Το διήμερο του Athens Bar Show, στις 8 και 9 Νοεμβρίου, η Αθήνα γίνεται για μερικές μέρες το επίκεντρο του κόσμου των bar και των ποτών, τόσο εντός όσο κι εκτός Ελλάδας, και φιλοξενεί μερικούς απο τους σημαντικότερους εκπροσώπους του χώρου των ποτών και των αποσταγμάτων παγκοσμίως. Η Roots, η καινοτόμος γκάμα ελληνικών premium λικέρ, έχει την τιμή να υποδέχεται σημαντικούς καλεσμένους απο τη γειτονική Ιταλία, αλλά και απο την Αγγλία, οι οποίοι θα ζήσουν τη γιορτή του Athens Bar Show, αλλά και θα γνωρίζουν απο κοντά τον δυναμισμό αλλά και το επίπεδο της ελληνικής bartending σκηνής.
Tην Τρίτη 8 Νοεμβρίου, μία απο τις νικήτριες του πρόσφατου επιτυχημένου διαγωνισμού cocktail “Know your Roots, on the way to Athens” στην Ιταλία, η Eleonora Sasso, μαζί με την Cristiana Brunetti, barladies σε ένα απο τα πιο γνωστά και αγαπητά bar – restaurant της Ρώμης το La Zanzara, θα βρίσκονται πίσω απο τη μπάρα του γνωστού σε όλους Noel στην Αθήνα. To μενού της βραδιας θα περιλαμβάνει τα νικητήρια cocktail του διαγωνισμού με Roots Tentura (!), προτάσεις με Roots και ιταλικό αέρα όπως ακριβώς τις πίνουν οι θαμώνες του La Zanzara στη Ρώμη, αλλά και ιστορίες απο την αιώνια πόλη μέσα στην πιο ωραία στοά της Αθήνας.
Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου το νέο talk of the town του Λονδίνου* και αδερφάκι του υπερεπιτυχημένου Nightjar, το Oriole, κατεβαίνει στην Αθήνα, και πιο συγκεκριμενα στη vermuteria της Αθήνας, το Odori! O Gabriele Manfredi, head bartender κι ένας απο τους δημιουργούς του Oriole, έχει καταγωγή απο το Μιλάνο και πολυετή καριέρα στο Λονδίνο (Artesian, Nightjar). Στο Odori, ως ambassador των Roots στο Λονδίνο, θα παρουσιάσει συνταγές και ιδέες με ελληνικό χαρακτήρα, ιταλική εμπειρία και λονδρέζικη τεχνογνωσία, πρώτη φορά για το αθηναϊκό κοινό, κάποιες θα εμφανιστούν για πρώτη φορά!
* Το Oriole στην πρώτη του χρονιά βγήκε στα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου στα Worldʼs best bar awards, και καλύτερο νέο cocktail bar στο Tales of the Cocktail αλλά πιο πολύ σημασία έχουν οι άνθρωποι που το πλαισιώνουν, η ποιότητα του και η ατμόσφαιρά του.
Roots Mastiha: Finest Mastiha Η μαστίχα Roots είναι καθαρό απόσταγμα μαστίχας Χίου απο τα μοναδικά στον κόσμο Μαστιχόδεντρα της Χίου. Η παράδοση από το 1850 και η σύνθεση της αποκλειστικά και μόνο από πλούσια απόσταξη Μαστίχας Χίου χωρίς καμία άλλη προσθήκη συντελούν στη δημιουργία της πιο εκλεκτής, αγνής και αξέχαστης Μαστίχας. Μαλακή και ραφιναρισμένη υφή με ένα γλυκό, ʻπαιχνιδιάρικοʼ πίκρισμα κι έντονη επίγευση καθαρής μαστίχας.
Roots Rakomelo: Warm greek honey Ρακή αναμιγνυεται με θυμαρίσιο μελι απο την περιοχή της Μανης. Η προσθηκη κανέλας, γαρύφαλλου και άλλων συστατικών τηρώντας ευλαβικά την παραδοσιακή παραγωγική διαδικασία, καθώς και η απουσία ζάχαρης και η παρουσία μόνο μελιου
Roots Tentura: True cinnamon Φυσικό εκχύλισμα κανέλλας και γαρύφαλλου. Η περίτεχνη μακρά εκχυλιση ξύλων κανέλας στην Τεντούρα Roots εξυψώνει την παλιά συνταγή από την Πάτρα σε μία απίθανα γεμάτη, ισορροπημένη και μοντέρνα γεύση. Η Τεντούρα Roots έχει μία απαλή παραδοσιακή αίσθηση κανέλας, και η συνταγή της έχει περάσει απο στόμα σε στόμα απο σπιτικά κεράσματα σε ενα εξεζητημένο μοντέρνο λικέρ.
Roots Herb Spirit: Diktamo Το ʻΟρίγανον το δίκταμνονʼ αποτελεί το συντονιστή μιας συμφωνικής βοτάνων και αρωματικών φυτών της ελληνικής φύσης και όχι μόνο, δημιουργώντας το πρώτο ελληνικό βοτανικό ποτό, το Herb Spirit. Η μακρά εκχύλιση και το μοναδικό δίκταμο Κρήτης αποτελούν μόνο δύο απο τα πολλά μυστικά του.
Περισσότερες πληροφορίες:
https://www.facebook.com/FinestRoots
https://www.instagram.com/finest_roots/