ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Twin peaks: Η δίδυμη ματιά της Χριστίνας Βλάσση

Εδώ και λίγο καιρό, για λόγους εντελώς προσωπικούς, η Χριστίνα τα βλέπει σχεδόν όλα διπλά. Ο Χρήστος Πότσιος το πρόσεξε και έτσι ετοιμάστηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση φωτογραφίας, στο Φουάρ.

Κάποτε η Χριστίνα Βλάσση είχε τη δυνατότητα να παίζει μουσική ως μία εκ των All Tomorrows Party Girls, να ταξιδεύει και να βγάζει φωτογραφίες. Με δίδυμους μπελάδες πλέον, τα πάρτι πάγωσαν προσωρινά, τα ταξίδια λιγόστεψαν, αλλά η ενασχόληση με τη φωτογραφία διπλασιάστηκε, ας είναι καλά το κινητό και το  instagram. Ενας σπουδαίος φωτογράφος σαν τον Χρήστο Πότσιο είδε τη δουλειά της και η συνέχεια της ιστορίας είναι μία Έκθεση στο Φουάρ που ξεκινάει την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου.

Το καλοκαίρι του 2017 δύο άνθρωποι στάθηκαν αντικριστά σε μια γωνία απέναντί μου και για λίγη ώρα αντάλλαξαν κάποιες κουβέντες. Φορούσαν σχεδόν τα ίδια ρούχα, κουβαλούσαν σχεδόν τις ίδιες υφασμάτινες τσάντες, είχαν την ίδια κορμοστασιά. Απαθανάτισα αυτή τη στιγμή με αγαλλίαση! Εξαιρετικό timing! Λίγο αργότερα συνειδητοποίησα πως το διπλό αυτό στοιχείο που εκείνη τη στιγμή τιτλοφόρησα Mirror ήμουν σε θέση να το διακρίνω ξανά και ξανά στις εικόνες που έβλεπα γύρω μου, καθώς το θέμα διδύμων με απασχολούσε προσωπικά πια! Ξαφνικά, γέμισα με φωτογραφίες που ονόμασα TWINS και μια μέρα που βρέθηκα με τον Χρήστο Πότσιο του μίλησα για αυτές. Ο Χρήστος βρήκε ενδιαφέρον το θέμα και ανέλαβε την επιμέλεια στην έκθεση αυτή. Ο ένας τοίχος φέρει τη θεματολογία των TWINS και ο άλλος τις κορυφαίες -κατά τον Χρήστο- του Instagram μου. Έτσι γεννήθηκε το TWIN PEAKS.

Όλες οι φωτογραφίες της έκθεσης είναι από το κινητό μου, εκτός από 2-3 που είναι τραβηγμένες με τη Nikon μου. Είναι από διάφορα μέρη στον κόσμο… Από την Αράχωβα και τα Μετέωρα, μέχρι τη Βραζιλία και το Βιετνάμ.

Με τη φωτογραφία ασχολούμαι από τότε που με θυμάμαι. Μια ζωή! Πριν από αρκετά χρόνια παρακολούθησα τα μαθήματα του Νίκου Δημολίτσα και του Νίκου Ανδρικόπουλου. Στην αρχή είχα μια Minolta και βέβαια τράβαγα με φιλμ. Αργότερα απέκτησα διάφορες κάμερες, οι περισσότερες ψηφιακές και βέβαια το κινητό μου!

Το Instagram είναι για όλους εμάς τους τελειομανείς πλην όμως άσχετους του Photoshop και των λοιπών εργαλείων πραγματική αποθέωση! Κρατάω εκεί ένα ημερολόγιο των όσων κάνω και βλέπω και δεν έχω καλύτερη στιγμή μέσα στην ημέρα από αυτή που θα κάτσω να ασχοληθώ με τις φωτογραφίες μου.

Τα παρτυ των All Tomorrows Party Girls έχουν παγώσει για την ώρα. Σκοπός είναι να μεγαλώσουν λίγο τα μικρά μου, να τους φορέσω τα ακουστικά, να κάνουμε μαζί τα πρώτα βήματα στις κονσόλες και να χορέψουμε το Dream Lover του Bobby Darin.

TWEEN PEAKS,
7-22 Νοεμβρίου,
ΦΟΥΑΡ,  Μητροπόλεως 72 και Χριστοπούλου, 1ος όροφος
Ωράριο: Δευτέρα-Παρασκευή: 19:00-01:00, Σαββατο Κυριακή: 13:00-01:00
POP TODAY
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.