αγαπημένα σας κομμάτια, καθώς τα 2 GB εσωτερικής μνήμης του Apple Watch χωράνε μια πλήρη playlist –θα χρειαστείτε μόνο Bluetooth ακουστικά.
Τα… sci-fi

Apple-Watch-health-fitness-white-blue-1940x1231

Περνώντας σε λίγο πιο… sci-fi λειτουργίες, δεν μπορούμε να συμπεριλάβουμε το Apple Pay το οποίο θα σας δώσει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε την πιστωτική σας (όπου υποστηρίζεται). Θα χρειαστεί φυσικά να ρυθμίσετε αρχικά την εφαρμογή από το iPhone σας αλλά άπαξ και γίνει αυτό, μετά είστε έτοιμοι να αφήσετε στο σπίτι, τόσο αυτό, όσο και το πορτοφόλι σας!
Αν αφήσατε χώρο περνώντας τη μουσική σας στο Apple Watch, που λέγαμε παραπάνω, τότε μπορείτε να τον εκμεταλλευτείτε μεταφέροντας τις φωτογραφίες σας. Το ρολόι της Apple θα συγχρονίσει το άλμπουμ των αγαπημένων σας (“Favourites” στο Photos) αλλά εσείς φυσικά μπορείτε να επιλέξετε όσα ακόμα θέλετε. Εννοείται πως θα έχετε τη δυνατότητα να τις θαυμάσετε ακόμα κι όταν Apple Watch και iPhone δεν επικοινωνούν.
Στα θετικά της συσκευής και τα Glances, οθόνες που συγκεντρώνουν έξυπνα πληροφορίες από εφαρμογές και λειτουργίες που χρησιμοποιείτε κατά κόρον. Φανταστείτε τα σαν συντομεύσεις που θα σας επιτρέψουν να χειριστείτε ακόμα πιο εύκολα και άμεσα το smartwatch σας.
Και τα προβλεπόμενα

watch

Από εκεί και πέρα μιλάμε για ένα ρολόι, έτσι; «Έξυπνο» μεν, ρολόι δε. Ως εκ τούτου, θα ήταν ανήκουστο να μην είναι σε θέση να κάνει ό,τι και ένα απλό ρολόι, τουτέστιν να διαθέτει χρονόμετρο και ξυπνητήρια, λειτουργία αντίστροφης μέτρησης και φυσικά… να λέει την ώρα! Αυτό το τελευταίο μάλιστα θα συνεχίσει να το κάνει ακόμα κι όταν η μπαταρία του βρίσκεται στα… τελευταία της, χάρη στην τεχνολογία Power Reserve της Apple.

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.