Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΓΕΥΣΗ

Στο Croccante θα φας πίτσα scrocchiarella, όπως θα την έτρωγες σε ένα σοκάκι της Ρώμης

Λίγα βήματα από το μετρό της Δάφνης, κάνει την εμφάνιση της μια πίτσα, την ζύμη της οποίας, όχι μόνο την γεύεσαι, αλλά και την ακούς.
Φωτογραφίες: Νατάσα Πανταζοπούλου

Οι τάσεις στο φαγητό έρχονται και φεύγουν, κάποια πράγματα όμως, παραμένουν σταθερά. Ένα από αυτά είναι και η αγάπη που δείχνουν οι Έλληνες στην πίτσα, το ταπεινό αλλά πεντανόστιμο φαγητό, που φρόντισαν να χαρίσουν στον κόσμο οι γείτονές μας, Ιταλοί. Ακόμα και στην πίτσα όμως, που είναι εδώ και δεκαετίες αγαπημένο μας φαγητό, υπάρχουν τάσεις και παραλλαγές που ακόμα δεν έχουμε ανακαλύψει.

Μια από αυτές είναι και η πίτσα με ζύμη scrocchiarella. Ένα είδος ζύμης που δεν το απολαμβάνεις μόνο με τα μάτια και το στόμα, αλλά και την ακοή, αφού το «κρατς» που κάνει από το πρώτο δάγκωμα κιόλας, δύσκολα θα το βρεις στην κρούστα άλλης πίτσας. 

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της ζύμης scrocchiarella; Η τραγανή κρούστα και η μαλακή, ανάλαφρη «καρδιά» της! Το ελαφρύ της ζυμάρι ξεκουράζεται για 24 ολόκληρες ώρες και έπειτα ζυμώνεται εκ νέου. 
Σε όλη αυτή την διαδικασία πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει το νερό, το οποίο παγιδεύει το οξυγόνο, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται οι χαρακτηριστικές φυσαλίδες της. 

Αυτό το μικρό θαύμα της ιταλικής γαστρονομίας, έφτασε επιτέλους και στην Αθήνα! Ειδικότερα, γι’ αυτό έχουμε να ευχαριστούμε τους pizzaiοli του Croccante, αφού όπως είπαμε το μυστικό κρύβεται στην τραγανή και «κρατσανιστή» χειροποίητη ζύμη. Η μαεστρία και η τέχνη των ειδικών, σε συνδυασμό με τα φίνα υλικά, κάνουν την scrocchiarella του Croccante, μια γευστική εμπειρία που όμοια της δύσκολα θα ξαναβρείς. 

Το Croccante έκανε την εμφάνισή του έξω από το μετρό της Δάφνης, πριν από περίπου δυο μήνες και ο μίνιμαλ, αλλά προσεγμένος χώρος του δεν άργησε να γίνει αγαπημένη στάση όσων περνούν καθημερινά από εκεί. Ένα κομμάτι πίτσα Margherita, με σάλτσα ντομάτας, φρέσκια μοτσαρέλα και ρίγανη, είναι η καλύτερη αφορμή για lunch break με τους συναδέλφους σου, ενώ για τους πιο μυημένους στις ιταλικές γεύσεις, η Salame Piccante, με σάλτσα ντομάτας, πικάντικο σαλάμι spianata, πολύχρωμες πιπεριές, τυρί grana padano και κάπαρη είναι η ιδανική επιλογή. Φυσικά, πέραν των 10 signature συνταγών που προσφέρει ο κατάλογος του Croccante, μπορείς να δημιουργήσεις την δική σου scrocchiarella και να πειραματιστείς με τις αγαπημένες σου ιταλικές γεύσεις και υφές.

Στο Croccante, όμως, δεν θα απολαύσεις μόνο την πιο ιδιαίτερη πίτσα της πόλης, αλλά και τα αφράτα panini που φτιάχνουν οι pizzaioli, επίσης με τη ζύμη scrocchiarella. Είτε με σολωμό, ρούκολα και πίκλες, είτε με σάλτσα πέστο, φρέσκια μοτσαρέλλα, λάχανο, φρέσκια ντομάτα και ελαιόλαδο, τα ακαταμάχητα panini scrocchiarella θα σε κάνουν να επιστρέφεις ξανά και ξανά για να δοκιμάσεις όλες τις συνταγές του πλούσιου καταλόγου.

Από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, το Croccante δίνει νέα έννοια στο street food και σας συστήνει μοναδικές γεύσεις που δεν θα συναντήσετε πουθενά αλλού.

Croccante: Μιχάλη Καραολή 2, Δάφνη Αττικής 172 35
Τηλέφωνο: 21 0970 0777
Facebook: Croccante Pizza
POP TODAY
ΙΣΤΟΡΙΕΣ
ΤΕΧΝΕΣ
LIFE
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.