Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΠΟΛΗ

12 προτάσεις για φαγητό και ποτό τον τελευταίο μήνα του χειμώνα

Ο Φεβρουάριος μας υπενθυμίζει πόσο κοντά βρισκόμαστε στην άνοιξη - και τέσσερις μόλις μήνες μακριά από το καλοκαίρι! Ας τον κάνουμε λίγο πιο γευστικό και διασκεδαστικό.
έξοδος

Santo Belto

Αυτή δεν είναι μία αναγκαστική προτροπή για έξοδο. Αν όμως έχεις όντως όρεξη να βγεις, ακόμη κι αν βουλιάζεις ανάμεσα σε υποχρεώσεις που σε οδηγούν στην απελπισία, τότε σου έχουμε μερικές προτάσεις για τον τελευταίο μήνα του χειμώνα που μας υποδέχεται. Ένας καλός λόγος για να κάνεις το βήμα, να ντυθείς και να βγεις από το σπίτι, είναι ο ερχομός της άνοιξης τον οποίο προμηνύει ο Φεβρουάριος. Άντε, και μετά τι έμεινε για το καλοκαίρι;

Με αυτές τις αισιόδοξες σκέψεις συγκεντρώσαμε 12 αγαπημένες μας, τεσταρισμένες επιλογές για καφέ, brunch, φαγητό, cocktail, ποτό (και χορό) και σου τις προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

Για καφέ και πρωινό στο “Santo Belto”

Με ένα όνομα αφιερωμένο στον πεζόδρομο που το φιλοξενεί, την Αγίας Ζώνης, το Santo Belto είναι ένα all day cafe bar διαφορετικό, αφού λειτουργεί και ως κατάστημα με αντικείμενα που τραβούν αμέσως το μάτι όποιου το επισκέπτεται ή απλώς περνά απ΄έξω.

Από νωρίς το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα, στην ήσυχη γειτονιά, μακριά από τον θόρυβο της Φωκίωνος Νέγρη, μπορείτε να απολαύσετε καφέ, φαγητό, γλυκά, brunch, ένα κρασί, μία μπύρα ή ένα spritz κοκτέιλ, βιολογικούς χυμούς, αναψυκτικά και ευωδιαστά αφεψήματα. Το brunch σερβίρεται από τις 11:00 έως τις 17:00 ενώ υπάρχουν και πιάτα ημέρας τα οποία σερβίρονται από τις 19:00 έως τις 23:00.

Santo Belto

Santo Belto: Αγίας Ζώνης 21, Κυψέλη. Καθημερινά 9.00-00.00

Για αφράτο κρουασάν στο “Fika”

Στο Fika τα κρουασάν φρεσκοφουρνίζονται καθημερινά από τις 05:30 το πρωί. Το μαγαζί άνοιξε τις πόρτες του το 2021 και έχει κάνει την οδό Βούρβαχη στον Νέο Κόσμο να μυρίζει φρέσκο βούτυρο. Στην «σκανδιναβική» croissanterie της Ιφιγένειας Ζάχου, το αλεύρι είναι πάντα βιολογικό και το προζύμι ωριμάζει τρεις μέρες πριν μεταμορφωθεί σε κρουασάν. 

Στη βιτρίνα του θα βρείτε κλασικά, γλυκά κρουασάν αμυγδάλου, σοκολάτας και βουτύρου, κρουασάν με κόκκινα φρούτα και λευκή σοκολάτα, κρουασάν με crumble μήλου ή φιστίκι, ενώ υπάρχουν και αλμυρές επιλογές, όπως αυτό με τη χειροποίητη μπεσαμέλ και το αυγό. Εκτός από τα κρουασάν όμως, θα μπορέσετε να απολαύσετε και σάντουιτς με χειροποίητο ψωμάκι μπριός, το οποίο θυμίζει πολύ το ιαπωνέζικο milk bread, με γαλένι και σπιτικές πίκλες ή με παστράμι και ρόκα.

