Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΕΞΟΔΟΣ

13 live acts ηλεκτρονικής μουσικής στο Electric Nights σήμερα και αύριο

Μετά την επιτυχημένη έκδοση του Φεβρουαρίου στην καρδιά της Αθήνας, το συμμετοχικό φεστιβάλ επιστρέφει για 9η χρονιά στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Ο εμπνευστής του, Μανώλης Μανουσάκης, μιλάει στην Popaganda για όσα θα ζήσουμε στις 16 και 17 Σεπτέμβρη.

Εννέα χρόνια μετά την πρώτη του διεξαγωγή, το Electric Nights αποτελεί πλέον ένα από τα πιο σημαντικά εγχώρια φεστιβάλ για την τέχνη και τεχνολογία του ήχου, με ένα ξεχωριστό πρόγραμμα καινοτόμου και συμμετοχικού cross-media αυτοσχεδιασμού. Ως ξεχωριστό event-ορόσημο στην αθηναϊκή σκηνή, αναδεικνύεται τόσο για το concept του, όσο και για τον εκλεκτό προγραμματισμό του, καθώς και για τις δυναμικές και τάσεις που προβάλλει και δημιουργεί. Φέρνει στο προσκήνιο αυτό που ζυμώνεται τώρα, αυτό που δουλεύεται συλλογικά, μέσα και από τα δίκτυα των ανθρώπων της πόλης.

Μετά την επιτυχημένη έκδοση του φετινού Φεβρουαρίου στην καρδιά της Αθήνας, το Electric Nights επιστρέφει στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου και φιλοξενείται στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, στο πλαίσιο της διακαλλιτεχνικής πλατφόρμας «Πειραιάς Artport II». Αυτή μάλιστα θα είναι η πρώτη χρονιά που το φεστιβάλ πραγματοποιείται σε εξωτερικό χώρο.

Όπως μοιράζεται στην Popaganda ο Μανώλης Μανουσάκης, ένας εκ των εμπνευστών του φεστιβάλ «Το Electric Nights είναι φεστιβάλ σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής το οποίο διοργανώνεται ετησίως στην Αθήνα από την καλλιτεχνική κολεκτίβα Medea Electronique. Παρουσιάζει έργα καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό που δραστηριοποιούνται στο πεδίο του αυτοσχεδιασμού, του θορύβου, της πειραματικής ηλεκτρονικής μουσικής, τις DIY μουσικές δραστηριότητες και την avant-garde».

«To 2006 ξεκίνησε περισσότερο ως ένα πολυθεματικό φεστιβάλ, το οποίο το 2012 πήρε τη μορφή του Electric Nights. Τότε, εκτυλισσόταν ένας μαραθώνιος live μουσικής, back to back επί 27 συνεχόμενες ώρες. Το φεστιβάλ ξεκινούσε την Παρασκευή και ολοκληρωνόταν την Κυριακή το πρωί».

Σύμφωνα με τον Μανώλη, «φέτος το φεστιβάλ παρουσιάζει 13 live acts ηλεκτρονικής μουσικής από μουσικούς και κολεκτίβες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στην τέχνη του ήχου. Η φετινή έκδοση πραγματοποιείται στην εμβληματική πόλη του Πειραιά, σε μια πρότυπη εξωτερική διοργάνωση. Με κοινό τόπο τον αυτοσχεδιασμό και τον πειραματισμό, οι καλλιτέχνες συμπράττουν και παρουσιάζουν τα έργα τους στα όρια τέχνης και επιστήμης, μουσικής και περφόρμανς. Στόχος μας είναι να γνωρίζουμε και να συστήνουμε στον κόσμο νέους μουσικούς οι οποίοι στο φεστιβάλ θα βρίσκουν ένα έδαφος έκφρασης και δημιουργίας». Αξίζει ακόμη να σημειώσουμε πως η τρέχουσα έκδοση του Electric  Nights τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και πραγματοποιείται με την σημαντική οικονομική υποστήριξή του.

