Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaPOPTRIVIA

9 τρόποι να μειώσεις την σκόνη, για να μην ξεσκονίζεις συνέχεια

Σίγουρα έχεις πολύ καλύτερα πράγματα να κάνεις!
Κείμενο: Άννα Χαλικιά

Είναι φοβερό το πως μαζεύεται η άτιμη η σκόνη παντού, ακόμα κι αν ξεσκόνισες μόλις πριν λίγες μέρες. Πέρα από αντιαισθητική μπορεί να γίνει και επικίνδυνη, αφού αποτελεί πολύ συχνή πηγή αλλεργιών. Η “σκόνη” μπορεί να είναι πολλά διαφορετικά πράγματα: νεκρά κύτταρα από το δέρμα μας (ω, ναι!), τρίχες ανθρώπων και κατοικιδίων, τριχίδια από υφάσματα, κι άλλα.

Τα αλλεργιογόνα ακάρεα, αυτοί οι μικροσκοπικοί οργανισμοί που δυστυχώς ζουν σε όλα τα σπίτια, τρέφονται από αυτά τα σωματίδια σκόνης και μεταφέρονται εδώ κι εκεί από αυτά. Κι εσύ φτερνίζεσαι σαν να μην υπάρχει αύριο. Εάν έχεις βαρεθεί να είσαι συνέχεια με ένα ξεσκονόπανο στο χέρι, διάβασε τι μπορείς να κάνεις για να μειώσεις σημαντικά την συχνή συσσώρευση σκόνης και να βρεις -κάπως- την υγειά σου.

Κράτα την σκόνη έξω από το σπίτι
Η μεγαλύτερη ποσότητα σκόνης έρχεται απ’ έξω, άρα η καλύτερη αντιμετώπισή της είναι να κρατήσεις το “μέσα” όσο πιο προστατευμένο γίνεται. Μην αφήνεις τα παράθυρα ανοιχτά όλη μέρα, παρά μόνο για να αερίσεις τους χώρους και να δροσιστείς όταν έχει αεράκι. Άφηνε τα παπούτσια σου στην είσοδο (ακόμα κι αν δεν είσαι απ’ “αυτούς”) και αγόρασε ένα καλής ποιότητας χαλάκι εισόδου.

Φρόντισε το τρίχωμα των κατοικιδίων σου
Τα σκυλάκια και τα γατάκια, κάθε Άνοιξη και Καλοκαίρι μαδάνε σαν τρελά, αφού ξεφορτώνονται την αχρείαστη πλέον χειμωνιάτικη γούνα τους. Μπορείς να χτενίζεις την γούνα τους με ειδικές βούρτσες τακτικά και μάλιστα να το κάνεις έξω στο μπαλκόνι ή σε κάποιο περιορισμένο χώρο (π.χ. το μπάνιο), ώστε μετά να μπορείς με μια σκούπα να μαζέψεις το χάος τρίχας.

 Άλλαζε τα σεντόνια σου συχνά
Εάν υπολογίσεις τα τριχίδια από τα υφάσματα του ύπνου (σεντόνια, ριχτάρια κ.λ.π.) και τα νεκρά κύτταρα του δέρματός σου, το κρεβάτι σου είναι εργοστάσιο παραγωγής σκόνης. Προσπάθησε να βάζεις καθαρά σεντόνια εβδομαδιαίως, μια στο τόσο να καθαρίζεις τα μαξιλάρια και σε κάθε αλλαγή σεντονιών να περνάς με την ηλεκτρική σκούπα το στρώμα.

Αποθήκευσε χαρτούρα και υφάσματα
Τα πολλά υφάσματα στον χώρο (π.χ. κουβέρτες πάνω σε καναπέδες, ριχτάρια, ρούχα εκτός ντουλάπας κ.λ.π.), καθώς και τα μαζεμένα χαρτιά συμβάλλουν στην συσσώρευση σκόνης. Προσπάθησε να κρατάς όλα τα ρούχα τακτοποιημένα σε κλειστές ντουλάπες, αποθήκευσε ριχτάρια και κουβέρτες σε συρτάρια και -αφού πετάξεις ό,τι χαρτουλάκια δεν χρειάζεσαι πια- μάζεψε όλα τα σημαντικά έγγραφα, έντυπα, αποδείξεις κ.λ.π. σε φακέλους, ντοσιέ ή κουτιά παπουτσιών (και γράψε απ’ έξω τι είναι το καθένα).

Βάλε φύλλα εφημερίδας στις ψηλές επιφάνειες
Να και κάτι που μπορεί να μην είχες σκεφθεί. Κάποιες επιφάνεις (π.χ. το πάνω μέρος στα ντουλάπια της κουζίνας) που μαζεύουν σκόνη είναι πολύ ψηλές τόσο για το χέρι όσο και για το μάτι. Αφού δεν φτάνεις να τις ξεσκονίσεις, άπλωνε ανοιχτά φύλλα εφημερίδας ή χαρτί κουζίνας, ώστε να καθίσει εκεί η σκόνη και κάθε τόσο άλλαζέ τα.

Διάβασε τους υπόλοιπους τρόπους για να μειώσεις την σκόνη, για να μην ξεσκονίζεις συνέχεια, στο madameginger.com
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.