Έχει το δικό του οργανικό και νομαδικό στυλ της techno. Ο Δανός παραγωγός Lasse Bruhn Svendsen -ή απλά Be Svendsen. Κάνει σόλο μουσική από το 2011 και μέσα στα χρόνια ανέπτυξε τον ιδιαίτερο ήχο του:  ένα είδος υπνωτικής-ερημικής-σαμανικής-techno μουσικής που συνδυάζει φωνητικά, ηχογραφήσεις, νοσταλγικά samples και live όργανα συνδυάζοντας τις συλλογικές αξίες του επαναλαμβανόμενου ρυθμού της μουσικής.

O Be Svendsen θα βρίσκεται την 1η Μαρτίου στο θρυλικό Galaxy Bar του Hilton, για να μας χαρίσει ένα μοναδικό live Dj set, παρέα με την ομάδα Come & Save Me (Nixxie & John John) με θέα την Ακρόπολη και το Λυκαβηττό. Ως τότε μας εξηγεί τη στενή του σχέση με την Ελλάδα αλλά και τα σχέδιά του πίσω από την κονσόλα. 

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που παίζετε για το Come & Save Me στην Αθήνα, η τελευταία ήταν τον Οκτώβριο του 2017. Μπορείτε να μας πείτε τις σκέψεις σας για την Ελλάδα και την Αθήνα ειδικότερα; Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην Αθήνα αυτή την Παρασκευή για το πάρτι Come & Save Me. Εκτός από το σετ που έκανα τον Οκτώβριο του 2017 και μερικά στο Scorpios δεν είχα την ευκαιρία να ταξιδέψω πραγματικά και να γνωρίσω τη χώρα -αλλά η αρραβωνιαστικιά μου είναι μισή Ελληνίδα, οπότε ήρθα ξαφνικά πολύ πιο κοντά στον πολιτισμό και τις παραδόσεις σας. Βασικά ζήτησα το χέρι της Χριστίνας στα ελληνικά! Πιστεύω ότι ο πατέρας της το εκτίμησε πολύ αυτό.

Πόσα σετ πιστεύετε ότι θα παίξετε το 2019 και τί χρειάζεται για να παραμείνετε κάθε φορά «φρέσκος»; Η χρονιά μόλις ξεκίνησε και γι ‘αυτό είναι δύσκολο να πούμε πόσα gigs θα κάνω αλλά το σχέδιο μου μέχρι στιγμής για το τρέχον έτος είναι να κάνω τουλάχιστον ένα Σαββατοκύριακο το μήνα off gigging για να έχω χρόνο στο studio και να δουλέψω όλες τις ιδέες που έχω κρύψει στις σημειώσεις μου. Ο υπόλοιπος μήνας μπορεί να είναι αρκετά γεμάτος με 2 ή 3 εμφανίσεις  (Αθήνα, Ρώμη, Βερολίνο…).

Με την τελευταία μου εμφάνιση στην Αθήνα, ανέπτυξα ένα νέο live set-up. Ένα πολύ πιο ευέλικτο «ζωντανό» σετ πολλαπλών καναλιών, το οποίο μου επιτρέπει να κάνω όλες τις ρυθμίσεις στη στιγμή και να φέρω αυτό που αισθάνομαι εκεί ακριβώς. Έχει ενδιαφέρον να χρησιμοποιώ στοιχεία από παλιά κομμάτια μου και να τα παίζω διαφορετικά. Έτσι παίρνει ζωή το παλιό υλικό. Με αυτό το τρόπο η μουσική μου συνεχώς εξελίσσεται και παραμένει φρέσκια. Χρειάζεται να είσαι συγκεντρωμένος αλλά τελικά η αλληλεπίδραση που έχω από το κόσμο στα λάιβ μέχρι τώρα είναι πολύ θετική και για μένα είναι πολύ διασκεδαστικό!

https://www.youtube.com/watch?v=pdK3b1uGZWw

Πώς θα χαρακτηρίζατε τη μουσική σας; Με το νέο ζωντανό set-up, είμαι ελεύθερος να παίρνω μελωδικά στοιχεία από τα κομμάτια του άλμπουμ μου, τα οποία δεν θα ήταν απαραιτήτως πολύ χορευτικά στην αρχική τους μορφή και όμως διαμορφώνονται  σε κάτι αρκετά δυνατό και με ενέργεια που πάει προς τα εμπρός. Τόσο που το χαρακτηρίζω – το ζωντανό σύνολο όπως ακούγεται αυτή τη στιγμή -ως ερημος-jungle’ish-emo-disco (sic).

Ποιοί άλλοι καλλιτέχνες έχουν προσελκύσει την προσοχή σας τελευταία; Ειλικρινά, δεν έχω ακούσει πολλή μουσική τον τελευταίο καιρό, ειδικά όχι μέσα από τη «σκηνή»μας. Όταν πρέπει να ακούσω μουσική, επιλέγω ακούσματα που δεν έχουν σχέση με την ηλεκτρονική μουσική των clubs. Μου αρέσει η ατμοσφαιρική μουσική, σάουντρακ και επίσης μου αρέσουν τα “cheesy” τραγούδια της δεκαετίας του ’70. Όλα έχουν να κάνουν με τον ήχο, την παραγωγή και τα αισθήματα για μένα. Αν έχει ψυχή και βρίσκει τα κουμπιά μου, μπαίνω στο παιχνίδι.

Come & Save Me Presents Be Svendsen 
Παρασκευή 1 Μαρτίου στις 22:00
Galaxy Bar and Restaurant – Hilton Athens
Η είσοδος στο event είναι 15 Ευρώ ανά άτομο. Στην τιμή περιλαμβάνεται ένα ποτό.