Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Υπάρχει ένα μέρος στην Αθήνα που σερβίρει Ιαπωνικό brunch

Το Rakkan στην Κηφισιά σερβίρει Musabetsu Τomago, pancakes με σολομό και Ikura και εκλεκτή ομελέτα ρυζιού Omuraisu.
Musabetsu Tomago: Scrambled eggs με σολομό

Musabetsu Tomago: Scrambled eggs με σολομό

Musabetsu Τomago. Δεν πρόκειται για γλωσσοδέτη, παρά για ένα απολαυστικό πιάτο  με scrambled eggs, τρυφερό σολομό και αέρινο ρύζι ατμού. Το οποίο αποτελεί μια από τις επιλογές του κυριακάτικου brunch που προσφέρει το δημοφιλές ασιατικό Rakkan σε όσους αγαπούν τις Japanese γεύσεις, αλλά και τους πειραματισμούς. Διότι θέλει τόλμη, έμπνευση αλλά και τεχνική ο συνδυασμός της κουζίνας της Χώρας του Ανατέλοντος ηλίου με τις δυτικότροπες συνήθειες.
 
Η τύχη όμως βοηθά τους τολμηρούς. Γι αυτό και οι γεύσεις ικανοπoίησαν ακόμη και τους δύσπιστους από όσους είχαν τη χαρά να γευτούν πρώτοι το μενού πριν λίγες μέρες. Ειδικά όταν δοκίμασαν τα μικρά pancakes με καπνιστό σολομό «ξαπλωμένο» σε ένα στρώμα από τυρί κρέμα με συνοδεία εκλεκτού Ikura ή τη στιγμή που έλιωσε στο στόμα η αφράτη ομελέτα ρυζιού Omuraisu. Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε, ο συνδυασμός αυγών benedict με χρυσό και μελωμένο κρόκο, σε καψαλισμένα ψωμάκια με yuzu-wasabi hollandaise και τραγανό μπέικον. Ικανοποιητικά  και αρκετά χορταστικά ήταν επίσης τα μικρά burgers τα οποία ακολούθησαν και κυκλοφορούσαν σε τρεις εκδοχές για όλα τα γούστα: με σολομό, κοτόπουλο ή Rib Eye.
Burger σολομού

Burger σολομού

Ιαπωνική ομελέτα ρυζιού Omuraisu

Ιαπωνική ομελέτα ρυζιού Omuraisu

 
Ιδιαίτερη εντύπωση όμως προκάλεσαν και τα γλυκά, αυτά τα μικρά έργα τέχνης φτιαγμένα με επιμέλεια και εμμονή στη λεπτομέρεια. Οι εραστές της σοκολάτας εντυπωσιάστηκαν από τα brownies με σοκολάτα Valrohna και καραμέλα από εξωτικά φρούτα, ενώ για τους πιο κλασικούς υπήρχε μυρωδάτη μηλόπιτα με βάση από τραγανό μπισκότο. Εκείνα βέβαια που απέσπασαν τα πιο κολακευτικά σχόλια ήταν τα pankcakes με μαρμελάδα από Blueberry και παγωτό – κάθε μπουκιά και απόλαυση. Το menu συνόδευαν εκλεκτός καφές και φίνο αρωματικό τσάι, ενώ τα αφτιά χάιδευαν live jazz μελωδίες, ιδανικές για να φτιάξουν τη διάθεση.
 
Το brunch Menu του RAKKAN περιμένει τους φίλους των fussion απολαύσεων κάθε Κυριακή από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 5 το απόγευμα. Οι εμπνευστές του έχουν δώσει το όνομα OHAYOU, που στα Ιαπωνικά σημαίνει «καλημέρα».Όχι τυχαία. Ο συγκεκριμένος χαιρετισμός σε αυτό τον κομψό, αλλά και λιτό χώρο, γεμάτο θετική ενέργεια, γίνεται ευχή που πιάνει και μπορεί να σε γεμίσει με κέφι για όλη την εβδομάδα που έρχεται.
 
Rakkan, Κηφισίας 238-240, Κηφισιά, τηλ 21 0808 7941 
 
RAKKAN BAR RESTAURANT

Pancakes με λευκή σοκολάτα ganache, blueberries, μαρμελάδα και yuzu

Pancakes με λευκή σοκολάτα ganache, blueberries, μαρμελάδα και yuzu

Brownies με εξωτικά φρούτα, καραμέλα και παγωτό βανίλια.

Brownies με εξωτικά φρούτα, καραμέλα και παγωτό βανίλια.


Aυγά benedict με Yuzu-Wasabi Hollandaise

Aυγά benedict με Yuzu-Wasabi Hollandaise

Dacquoise Αμυγδάλου με πράσινο τσάι matcha, σοκολάτα guanaja και μαρμελάδα μούρο.

Dacquoise Αμυγδάλου με πράσινο τσάι matcha, σοκολάτα guanaja και μαρμελάδα μούρο.

 
Brunch at RAKKAN Bar restaurant (1)
POP TODAY
LIFE
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.