ΚΑΝΝΕΣ 2015
Ταξιδεύουμε στην Κρουαζέτ για να δούμε από κοντά όσα συμβαίνουν μέσα και έξω από τις σκοτεινές αίθουσες.

Η Popaganda στις Κάννες: Μασάνε οι Κάννες Αστακό;

Το The Lobster είναι μια σημαντική ταινία για το ελληνικό σινεμά, κι ας μην είναι ακριβώς ελληνική. Πόσες ελπίδες έχει όμως για βραβεία, τώρα που οι ώρες για τον Χρυσό Φοίνικα έφτασαν τα μονοψήφια; (hint: όχι όσες στην αρχή).

Η Popaganda στις Κάννες: Εμπρός, του Φιλμ οι Αδικημένες

Μετά από κατά συρροήν φεμινιστικές επιθέσεις κατά του φεστιβάλ, η φετινή χρίστηκε η Χρονιά των Γυναικών, αλλά ακόμη κι αυτό κρίθηκε αντιφεμινιστικό απ’ το όψιμο μαχητικό φεμινιστικό κίνημα. Πόσο δίκαιη είναι όμως τελικά αυτή η κρεβατομουρμούρα;

H Popaganda στις Κάννες: O John Turturro προτιμά να μην περιμένει Φοίνικες

O βραβευμένος στις Κάννες ηθοποιός μιλά για τη φετινή του συμμετοχή, τη φορά που σκεφτόταν να παρατήσει την ηθοποιΐα, τη μεγάλη επιστροφή του Jesus απ’ τον Lebowski, αλλά και την κατάρα των Transformers.

Η Popaganda στις Κάννες: Το Youth του Sorrentino μουδιάζει την Κρουαζέτ

Μετά το Όσκαρ για τη Μεγάλη Ομορφιά, ο Paolo Sorrentino επιστρέφει στις Κάννες διεκδικώντας Χρυσό Φοίνικα, με ένα εκστατικά στιλιζαρισμένο αλλά απογοητευτικά κοινότοπο υπερθέαμα.

Η Popaganda στις Κάννες: Με το Sicario ο Denis Villeneuve περνάει σε level Michael Mann

Λίγο πριν βάλει μπρος το sequel του Blade Runner, ο τεράστιος Καναδός περνάει μια βόλτα απ’ τις Κάννες με την πρώτη του συμμετοχή στο Επίσημο Διαγωνιστικό, επιδεικνύοντας σπουδαία ετοιμότητα να ανεβάσει τη δουλειά του στο επόμενο level.

Η Popaganda στις Κάννες: Ο σκληρός Νόμος της Αγοράς μόνο με Φοίνικες μαλακώνει

Με μια πιο macho εκδοχή των περσινών Dardenne, οι Stephane Brize και Vincent Lindon φέρνουν στο επίκεντρο των Καννών την περήφανη εργατιά της Ευρώπης της κρίσης, και βάζουν σοβαρή υποψηφιότητα για να κρατήσουν τον Χρυσό Φοίνικα στη Γαλλία.

Η Popaganda στις Κάννες: Το Inside Out ειναι το καλύτερο συναισθηματικό outing που μπορείς να βιώσεις

Επειδή πάντα ήθελες να μάθεις πως θα γινόταν το Inception αν το έπιανε στα χέρια της η Pixar, ο σκηνοθέτης του Up! ήρθε να δείξει ακριβώς αυτό, με μια ταινία που έκανε όλη την Κρουαζέτ να βουρκώσει.

Η Popaganda στις Κάννες: Η μοιραία πορεία της Amy προς την Winehouse

Χρησιμοποιώντας αποκλειστικά αρχειακό υλικό και ιδιωτικά βίντεο, το ντοκιμαντέρ του Asif Kapadia προσφέρει μια ανατριχιαστική αλλά κι αρκετά δεικτική εξιστόρηση της τραγικής και αναπόφευκτης πορείας ενός κοριτσιού, που ήθελε απλά λίγη αγάπη.

Η Popaganda στις Κάννες: Κινηματογραφικό μπουφέ για μεγάλες ορέξεις

Ο Γιώργος Λάνθιμος με το Lobster στο Επίσημο Διαγωνιστικό κι ο Πάνος Κούτρας στην κριτική επιτροπή του Un Certain Regard είναι οι βασικοί σου λόγοι να παρακολουθήσεις φέτος Κρουαζέτ. Αλλά δεν είναι οι μόνοι.
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2020 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.