Fika Athens: Βούρβαχη 6-Ακρόπολη. Καθημερινά: 08.00-16.00

Για Pad Thai και καραόκε στην «Ταϊλάνδη των Μελισσίων»

Στην Ταϊλάνδη, το μενού ξεφεύγει από τα συνηθισμένα πιάτα που θα βρει κάποιος στα περισσότερα ταϊλανδέζικα στην Ελλάδα. Εκτός από το Pad Thai, τη spicy σούπα Tom Yam Goong και τα Bao Buns, οι επιλογές είναι γαργαλιστικές. Όποιος επισκεφτεί το εστιατόριο, μπορεί να μπορεί να βρει δημοφιλείς επιλογές αλλά και πιάτα που ενώ υπάρχουν στην ταϊλανδέζικη καθημερινότητα, στην χώρα μας πολλοί δεν τα γνωρίζουν. Στα «διαφορετικά» επιβάλλεται να δοκιμάσει κανείς το λίγο καυτερό Phat Grapao Muu, ένα πιάτο με ρύζι γιασεμί, χοιρινό κιμά, φρέσκο δυόσμο και τηγανητό αυγό, την ταϊλανδέζικη ομελέτα Khai Jiao, με τραγανή πάπια, ρύζι γιασεμί και sriracha αλλά και την τηγανητή αθερίνα Pad Pla, με μαρμελάδα ταμάρινθου και chili. 

Από εκεί και πέρα οι επιλογές είναι πολλές. Από ορεκτικά με τηγανιτές γαρίδες, τραγανές φτερούγες κοτόπουλου, Po Pia (τα αντίστοιχα spring rolls) με πάπια πεκίνου ή λαχανικά και αχνιστά μύδια (όλα με ταϊλανδέζικο twist), μέχρι δροσερές σαλάτες όπως η Som Tam Thai, με παπάγια, λάχανο, καρότο, ντοματίνια, πράσινα φασολάκια, lime, φιστίκια και σιρόπι ταμάρινθου ή η Yam Woon Sen, με noodles, χοιρινό κιμά, γαρίδες, chili,  φρέσκο κόλιανδρο, φιστίκι, lime και fish sauce.

Ταϊλάνδη: Σωκράτους 7, Μελίσσια. Καθημερινές από τις 18:00, Σαββατοκύριακο από τις 14:00.

Για παραδοσιακές χυλοπίτες και γιαγιαδίστικα κεφτεδάκια στη «Λόντζα της Γειτονιάς»

Αυτά τα γρήγορα αλλά ποιοτικά μαγειρεμένα φαγητά, που θυμίζουν εκείνα που σκαρώναν στα γρήγορα οι γιαγιάδες μας, θα βρείτε στον κατάλογο της Λόντζας, που δεν είναι μεγάλος, αλλά είναι ιδιαίτερα προσεγμένος. Στο μαγαζί, τον πρώτο ρόλο παίζουν η νοστιμιά και οι πρώτες ύλες που προέρχονται από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Οι παραδοσιακές χυλοπίτες Κομοτηνής, για παράδειγμα, σερβίρονται με φέτα Μεσσηνίας, βούτυρο Ρούμελης και βιολογικό μπούκοβο, ενώ οι κεφτέδες με τις τηγανιτές πατάτες και την κόκκινη σάλτσα, φτιάχνονται με κιμά από μοσχάρι Τρικάλων.

Το μενού συμπληρώνει το balik ekmek, ένα σάντσουιτς με φιλέτο από φρέσκο λαβράκι και η κακαβιά με πετρόψαρα, που τους χειμερινούς μήνες θα αντικατασταθεί από γίδα βραστή. Στον κατάλογο βρίσκουμε επίσης δύο σαλάτες, μια χωριάτικη και μια πολίτικη στην Λόντζα εκδοχή τους, αλλά και δύο παραδοσιακά γλυκά. Σπιτικό ρυζόγαλο με έλαιο πορτοκαλιού και λουκουμάδες με βιολογικό μέλι και κανέλα.

Λόντζα της γειτονιάς: Χαρ. Τρικούπη 76, Εξάρχεια

Για plant-based παγωτό στο “Plan(e)t Food”

“Bueno, but better”, “Nutella” με 100% πάστα φουντουκιού, χωρίς φοινικέλαιο, κλασικό αλλά άχαστο “Ferrero” και πολλές ακόμη λαχταριστές επιλογές θα βρει κανείς στο Plan(e)t Food. Το “Triple Chocolate Brownie” μία από τις πιο ιδιαίτερες γεύσεις του vegan παγωτατζίδικου, δεν είναι απλά ένα σορμπέ σοκολάτας με βάση το νερό, αλλά έχει ως βάση του ένα ρόφημα ελληνικής βρώμης.

Στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας μπορεί να βρει κανείς κάτι που ξεχωρίζει ακόμη περισσότερο, καθώς μέσα σε βρώσιμο κυπελλάκι με παγωτό βανίλια ή σοκολάτα, οι άνθρωποι του Plan(e)t Food ρίχνουν μία δόση fair-trade καφέ espresso και ανακατεύοντας αυτές τις δύο γεύσεις μαζί, για όσα άτομα προτιμούν μια γλυκιά δόση στον καφέ τους. Αξίζει να το επισκεφτείς είτε είσαι vegan είτε όχι.

