ΕΚΘΕΣΗ: Απόστολος Χασιώτης. Συνδετικός κρίκος –  Η μνήμη των υλικών” στο Μουσείο Μπενάκη.

Άχρηστα αντικείμενα που διατηρούν μέσα στην υφή της ύλης τους μνήμες, ξεπερασμένων από την εξέλιξη τεχνολογιών, συμμετέχουν σε έναν δημιουργικό μετασχηματισμό, σαν δομικά στοιχεία μιας νέας κατασκευής, διεκδικώντας τη συνέχεια της ύπαρξης τους. Το έργο του περιλαμβάνει, κατά κανόνα, γλυπτά και χρηστικά αντικείμενα από υλικά ανακύκλωσης προερχόμενα από τμήματα άχρηστων αντικειμένων και μηχανών που σαν κομμάτια ενός τρισδιάστατου παζλ αλληλοσυνδέονται για να δημιουργήσουν μια καινούρια μορφή.

Μουσείο Μπενάκη Κτίριο Οδού Πειραιώς, Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου, Αθήνα
Τηλ: 210 3453111
10.00 π.μ. – 18.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΗΧΟΣ: Fresh#1 στο Ξενοδοχείο Πίνδαρος.



Την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου το Six D.o.g.s αφήνει ξανά για λίγο το στενό της Αβραμιώτου και καταλαμβάνει τα 17 δωμάτια του εγκαταλελειμμένου ξενοδοχείου Πίνδαρος στην οδό Σοφοκλέους, στο κέντρο της Αθήνας. Μαζί του 17 Μπάντες, σε 17 δωμάτια θα παίξουν όλες μαζί ταυτόχρονα για 1 ώρα. Ένα μουσικό ολιστικό πείραμα με μπάντες της ευρύτερης δημιουργικής οικογένειας του six d.o.g.s και μουσικό ύφος ευρύ, όπως πρέπει. Θα υπάρχουν δωμάτια με έναν μουσικό, δωμάτια με δέκα, δωμάτια με ζεστή folk, δωμάτια με άγριο θρας, δωμάτια με θέα, δωμάτια κλειστοφοβικά, όλα μαζί όμως θα συμπληρώνουν ένα αναπάντεχο ηχητικό παζλ. Ναι, θα υπάρχει φασαρία. Ναι, θα υπάρχει θόρυβος. Ο θεατής θα μπορεί να διαλέξει να παρακολουθήσει κάποιο συγκεκριμένο live, να περιφερθεί από δωμάτιο σε δωμάτιο, να σταθεί στο διάδρομο, να μείνει έξω από την είσοδο του ξενοδοχείου. Θα μπορεί να βιώσει την εμπειρία με όποιον τρόπο θέλει.
Αfter-party στην γειτονική ταράτσα του Fresh Hotel, στο “Air Lounge” bar, με DJ Sets (από τις 21.00 και έπειτα), αλλά και Secret Live δίπλα στην πισίνα (στις 21.30 ακριβώς).

Ξενοδοχείο Πίνδαρος, Σοφοκλέους 24, Αθήνα
Live: 19.00 μ.μ.- 21.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

Fresh Hotel: Σοφοκλέους 26
Dj sets: 21.00 μ.μ./ Secret Live: 21.30 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΘΕΑΤΡΟ: Το Θείο Τραγί στο Bios



Η Θ.Ε. Χορίαμβος  επιστρέφει στο BIOS  με ένα νέο κύκλο παραστάσεων της επιτυχημένης παράστασης Το Θείο Τραγί, βασισμένη στο ομώνυμο διήγημα του Γιάννη Σκαρίμπα.Ένας αλήτης, ένας προκλητικός, ένας εχθρός του καθωσπρεπισμού αποφασίζει να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη για μια παλιά του αγάπη. Αυτή, παντρεμένη τώρα πια μ’ έναν πλούσιο αστό, ζει την ευτυχία μιας γεμάτης ζωής. Μια παράσταση που  μιλάει, μέσα σε άλλα, για την απόφαση να μπαίνεις τολμηρά.

Bios, Πειραιώς 84,  Αθήνα
Τηλ: 2103425335
21.00 μ.μ.
Εισιτήρια:  12 &10 ευρώ (φοιτητικό)

ΗΧΟΣSaristra in Athens: Η γη που τρέμει – Ένα φεστιβάλ για την Κεφαλλονιά στο Ρομάντσο.

