Πριν λίγους μήνες είχαμε μάθει ότι το HBO είχε ξεκινήσει τον προκαταρκτικό σχεδιασμό για 4 prequels του Game of Thrones, σε μια προσπάθεια να προετοιμαστεί για την μετά-GoT εποχή. Οι Dan Weiss και David Benioff -δημιουργοί του GoT– δε θα αναμειχθούν, αλλά ο George R. R. Martin θα ασχοληθεί με κάποιες από τις σειρές.

Τώρα, φαίνεται ότι το HBO ετοιμάζει κι ένα πέμπτο prequel με τον σεναριογράφο/παραγωγό Bryan Cogman να ασχολείται με αυτό μαζί με τον Martin. O Cogman δουλεύει στο Game of Thrones από το πρώτο επεισόδιο της σειράς, έχει γράψει επεισόδια όπως το “Oathkeeper” και το διαβόητο “Unbowed, Unbent, Unbroken” με το βιασμό της Sansa.

Λεπτομέρειες για τις prequel σειρές δεν υπάρχουν, αλλά ο Martin έχει δηλώσει ότι δεν θα καταπιαστούν με την «εξέγερση του Robert», ενώ ο διευθυντής προγράμματος του HBO, Casey Bloys, έχει δηλώσει ότι δεν ξέρει πόσα από τα πιθανά prequels θα προχωρήσουν στην παραγωγή και ότι θα κάνουν πρεμιέρα τουλάχιστον ένα χρόνο μετά το τέλος του Game of Thrones, το οποίο μάλλον θα έρθει το 2019.

Το prequel του Cogman έχει να αναμετρηθεί με αυτά του Max Borenstein (Godzilla, Kong: Skull Island), της Jane Goldman (Stardust, KickAss, Kingsman) και του George R. R. Martin, του Brian Helgeland (L.A. Confidential, Legend) και της Carly Wray (Mad Men, The Leftovers) με τον George R. R. Martin.