Plan(e)t Foods: Ερμού 86, Μοναστηράκι

Για κρασί και “after office drinks” στο “Psyche”

Το Psyche στο Σύνταγμα προσφέρει περισσότερες από 17 ετικέτες κρασιού, για να διαλέξετε το κρασί που ταιριάζει καλύτερα στα γευστικά σας γούστα. Στον κατάλογο, αλλά και στην κάβα του Psyche θα βρείτε κρασιά μικρών Ελλήνων παραγωγών, φυσικά κρασιά, γηγενείς ποικιλίες, αλλά και πιο γνωστές όπως είναι το sauvignon blanc.

Όσον αφορά στο side food, μπορείτε να δοκιμάσετε ταρτάρ με ψάρι ημέρας, μύδια μαρινάτα σε ελαιόλαδο, κρασί, θυμάρι, δεντρολίβανο, άνηθο, σκόρδο, επάνω σε προζυμένιο λευκό ψωμί και πράσινο λάδι αρωματισμένο με σχοινόπρασο, vegan ραβιόλι από παντζάρι γεμιστό με ρεβύθι, μπρινουάζ λαχανικών, χυμό λεμονιού, αρωματικό vegan πέστο μαϊντανού, δυόσμου και καβουρδισμένο αμύγδαλο, γαύρο μαρινάτο σε μπρουσκέτα από ζυμωτό ψωμί, με αρωματικό πράσινο λαδί, αλλά και μια ποικιλία τυριών από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Psyche

Psyche: Κορνάρου 4, Σύνταγμα

Για spritz και δροσιστικά aperitivo στο «Απεριτίφ»

Αν και απλώνεται μόνο σε 19 τετραγωνικά μέτρα, το Απεριτίφ μπορεί και γίνεται ιδανικός τόπος για after office drinks, πρώτα ραντεβού και τυχαίες συναντήσεις με φίλους και γνωστούς. Στα aperitivo οι επιλογές είναι εννιά. Πέρα από τα κλασσικά spritz που αγαπούν οι Ιταλοί γειτονές μας, μπορείτε να βρείτε και πιο απρόσμενες εκδοχές, όπως είναι το Bianco με λευκό bitter, το Mediterraneo με λικέρ μαστίχας, κουμκουάτ και περγαμόντου, το Pulita με τζιν, λικέρ περγαμόντο, λικέρ βιολέτας, λικέρ μαρασκίνο και λάιμ ή το Hugo με λικέρ αφροξυλιάς. Σε όλα, κοινός παρανομαστής είναι το προσέκο και η σόδα.

Πέρα από τα εννιά spritz, στον κατάλογο θα βρείτε και πέντε επιλογές negroni. Ένα κλασσικό και τέσσερις εκδοχές που αντικαθιστούν το τζιν με σάκε ή μεσκάλ, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο ένα αναπάντεχο γευστικό αποτέλεσμα. Από τις πιο ενδιαφέρουσες επιλογές του καταλόγου είναι το Greco Negroni, με λικέρ μαστίχας, τσίπουρο,  bitter rosso liquer και rosso vermouth.

Απεριτίφ

Απεριτίφ: Δικαιάρχου 57Α, Παγκράτι

Για ποτάρες, cocktails και χορό στον “Teefona”

Ο Teefonas άνοιξε τις πόρτες του το περασμένο καλοκαίρι για να μας υποδεχτεί σε ένα ζεστό και urban στέκι, με πρωταγωνιστές τα καλλιτεχνικά workshops, τα κοκτέιλ και τη μουσική. Εναρμονισμένο απόλυτα με την artistic και αστική φυσιογνωμία της ιστορικής οδού Σαρρή, λειτουργεί μέχρι αργά το βράδυ – ιδίως τα σαββατοκύριακα. 

Ανοίγοντας τον κατάλογο των ποτών και των cocktails, θα βρει κανείς κλασικές επιλογές με ενδιαφέροντα twists και μπύρες ελληνικής κυρίως παραγωγής, ενώ υπάρχουν και συνταγές του μαγαζιού όπως το cocktail Kour-cool-lee, με βάση το Beefeter Gin, μαστίχα, σουμάδα, ginger, πεπόνι, μέντα και πιπέρι, αλλά και το Zombie, στο οποίο πέρα από τα βασικά συστατικά χρησιμοποιούν δικούς τους πουρέδες και spiced σιρόπια. Χορός, ποτό και καλή μουσική, πάνε χέρι-χέρι στον Teefona.

