Ο Αύγουστος στην Ελλάδα είναι συνυφασμένος με δυο πράγματα. Τις διακοπές και το άγχος που καταβάλει χιλιάδες 18χρονους και τις οικογένειές τους, οι οποίοι περιμένουν εναγωνίως να βγουν οι βάσεις των ΑΕΙ και των ΤΕΙ. Για αυτούς τους 18χρονους όμως που ξέρουν ότι θέλουν να ασχοληθούν με το Art & Design, δεν υπάρχει λόγος ο Αύγουστος να είναι αγχωτικός, καθώς από το 1971 υπάρχει ο ΑΚΤΟ που πρωτοπορεί στον τομέα αυτό, βγάζοντας κάθε χρόνο δεκάδες επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι φροντίζουν να επιβεβαιώνουν κάθε φορά με την σταδιοδρομία τους, πως πήραν την κατάλληλη απόφαση όταν έκαναν την εγγραφή τους.

Ο ΑΚΤΟ έχει διακριθεί ως μία από τις 11 καλύτερες Σχολές Design του κόσμου και προσφέρει όλο το φάσμα σπουδών στο Art&Design: Γραφιστική / Διακόσμηση – Αρχιτεκτονική / Φωτογραφία / Σχέδιο Μόδας / Product Design / Εικαστικά / Comics / Digital Mkt / Animation / Game Design / Τεχνικός Δομικών Έργων

Αν όμως, είστε ακόμα αναποφάσιστοι και έχετε απορίες που περιμένουν να λυθούν, παρακάτω θα βρείτε όλες τις απαντήσεις που ψάχνετε:

Απαιτείται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία ή ελάχιστη βαθμολογία στο απολυτήριο Λυκείου ή στις Πανελλήνιες για την εισαγωγή στα προγράμματα σπουδών του ΑΚΤΟ; 

Το τι κάνατε πριν μπείτε στον ΑΚΤΟ δεν έχει καμία σημασία, οπότε πετάξτε το άγχος από το παράθυρο και επικεντρωθείτε στις σπουδές που σας περιμένουν και που είναι η δική σας επιλογή. Για να μπορέσει κάποιος να σπουδάσει στον ΑΚΤΟ το μόνο που μετράει είναι να το θέλει. Οι βαθμοί του Λυκείου και των Πανελληνίων δεν είναι κάτι που πρέπει να σας απασχολεί και ούτε χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία πριν την έναρξη των σπουδών σας. Ενδέχεται μόνο να χρειαστεί να παρακολουθήσετε κάποιο προπαρασκευαστικό πρόγραμμα, αν επιλέξατε να μην δώσετε Πανελλήνιες. Άρα, εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να βρείτε τι είναι αυτό που σας αρέσει πραγματικά.

Διαθέτει ο ΑΚΤΟ κάποιο πρόγραμμα υποτροφιών; 

Αυτή είναι μια ερώτηση που εύλογα απασχολεί όσους επιλέγουν να σπουδάσουν σε μια ιδιωτική σχολή και αυτό είναι απολύτως κατανοητό. Μια μεγάλη ομάδα νεοεισερχόμενων φοιτητών μπορεί να ωφεληθεί από τις υποτροφίες που προσφέρει ο ΑΚΤΟ και μάλιστα με πολλούς τρόπους. Αν για παράδειγμα, είχατε πετύχει στις Πανελλήνιες ή ο βαθμός που είχατε στο απολυτήριο του Λυκείου ήταν καλός, τότε μπορείτε κι εσείς πολύ εύκολα να επωφεληθείτε από τις εκπτώσεις-μειώσεις διδάκτρων. Τις υποτροφίες αυτές μπορούν να εκμεταλλευτούν και οι φοιτητές ή απόφοιτοι ΤΕΙ και ΑΕΙ, αλλά και όσοι ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως πολύτεκνοι, μονογονεϊκες οικογένειες ή οι κάτοχοι κάρτας ανεργίας.

Οι επαγγελματικές και οικογενειακές μου υποχρεώσεις δεν μου επιτρέπουν να παρακολουθήσω προγράμματα σπουδών καθημερινής φοίτησης (full time). Υπάρχει δυνατότητα ευέλικτης παρακολούθησης;

Και σε αυτό το θέμα υπάρχει λύση και μάλιστα απλή ή τέλος πάντων πιο απλή απ’ όσο νομίζετε. Οι οικογενειακές ή επαγγελματικές σας υποχρεώσεις δεν θα πρέπει να είναι λόγος για να μην κάνετε το όνειρό σας πραγματικότητα και να σπουδάσετε αυτό που θέλετε και γι’ αυτό άλλωστε, υπάρχει το Open Learning, που σας δίνει την δυνατότητα να παρακολουθείτε μαθήματα μόνο δυο απογεύματα την εβδομάδα. Αλλά και για όσους δεν μένουν Αθήνα ή Θεσσαλονίκη και δεν μπορούν να παρακολουθούν μαθήματα από κοντά, οι άνθρωποι του ΑΚΤΟ δημιούργησαν το Distance Learning, που απαιτεί παρουσία στη σχολή, μόλις μια φορά τον μήνα. Με αυτόν τον τρόπο ούτε θα χρειαστεί να παραγκωνίσετε τις υποχρεώσεις αλλά πιο σημαντικό ακόμα δεν θα χρειαστεί να βάλετε φρένο στους στόχους σας.

