14972020_1104534226329298_56533373_n

Ο Γιώργος Φαϊτάς, ιδρυτής της Global Fantasy

To six d.o.g.s και η Global Fantasy, στα πλαίσια των concept events Perestroika, παρουσιάζουν το Σάββατο 12 Νοεμβρίου τον Hyenah! Το Αθηναϊκό κοινό θα έχει τη χαρά να απολαύσει το μυστηριώδη resident του διάσημου Watergate club του Βερολίνου, για πρώτη φορά! Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα οι παραγωγές και τα remix του γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία και υποστηρίζονται από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της Ηouse και Techno σκηνής. 

Εμείς μιλήσαμε με τον ιδρυτή της Global Fantasy, Γιώργο Φαϊτά, για την house σκηνή της Ελλάδας και το πάρτι της ομάδας αυτό το Σάββατο!

Ποια είναι η Global Fantasy; Η ιστορία της Global Fantasy ξεκινάει την άνοιξη του 2004 στην όμορφη πόλη της Καλαμάτας και το καλοκαίρι του 2008 συνεχίζει στην Αθήνα, όπου μέχρι και σήμερα είναι η έδρα της. Μετράει ήδη 12 χρόνια στο χώρο και δημιουργήθηκε με πολλή αγάπη για τη μουσική, με κύριο σκοπό να κάνουμε τον κόσμο να περνάει όμορφα στο χρόνο που αφιερώνει για να διασκεδάσει! 


Ποια event και συνεργασίες δεν θα ξεχάσεις ποτέ; Πολλά τα events και οι αναμνήσεις αλλά σίγουρα αυτό που ξεχωρίζω είναι το event για τα 10 χρόνια της Global Fantasy, το Νοέμβριο του 2014 στο Μonastiraki Center. 1200 άτομα να χορεύουν και να διασκεδάζουν για πάνω από 10 ώρες! Ήταν η ανταμοιβή για τη δουλειά μας. Mόνο θετικά και όμορφα feelings υπάρχουν για το αυτό το αξέχαστο party! Από θέμα καλλιτεχνών θεωρώ πιο σημαντική, την αποκλειστική μας, για την Ελλάδα, συνεργασία, από το 2009 μέχρι και σήμερα, με τον έναν και μοναδικό Black Coffee, αλλά φυσικά και τη συνεργασία μας με το παιδί θαύμα της μουσικής βιομηχανίας, Culoe De Song. Όσο για τα μαγαζιά, ξεχωρίζει η πεντάχρονη συνεργασία μας με το θρυλικό Mamacas και η συνεργασία, των τριών τελευταίων χρόνων, με το hot club Dybbuk. Εύχομαι, αν και είμαι σίγουρος, σε μελλοντική συνέντευξη να γράψω και για το six d.o.g.s, με το οποίο συνεργαζόμαστε για πρώτη φορά το Σάββατο 12 Noεμβρίου με καλεσμένο τον Hyenah!

Πως θα χαρακτήριζες τον Hyenah; O Hyenah είναι αυτή τη στιγμή ένας από τους πιο hot djs και παραγωγούς στη σκηνή. Έδρα του είναι το Βερολίνο όπου χτυπάει η καρδιά του Ευρωπαϊκού clubbing. Ο μυστηριώδης αυτός καλλιτέχνης είναι resident στο διάσημο Watergate club και παρουσιάζει το μηνιαίο concept party RISE με μεγάλη επιτυχία! Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα οι παραγωγές και τα remix του αναγνωρίζονται και υποστηρίζονται από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της Ηouse και Techno σκηνής. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε τις κυκλοφορίες στην Οbjectivity του Dennis Ferrer, στη Freerange του Jimpster καθώς και τις συνεργασίες με τους Frankey & Sandrino (Innervisions), Μanoo και Rampa (Keinemusik).

Σύστησε μας τους resident της Global Fantasy, Dj Angelo & Da Mike. Είναι οι συνεργάτες μου, η οικογένειά μου, οι άνθρωποι που εμπιστεύομαι μουσικά, αλλά και επαγγελματικά. Ο Αngelo εκτός ότι τον θεωρώ πολύ ταλαντούχο και επαγγελματία, είναι εδώ και χρόνια το ήμισυ της Global Fantasy. Είναι ο ambassador της ομάδας στο εξωτερικό και βρίσκεται σε πολύ δημιουργική φάση. Η τελευταία του κυκλοφορία βρέθηκε στο Νο1 του afro house chart του Traxsource για 3 εβδομάδες! O Mike είναι το πουλέν μας. Είναι ο άνθρωπος που πιστέψαμε και πήραμε μαζί μας πριν από 4 χρόνια. Πάντα με όρεξη και καλή διάθεση, δημιουργικός, ευχάριστος και πολλά υποσχόμενος. Βρίσκεται επίσης σε δημιουργική φάση και έχει ήδη υπογράψει δύο μουσικές παραγωγές, που αναμένονται να κυκλοφορήσουν σύντομα. Τέλος, να προσθέσω ότι στο roster της Global Fantasy καλωσορίσαμε τον εξαιρετικό dj Pappa, resident επί 7 συνεχόμενα χρόνια στα Άστρα στη Μύκονο! Αυτό που έχω να λέω και για τους τρεις, είναι ότι το μέλλον είναι δικό τους.


Σε τι φάση βρίσκεται σήμερα η house σκηνή στην Ελλάδα; Η σκηνή δεν είναι όπως τη γνώρισε η δική μου γενιά. Ο κόσμος με τον όρο house και την εμπορευματοποίηση της dance σκηνής έχει μπερδευτεί γενικά. Σε αυτό ευθύνεται το promotion των μεγάλων δισκογραφικών εταιρειών, οι παραγωγοί μουσικών εκπομπών και φυσικά οι disk jockeys που αναφέρουν ως house ξεκάθαρα διαφορετικά μουσικά είδη. Η μουσική έχει αλλάξει και έχει εξελιχθεί. Πλέον είναι πολλά τα μουσικά είδη, πολλά περισσότερα από ότι ήταν πριν δύο δεκαετίες, με αρκετά από αυτά να γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία. Η μόδα μπορεί να μην είναι house, αλλά είναι οι ρίζες σε ό, τι ακούμε σήμερα στη σκηνή, με όλα τα είδη να γυρνάνε γύρω από τη house. Τα μελωδικά και ρυθμικά ακούσματα, τα μουσικά ταξίδια και τα όμορφα συναισθήματα που σου προσφέρει η house είναι ο λόγος που έχει μέχρι και σήμερα πολλούς υποστηρικτές και πιστεύω θα έχει για πάντα. Η house σκηνή στην Ελλάδα, με όλα τα παρακλάδια της, βρίσκεται σε ανοδική πορεία και έχουμε πολλά να περιμένουμε από τους καλλιτέχνες που τη στηρίζουν και την εκπροσωπούν. Γιατί η house είναι ιδέα και όχι μόδα.

Γιατί δεν πρέπει να χάσει κανείς αυτό το party; Ένας καλλιτέχνης όταν έρχεται για πρώτη φορά στην πόλη μας είναι από μόνο του πολύ σημαντικό. Πόσο μάλλον όταν έρχεται από το διάσημο club Watergate και την κορυφαία σκηνή του Βερολίνου!

15033790_1104534389662615_1221149164_n

Σάββατο, 12 Νοεμβρίου, Περεστρόικα: Global Fantasy w/ Hyenah + Dj Angelo & Da Mike, μετά τα μεσάνυχτα Eίσοδος : 10 ευρώ, @six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι