Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaWEEKLY MUSIC PLEASURE

Noga Erez / Kids

Στο δεύτερο άλμπουμ της Ισραηλινής καλλιτέχνιδας, τα δυνατά σημεία του ντεμπούτου εξελίσσονται και οι αδυναμίες εξαλείφονται.
ΣΤΗΛΗ
author-thumb
WEEKLY MUSIC PLEASURE
H Λουίζα Σολομών-Πάντα φροντίζει για τη μουσική μας ενημέρωση.

https://www.youtube.com/watch?v=enk4vUjbjik

Το Kids διαθέτει ό,τι ακριβώς αποζητάμε από το δεύτερο άλμπουμ ενός καλλιτέχνη: τα δυνατά σημεία του ντεμπούτου εξελίσσονται και οι αδυναμίες εξαλείφονται. Από το πρώτο άλμπουμ Off the Radar του 2017 μέχρι σήμερα, η Noga Erez, με συνοδοιπόρο τον καλλιτεχνικό της σύντροφο Ori Rousso, γίνεται πιο δυναμική, αποφασιστική και τολμηρή, καθώς μοιάζει να έχει βρει το στυλ της, μουσικά, στιχουργικά και οπτικά. Το Kids είναι ένα άλμπουμ που αφουγκράζεται τις επιταγές της εποχής μας. Είναι πολιτικοποιημένο, οι στίχοι του είναι καταγγελτικοί και φορτισμένοι από τα τεκταινόμενα, τα beats του βαριά και διαπεραστικά. Ακόμη και κάτω από τις πιασάρικες electronic-pop μελωδίες του, αναδύεται μία δόση καθημερινής απαισιοδοξίας και νωχελικότητας. Στα τραγούδια της καλλιτέχνιδας από το Ισραήλ, κυριαρχεί η ένταση των πολιτικών εξελίξεων του τόπου της, το άγχος, η αγωνία της θνησιμότητας, αλλά και οι προσωπικές της σχέσεις που τοποθετούνται κάτω από τη γενικότερη ομπρέλα των σχέσεων μεταξύ των γενεών, μεταξύ γονέα και παιδιού. Ο δίσκος μάλιστα, περιέχει ηχογραφημένες ομιλίες της μητέρας της που ακούγονται στο background ορισμένων τραγουδιών.

Ο ανήσυχος και γρήγορος ρυθμός του Kids πυροδοτεί την κριτική σκέψη και τις αγωνίες μας χωρίς όμως να απουσιάζουν οι πιο ευχάριστες στιγμές, ακόμη και το χιούμορ από αυτό. Η ταυτότητα της Noga ξεδιπλώνεται στους έξυπνους και τολμηρούς στίχους των κομματιών που «ντύνονται» εντυπωσιακά από τον swag ρυθμό τους. Στο “You So Done” τα synths είναι εκρηκτικά, ενώ το ομώνυμο κομμάτι “Kids”, ξεκινά με τη συμμετοχή του rapper Blimes και τις σκοτεινές χιπ χοπ μπασογραμμές του που πλαισιώνουν ιδανικά την αφήγηση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή. Το κομμάτι “NO News On TV” προσφέρει στον swag και ποικιλόμορφο χαρακτήρα του δίσκου μία απροσδόκητη funky παιχνιδιάρικη νότα, με το closing track “Switch Me Off” να προσθέτει μία jazzy, ατμοσφαιρική μπαλάντα που μοιάζει προορισμένη να κατευνάσει την ένταση των προηγούμενων κομματιών και των όσων αυτά πραγματεύονται.

Highlights: You So Done, End Of The Road, Kids, Knockout, Switch Me Off

Metascore: 76/100
Release Date:  26 Μαρτίου 2021
Label: City Slang

POP TODAY
ΙΣΤΟΡΙΕΣ
ΤΕΧΝΕΣ
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.