Γιατί να επιλέξω τον ΑΚΤΟ έναντι σπουδών στο εξωτερικό (Μεγάλη Βρετανία) ή σπουδών σε ένα ΑΕΙ ή ΤΕΙ; 

Σπουδάζοντας σε ένα από τα προγράμματα Bachelor’s ή Master’s που προσφέρει ο ΑΚΤΟ, αποκτάτε πτυχίο από το Middlesex University, χωρίς να χρειαστεί να μετακομίσετε στην Αγγλία και να επωμιστείτε εσείς οι ίδιοι ή η οικογένεια σας το οικονομικό βάρος ενός φοιτητή στο εξωτερικό και πόσο μάλλον σε μια χώρα στην οποία η ζωή είναι σημαντικά πιο ακριβή απ’ ότι στην Ελλάδα. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε όλα τα οφέλη ενός βρετανικού πτυχίου, αλλά θα παρακολουθείτε τα μαθήματα στα ελληνικά και ακόμα πιο σημαντικό, δεν θα χάσετε την επαφή σας με την ελληνική αγορά εργασίας.  Κι αν αυτά δεν σας πείθουν τότε θα σας πούμε απλά πως θα έχετε το βρετανικό πτυχίο σας, αλλά θα συνεχίσετε να πηγαίνετε για καφέ με τους φίλους σας δίπλα στην θάλασσα απολαμβάνοντας τον ελληνικό ήλιο και θα πίνετε τα ποτά σας στα μπαράκια του αθηναϊκού κέντρου.

Σε ότι αφορά την επιλογή σπουδών στον ΑΚΤΟ έναντι στα ΑΕΙ και ΤΕΙ, πριν προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε σύγκριση θα πρέπει να λάβουμε υπόψη την σχολή – τμήμα όπου κανείς έχει επιτύχει μέσω των Πανελληνίων εξετάσεων. Γενικότερα όμως, στον ΑΚΤΟ θα σπουδάσετε με βάση το βρετανικό εκπαιδευτικό σύστημα και θα έχετε την ποιότητα αλλά και την αναγνώριση ενός βρετανικού τίτλου σπουδών, όπως επίσης θα έχετε εξειδίκευση και καθιέρωση σε σπουδές Art & Design. Στον ΑΚΤΟ οι συνθήκες σπουδών είναι τέτοιες που δεν υπάρχει καμία απώλεια χρόνου, κάτι που δυστυχώς παρατηρείται συχνά στα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα, λόγω συνθηκών που μπορεί να αποπροσανατολίσουν τους φοιτητές και να καταλήξουν «αιώνιοι». Όπως πολύ σημαντικό είναι και το γεγονός πως τα τμήματα είναι ολιγομελή, που σημαίνει ότι δεν θα ψάχνετε θέση να καθίσετε κάθε φορά που έχετε μάθημα και πως η προσέγγιση στο αντικείμενο σπουδών είναι πλήρως εξατομικευμένη. Τέλος, ο ΑΚΤΟ έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια να κερδίσει την εμπιστοσύνη επιχειρήσεων και οργανισμών, δημιουργώντας στενές σχέσεις μαζί τους που εξασφαλίζουν την άμεση προώθησή σας στην αγορά εργασίας, στο οποίο μεγάλο ρόλο παίζει και το Γραφείο Σταδιοδρομίας της σχολής.

Τί καλύπτει το σύνολο των διδάκτρων και πώς γίνεται η εξόφλησή τους;

Η ερώτηση που έρχεται πάντα τελευταία, αλλά είναι μάλλον η πιο σημαντική. Τα δίδακτρα λοιπόν, εξοφλούνται σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις κατά την διάρκεια της ακαδημαϊκής χρονιάς, υπάρχει όμως πάντα και η δυνατότητα, κατόπιν συνεννόησης με την Οικονομική Διεύθυνση, να βρείτε έναν άλλο τρόπο διακανονισμού που εξυπηρετεί εσάς πιο πολύ. Στα δίδακτρά σας περιλαμβάνονται η εγγραφή σας, τα δικαιώματα διδάκτρων του συνεργαζόμενου Πανεπιστημίου Middlesex University, πλήρης σειρά σημειώσεων-παραδόσεων για τα θεωρητικά μαθήματα, βιβλία για τα εργαστηριακά μαθήματα των Η/Υ, ενισχυτική διδασκαλία με φροντιστηριακά μαθήματα, όπου αυτή απαιτείται, πλήρης πρόσβαση σε εργαστήρια Η/Υ, internet studios, ελεύθερη χρήση τεχνολογίας Wi-Fi στις αίθουσες διδασκαλίας, ελεύθερη πρόσβαση στις βιβλιοθήκες και τα αναγνωστήρια της σχολής, καθώς και η συμμετοχή σε πρόσθετες εργαστηριακές εφαρμογές και ασκήσεις με την χρήση Η/Υ και την εποπτεία εργαστηριακού προσωπικού.

Ξύστε λοιπόν τις μύτες των μολυβιών σας και ετοιμαστείτε για τα τρία συναρπαστικά χρόνια που σας περιμένουν.