Pairidaeza, μπαρ

Άκης Παπαδόπουλος.

Άκης Παπαδόπουλος.

Masters Άκης Παπαδόπουλος, Βάσω Παπαγιάννη, Ηλίας Κορμάς, Νίκος Εξηνταβελόνης

Est. 2003

Best Πολλά και διαφορετικά ποτά. Έναν ολοκαίνουριο κατάλογο με κοκτέιλ. Καλομαγειρεμένο φαγητό. Μαύρες μουσικές με διαφορετικό Dj κάθε μέρα.

Το Pairidaeza σημαίνει παράδεισος στα Περσικά. Εξ’ ου και το Paradise. Το μαγαζί ξεκίνησε λίγο πιο μινιμαλ, πιο ποπ και στην πορεία άλλαξε το ύφος του. Βάλαμε ξύλο, πιο γήινα χρώματα, οι μουσικές έγιναν πιο μαύρες. Το πρώτο μαγαζί που άνοιξε εδώ στην Καρύτση ήταν το Toy. Το Toy υπήρχε πολλά χρόνια πριν από εμάς. Ήταν και ο Λαμπράκης εδώ πιο πάνω και πήγαιναν όλοι όσοι δούλευαν εκεί. Τώρα έχουν ανθίσει πάρα πολλά μπαρ εδώ στην Καρύτση που είναι καλό αυτό. Από το Σύνταγμα μέχρι το Μοναστηράκι, εκεί που είχαμε δέκα μαγαζιά, τώρα βλέπεις πολλά περισσότερα. Έχει αλλάξει λίγο ο χάρτης νομίζω της νυχτερινής ζωής στο κέντρο. Κάθε πρωτεύουσα της Ευρώπης, το downtown της έχει ένα κομμάτι που είναι όλα τα νυχτερινά μαγαζιά μαζεμένα. Αυτό θεωρώ είναι πολύ καλό γιατί στο Κέντρο βγαίνει ο κόσμος. Στο κέντρο κάθε πόλης. Βέβαια δε ξέρω κατά πόσο θα δουλέψουν όλα αυτά τα μαγαζιά λόγω και της κρίσης. Αυτά που είναι καλά, το έχουν αποδείξει και έχουν κρατήσει παρά την κρίση. Εκείνα που δεν έχουν κάποιο χαρακτήρα, κάποια ταυτότητα, συνήθως είναι αυτά που κλείνουν.

Πλέον εμείς επειδή ανοίγουμε και πρωινά έχουμε προσθέσει και φαγητό στο μενού. Μπορείς να φας ωραίες μπρουσκέτες, σάντουιτς, αλλά και κανονικό φαγητό από τον σεφ Στέφανο. Γενικά όλοι όσοι δουλεύουμε εδώ είμαστε μια παρέα και αυτό δημιουργεί μια οικεία και παρεϊστικη ατμόσφαιρα και στον πελάτη. Έχουμε δηλαδή κάποιες στάνταρ παρέες που θα έρθουν σίγουρα μια φορά την εβδομάδα να πιούν ένα ποτό ή ένα καφέ. Επίσης, κάθε μέρα έχουμε έναν διαφορετικό dj. Το ύφος κυμαίνεται σε μαύρη κυρίως μουσική, τζαζ μέχρι soul, funk.

Ο κόσμος έχει αλλάξει στον τρόπο που καταναλώνει τα βράδια. Πριν μερικά χρόνια έβγαινε και πήγαινε σε τρία διαφορετικά μπαρ και έπινε από τρία ποτά στο καθένα. Πλέον δεν το κάνει αυτό. Έχει 20 ευρώ και θα πάει σε ένα μαγαζί να πιεί μια μπύρα ή ένα ποτό και μετά να φύγει. Παρ’ όλα αυτά, ο κόσμος βγαίνει και θα βγαίνει μια ζωή, είναι στο αίμα του. Όσα προβλήματα και να έχει, δε μπορεί να κάτσει σπίτι. Έστω μια φορά την εβδομάδα θα βγει να ξεσκάσει και να διασκεδάσει όσο μπορεί.

Το Κέντρο μαζεύει πιο εναλλακτικό κόσμο. Αυτός που θα επιλέξει να βγει στο κέντρο ξέρει σε ποιό μαγαζί θα πάει. Δεν είναι όπως το Γκάζι που πας σε ένα μαγαζί και παίζει την ίδια μουσική με το δίπλα και θα πετάνε χαρτοπετσέτες ακούγοντας ελληνικά ακόμα και στις επτά η ώρα το απόγευμα. Στο Κέντρο έχεις επιλογές ανάλογα με τα γούστα σου. Το Κέντρο ανασαίνει διαρκώς. Ακόμα και τότε που το ρημάξανε, ξαναζωντάνεψε μετά από λίγο. Και τώρα πάλι αναβαθμίζεται όλο και περισσότερο.

Μασκότ του Κέντρου για μένα είναι ο τύπος με τα πλακάτ που γυρίζει στο κέντρο και βρίζει την κυβέρνηση. Τον βλέπω σχεδόν κάθε μέρα.

Info Παρνασσού 3, πλ. Καρύτση, τηλ. 210-32.10.233. Λειτουργεί καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 3 το βράδυ, τις Παρασκευές από τις 10 το πρωί έως τις 5 το άλλο πρωί και τα Σάββατα  από τις 11 το πρωί έως τις 5 το άλλο πρωί. Την Κυριακή λειτουργεί από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 3 το βράδυ.

1 2