Το line up του φετινού Electric Nights

Όσοι λοιπόν βρεθούν την Παρασκευή και το Σάββατο στο Electric Nights θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα από τα μεγαλύτερα line-up της διοργάνωσης, το οποίο έρχεται να εκπροσωπήσει όλο το φάσμα της ηλεκτρονικής μουσικής – από την πιο avant-garde και noise μέχρι το πιο pop στοιχείο της.

Συγκεκριμένα το line-up αποτελείται από τους καλλιτέχνες Moody Alien (GR), Panos Amelidis (UK-GR), Juno (GR) , Lee Ingleton (LK-AU), Kohma Duet (GR), Yann Leguay (BE), Lyrical Phosphorus (GR), Medea Electronique (GR) & Savina Yannatou (GR), Andreas Mniestis (GR), Costas Baltazanis (GR), Robert Jedrzejewski (PL), Luc Messinezis (GR), Efthymis Naoumis & Elena Michalopoulou (GR), Anna-Maria Rammou (GR), Menelaos Tzafetas (GR), Monnodic (GR), Vei Scale (GR).

Η καλλιτεχνική κολεκτίβα Medea Electronique

Με ένα υφέρπον λογοπαίγνιο – μεταξύ Μήδειας και Media (από τα νέα μέσα) – η Medea Electronique ιδρύθηκε το 2006, και απαρτίζεται από δημιουργούς που μοιράζονται τη διάθεση για πρωτοπορία, κινούμενοι στον ευρύτερο χώρο της σύγχρονης τέχνης. Ενεργοί σε τομείς όπως η μουσική, η κινούμενη εικόνα, τα πολυμέσα, οι εικαστικές εγκαταστάσεις, οι διαδραστικές τεχνολογίες και η παραγωγή πολυμεσικών εκδηλώσεων, τα μέλη της ομάδας συγχωνεύουν ξεχωριστά πεδία έρευνας και πρακτικής σε μια προσπάθεια ανάπτυξης ενός ιδιαίτερου ύφους.

Η δραστηριότητα της Medea Electronique συμπεριλαμβάνει σύγχρονες θεατρικές παραστάσεις, πειραματικά οπτικοακουστικά δρώμενα και εγκαταστάσεις, site specific έργα, συνθέσεις ηλεκτροακουστικής μουσικής. Δουλειά της έχει παρουσιαστεί στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών, στο Κέντρο Επισκεπτών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, στο Μουσείο Μπενάκη, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, στο Βυρσοδεψείο, στο Booze σε φεστιβάλ και διοργανώσεις.

Μερικά λόγια για τον χώρο διεξαγωγής του φεστιβάλ

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, παρουσιάζει το διακαλλιτεχνικό πρόγραμμα «Πειραιάς Artport ΙΙ», που περιλαμβάνει θέατρο, μουσική, χορό, κινηματογράφο, εκθέσεις και δράσεις. Μια γιορτή στην πόλη του Πειραιά, με στόχο ο Σεπτέμβριος να είναι μήνας πολιτισμού για το μεγάλο λιμάνι. Οι δράσεις, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και το Electric Nights, πραγματοποιούνται από τις 9 Σεπτεμβρίου έως και τις 2 Οκτωβρίου στην Κεντρική Σκηνή, στη Σκηνή Ωμέγα, στο Φουαγιέ του ΔΘΠ, στην Πέτρινη Αποθήκη του ΟΛΠ και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά. 

Πληροφορίες
16 & 17 Σεπτεμβρίου 2022 
Προαύλιος Χώρος Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά
Λεωφόρος Ηρώων Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς
Ώρα έναρξης φεστιβάλ: 9:30 μμ
Κάθε live act έχει διάρκεια 30-45 λεπτά.
**Είσοδος ελεύθερη
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.