Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Συνέβη τον Αύγουστο στην Αθήνα

Ο φωτογράφος Ανδρέας Σιμόπουλος βρέθηκε στο μεγάλο πανηγύρι του Σωτήρος στη Μεταμόρφωση.
Φωτογραφίες: Ανδρέας Σιμόπουλος/ FOSPHOTOS
 
 
Όταν σκέφτεσαι Αύγουστο τί έρχεται πρώτο στο μυαλό, εκτός από διακοπές και θάλασσα; Στο δικό μου πάντως      έρχονται τα πανηγύρια.

Αυθεντική ελληνική διασκέδαση. Συνυφασμένη με τον μήνα αυτό.

Μπορεί τα πιο ξακουστά πανηγύρια να είναι στην Ικαρία, αλλά απ΄ ότι φαίνεται και στο λεκανοπέδιο δεν τα πάμε άσχημα.

Στην Μεταμόρφωση, στις Κουκουβάουνες γιόρτασαν το Σάββατο την Μεταμόρφωση του Σωτήρος με ένα πανηγύρι που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από αυτά των νησιών. Τρεις σκηνές είχαν στηθεί σε διάφορες πλατείες της περιοχής, όπου τραγούδησαν μεγάλα ονόματα όπως η Άντζελα Δημητρίου, ο Γιώργος Μαργαρίτης, η Ελεάννα Παπαιωάννου αλλά έπαιξε κλαρίνο και ο Πάνος Χαλκιάς.

Το γλέντι  άναψε τα ξημερώματα του Σαββάτου, με κόσμο όλων των ειδών να συρρέει από όλη την Αττική και όχι μόνο. Όπως ήταν αναμενόμενο από την γιορτή δεν έλειψαν τα καλαμάκια, οι μπύρες, η πατροπαράδοτη γουρουνοπούλα που συνοδεύει κάθε πανηγύρι αλλά και τα χιλιάδες κάνιστρα με λουλούδια που έραιναν τους τραγουδιστές.Η διασκέδαση δεν σταμάτησε το Σάββατο. Την Κυριακή ακόμα περισσότερος κόσμος πήγε για να γιορτάσει με Λευτέρη Πανταζή και Αντύπα.

Γιατί μπορεί ο Ελύτης να είπε ότι η Ελλάδα είναι ένα κλαδί ελιά, ένα αμπέλι και ένα καράβι αλλά Ελλάδα είναι και τα πανηγύρια της.

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.