To Saristra Festival είναι το σημαντικότερο μουσικό γεγονός των Ιονίων Νήσων, ένα μουσικό και εικαστικό φεστιβάλ που διοργανώνεται τα δύο τελευταία χρόνια στα ερείπια του Παλιού Χωρίου των Βλαχάτων Κεφαλονιάς – ένα χωριό-φάντασμα που επλήγη (όπως όλο το νησί) από τον καταστροφικό σεισμό του 1953.
Περισσότερες από 20 σπουδαίες ελληνικές μπάντες έχουν ανέβει στη σκηνή του Saristra αυτά τα δύο χρόνια, ενώ περίπου 5.000 άνθρωποι παρακολούθησαν τις 3 ημέρες της περυσινής διοργάνωσης. Τώρα 61 χρονιά μετά τον μεγάλο σεισμό και με την Κεφαλονιά να δονείται ξανά, το Saristra Festival διοργανώνει την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου στο Ρομάντσο μια μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης και συμπαράστασης των σεισμοπαθών με τις συμμετοχές των συγκροτημάτων που συμμετείχαν στα δύο προηγούμενα φεστιβάλ.
Οι Marsheaux, Mechanimal, A Victim Of Society, Noise Figures, Zebra Tracks, Wonky Doll and The Echo, Alien Mustangs, Claustro και Anthony K., θα ανέβουν στην σκηνή του Ρομάντσο για μία συναυλία, τα έσοδα της οποίας, θα διατεθούν για την έμπρακτη υποστήριξη των σεισμοπαθών της Κεφαλλονιάς.

Ρομάντσο Αναξαγόρα 3-5 Αθήνα
Τηλ: 2167003325
19.00 μ.μ.
Είσοδος: 5 ευρώ 

ΜΟΥΣΙΚΗ: Reflections στο DeathDisco


Από τις βραδιές της Πέμπτης αν μη τι άλλο δε θα λείπουν όλα εκείνα τα σκοτεινά και…ημιφωτισμένα ακούσματα που σημάδεψαν την πορεία όλων στο πέρας του χρόνου μέχρι σήμερα,από τις αξίες που ο χώρος μεταξύ Ωγύγου και Λεπενιώτου ξέρει να τιμά όπως τους αρμόζει,όπως οι Cure και οι Joy Division μέχρι και τις ανεξίτηλες περιόδους κινημάτων που έμειναν,όπως το EBM και όχι μόνο.

DeathDisco, Ωγύγου 16 και Λεπενιώτου 24, Ψυρρή
20.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΗΧΟΣ:George Gaudy live στο ΤΩΡΑ Κ44


Ο George Gaudy με ανανεωμένη σύνθεση και νέo υλικό, επιστρέφει στο Τώρα Κ44!
Ένας από τους πιο υποσχόμενους τραγουδοποιούς της γενιάς του θα βρεθεί στο Τώρα Κ44,για να μας παρουσιάσει τον πρώτο του δίσκο “Millionaire” αλλιώς, το νέο Garage Rock Project του και κομμάτια από τον επόμενο δίσκο του. Θα ακολουθήσει dj set από τον Πάνο Σουρούνη. Να είστε εκεί!

ΤΩΡΑ Κ44, Κωνσταντινουπόλεως 44, Γκάζι
Τηλ: 210342 3560
22.00 μ.μ.
Είσοδος: 5 Ε με μπύρα.

ΠΑΡΤΙ: Τα Γενέθλια του Key Bar στο Key Bar

To αγαπημένο στέκι της Πραξιτέλους γιορτάζει τα γενέθλια του! Γίνεται 7!
Να έρθετε όλοι.Θα υπάρξουν και δωράκια.Θα είναι εκεί κ όλοι οι φίλοι:
Οι Λατέρνατιβ , ο Θοδωρής Κανελλόπουλος, ο Genti Montekristo, η Cat Black,
Ο Κων. Μπόλας , ο Νικόλας Μπογιόπουλος , η Χριστίνα κ Η Τατιάνα, ο Baker, ο Γιώργος Μαυρόπουλος, η Miss Cinnamon, ο Inhalert, ο Δημήτρης Μπούρας, οι Disco Dirla, ο Dreamer, η Βενετία Ιωακείμ, ο Cartoon Dandy κ πολλοί άλλοι…

Key Bar, Πραξιτέλους 37, Αθήνα
Τηλ: 2103230380
19.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΠΑΡΤΙ: Απόκριες στο Black Duck


O καταπληκτικός dj/εικαστικός Γιώργος Μπότσος ανεβαίνει στα decksτου BD και χρωματίζει με τις πιο cult κυματομορφές. Εκεί όπου τα “Goldengirls”συναντούν τη Cyndi Lauper και ο Michael Jackson ντύνεται Karate Kid πίνοντας τα “Cocktail’s” του Tom Cruise.