Teefonas: Σαρρή 6-8, Ψυρρή

Για μία pre-club εμπειρία στο “Marika Hybrid Space”

Οι επικεφαλίδες της δραστηριότητας του Marika Hybrid Space είναι οι τέχνες, το καθαρό ποτό, η «αφιλτράριστη» άποψη, ο αυθορμητισμός – χωρίς ταμπέλες, φύλα και σύνορα – η DIY φιλοσοφία και το pre – club fantasy. Η ομάδα του μαγαζιού που βρίσκεται στην καρδιά του Ψυρρή, συντονίζει εβδομαδιαία pop up shows κάθε φορά και με διαφορετικό καλλιτέχνη, συστήνοντας στο Αθηναικο κοινό εικαστικούς, φωτογράφους, ζωγράφους, thrifters, μουσικούς, χωρίς το μονόπρακτο μιας gallery, ενός ακόμα bar η bazaar.

Είτε θέλεις να συνεχίσεις τη βραδιά σου σε κάποιο μέρος μεταμεσονύχτιας διασκέδασης, είτε θέλεις να παραμείνεις στο Marika, το σίγουρο είναι ότι θα γευτείς καθαρό αλκοόλ και θα ακούσεις πολυδιάστατη μουσική.

Marika Hybrid Space

Marika Hybrid Space: Παλλάδος 4, Ψυρρή

Για ξέφρενο πάρτυ στους “Trashformers”

Τους αγαπάμε και μας αγαπούν. Οι “Trashformers“, για περισσότερα από 15 χρόνια, ξέρουν καλά πώς να συγκροτούν το απόλυτο trash party και show της πόλης, που όμοιό του σίγουρα δεν έχεις ξαναδεί. Για πολλούς από εμάς, έχουν γίνει το μηνιαίο ραντεβού μας με τη βραδινή έξοδο, κάνοντάς μας να περιμένουμε αυτό που έχουν ετοιμάσει πώς και πώς. 

Αυτή τη φορά, μας καλούν στην αγαπημένη τους σκηνή, στο Fuzz Club, το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, για να θυμηθούμε και να τραγουδήσουμε τα «παλιά», μέσα από μία διασκεδαστική διαδρομή στις μεγαλύτερες ελληνικές επιτυχίες των 80s, 90s και 00s, που σήμερα έχουν αποτυπωθεί στην καρδιά μας με τον όρο “trash”. Φυσικά, η βραδιά θα έχει μπόλικο αλκοόλ, special guests (που δεν έχουν περάσει ξανά από το show των Trashformers), αλλά και το καθιερωμένο κάλεσμα του κοινού πάνω στο stage. 

Trashformers: Fuzz Live Music Club, Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος. Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου

Για το «σβήσιμο» της Τσικνοπέμπτης στο “Tsiknopempti Block Party”

Σας μιλάει μία vegetarian, που δεν μπορεί όμως να παραβλέψει ένα από τα μεγαλύτερα street outdoor πάρτυ του Φλεβάρη. Το “Tsiknopempti Block Party” σας καλεί στις 16 Φεβρουαρίου στα δύο stages του, όπου αγαπημένοι DJ’s της πόλης θα χαρίσουν στο κοινό πολύ χορό, δροσερά cocktails, BBQ και παγωμένες μπύρες, από νωρίς το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ. 

Tsiknopempti Block Party: Ελασιδών, Γκάζι. Την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου. Ώρα έναρξης 18:00. Είσοδος ελεύθερη.

Για clubbing μέχρι το πρωί στο “Purple Night”

Η ομάδα μερικών από τα πιο επιτυχημένα πάρτυ στην Αθήνα, επιστρέφει στο six d.o.g.s το Σάββατο 11 Φεβρουραίου, με special guest της βραδιάς τον παγκοσμίου φήμης resident και Dj, GIDEÖN. Εάν είσαι για κάτι παραπάνω από ένα ήρεμο ποτό, το “Purple Night” μπορεί να σε παρασύρει να χορέψεις μέχρι το πρωί στο six d.o.g.s – και δεν θα φέρει καμία ευθύνη για το hangover της επόμενης ημέρας.

Purple Nights: six d.o.g.s, Αβραμιώτου 6-8 Μοναστηράκι. Ώρα έναρξης: 11:45

POP TODAY
LIFE
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.