Black Duck , Χρήστου Λαδά 9Α,  Αθήνα
Τηλ: 210323 4760
21.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΠΑΡΤΙ: Slice It Up Vol. 1 στο School Pizza Bar

Αγαπημένες μουσικές στο γνωστό στέκι της Αγ. Ειρήνης. Στα decks o Kill Bill.

School Pizza Bar, Πλ. Αγίας Ειρήνης Μοναστηράκι, Αθήνα
Τηλ: 2103251444
19.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

HXOΣ: Jazz Guitar Jam στο Ginger Ale

Στο γνωστό στέκι της πλατείας Εξαρχείων ο κιθαρίστας Γιάννης Λουκάτος και ο μπασίστας Γιώργος Γεωργιάδης προσκαλούν κάθε πέμπτη στις 21:00 έναν ξεχωριστό τζαζ μουσικό για να τζαμάρουν μαζί. Αυτή τη Πέμπτη ο Τάκης Πατερέλης  στο άλτο & στο σαξόφωνο.

Ginger Ale Cocktail Lounge, Θεμιστοκλέους 74, Πλατεία Εξαρχείων, Aθήνα
Τηλ: 2103301246 
21.ο0 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΘΕΑΤΡΟ: Jazzical Ladies στο Half Note

Δυο θεατρίνες! Δύο σουμπρέτες, μοναδικές! Δύο εντελώς διαφορετικές προσωπικότητες, η Λούσα Μαρσέλλου και η Νάντια Μητρούδη, συνεργάζονται αρμονικά σε μια χειροποίητη μουσική παράσταση, απ’ αυτές που θέλουν μεράκι, φαντασία  και αυθεντικό χιούμορ για να σταθούν.Με το πηγαίο ταλέντο και τον αυθορμητισμό των παλιών, καλών θεατρίνων, που με μια βαλίτσα στο χέρι και δυο σκηνικά, όργωναν κάποτε την Ελλάδα. Τα δυο κορίτσια ξεκινούν το ταξίδι τους από τις αρχές του 20ου αιώνα και φτάνουν μέχρι και σήμερα, με τραγούδια που αγαπήθηκαν στο μουσικό θέατρο και τον ελληνικό και ξένο κινηματογράφο,  συνδυάζοντας τα με χιουμοριστικά και θεατρικά σκετς μιας άλλης αλλά και μιας νέας εποχής!

Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς, Αθήνα
Τηλ: 210 9213310
21.30 μ.μ.

Εισιτήρια: 10 eur (bar) – 15 eur (Β’ ζώνη & εξώστης) – 19 eur (Α’ ζώνη)

ΜΟΥΣΙΚΗ: Blue Stories live στο Santa Botella

Οι Blues Stories δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 2012 εξαιτίας της κοινής τους αγάπης για τη μουσική. Παρά την πολύχρονη και παράλληλη επαγγελματική πορεία καθενός από τα 5 μέλη, ενώθηκαν σε ένα συγκρότημα για να εμπνεύσουν και να εμπνευστούν από την μουσική των φτωχών Αφροαμερικανών καλλιεργητών βαμβακιού του αμερικανικού Nότου, με τα έντονα στοιχεία ανθρωπισμού, την Blues μουσική. Επηρεάζονται, ακόμα, από την Rhythm and Blues, την Soul και την Funk, παίζοντας τραγούδια των σημαντικότερων εκπροσώπων τους όπως B.B. King, Aretha Franklin, Buddy Guy, Muddy Waters, Little Walter, Robert Johnson, Tom Waits καθώς και νεότερων εκπροσώπων όπως SRV, Eva Cassidy, Amy Winehouse, Eric Clapton, John Mayer. Επίσης, παίζουν και δικές τους συνθέσεις τραγουδιών πάνω στις ίδιες μουσικές διαδρομές.

Santa Botella ,Πανόρμου 115,  Αθήνα
Τηλ: 2103237611
22.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη

ΠΑΡΤΙ: Μιχάλης Δέλτα στο Τρανζίστορ

Η Kontakt Productions κάθε Πέμπτη στο Τρανζίστορ!
Το δίδυμο της Kontakt Χρήστος Αγγελόπουλος & Γιώργος Μωραΐτης στήνουν το δικό τους clubnight σε ένα από τα πιο δημοφιλή στέκια της Αθήνας,με καλεσμένους τόσο από το roster της Kontakt όσο και φίλους τους που θα βρεθούν μαζί τους στα decks του Τρανζίστορ.
Aυτήν την Πέμπτη στα decks του Τρανζίστορ θα βρεθεί ο σπουδαίος Μιχάλης Δέλτα.

Τρανζίστορ Cafe- Bistrotheque, Πρωτογένους 10, Ψυρρή, Αθήνα
Τηλ: 2103228658
21.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη