16667108_1210791942301552_291388245_o

O κατά κόσμον Nικόλας Κοκολάκης, το 2013 μας συστήθηκε ως Jack Heart και κέρδισε τις παρέες της Πρωτογένους (πριν αρχίσουν να βγαίνουν στην Πρωτογένους) καταρχήν με τη χροιά της φωνής τους που ειδικά στο “Girl” φέρνει σε εκείνη του Tom Smith των Editors. Τέσσερα χρόνια μετά συστήνεται ξανά με τα τραγούδια “She Don’t Mind” και “Mausoleum” από το επερχόμενο album του Emotional Pinata και η αγάπη του για τον Leonard Cohen γίνεται ακόμα πιο εμφανής -άλλωστε θα ήθελε να παίζει στην κηδεία του σε live μετάδοση από την Ύδρα, όπως λέει στην Popaganda. Κατά τα άλλα, ραντεβού στη συναυλία των Blonde Redhead.

Ποιος είναι ο πρώτος δίσκος που αγόρασες; Πότε; Πού βρήκες τα λεφτά; Άν θυμάμαι καλά, ήταν ο πρώτος δίσκος του Bob Dylan, ο ομώνυμος τον οποίο τον αγόρασα νομίζω γύρω στα 17. Τώρα, όσον αφορά τα λεφτά, έχω την εντύπωση ότι τα είχα βγάλει εργαζόμενος στη ψαραγορά του θείου μου στην Τήνο. Αλλά θα βάλω ένα ΜΑΛΛΟΝ σε όλα τα παραπάνω.

Ποιός είναι ο τελευταίος; Το Tim Hardin 1.

Ποιοί είναι οι 3 δίσκοι που έχεις στη δισκοθήκη σου αλλά ντρέπεσαι γι’αυτό; Και ποιοι οι 3 που δεν έχεις και ντρέπεσαι ακόμη περισσότερο γι’ αυτό; “Los Indios Tabajaras play favourite movie themes” , Ανδρέας Ζακυνθινάκης – Επαναστατώ, Julio Iglesias – El Amor, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ντρέπομαι, ίσα-ίσα είναι παράσημα και κάποιου είδους παλαβή ιστορία έχει μεσολαβήσει. Τώρα, όντως ντρέπομαι που δεν έχω στην κατοχή μου το “Βlonde on blonde” του Dylan, το “Beggars Banquet” των Stones και ξεκάθαρα το “Nilsson Schmilsson” του Harry Nilsson.

16593733_1210786518968761_325290535_o

Ποιους δίσκους έχεις δανειστεί από φίλους σου και δεν τους επέστρεψες ποτέ; Δεν έχω δανειστεί κανένα δίσκο, ποτέ. Όλες μου οι απαντήσεις βέβαια είναι στη βάση του ότι μιλάμε για δίσκους βινυλίου και όχι album σε οποιαδήποτε φυσική μορφή.

Ποια είναι η καλύτερη συναυλία που έχεις δει στη ζωή σου μέχρι σήμερα; Η πρώτη φορά που είδα τον Bob Dylan το 2007 στο Bergamo της Ιταλίας (και κάπου εδώ τελειώνει για σήμερα σαν απάντηση).

Ποιο είναι το πρώτο τραγούδι που σου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι sex, drugs και rock ‘n’ roll (το καθένα από αυτά ξεχωριστά); Velvet Underground – New age, όλα σε ένα.

Είναι πρωί Κυριακής. Το κεφάλι σου κοντεύει να σπάσει από τον πονοκέφαλο και το στομάχι σου είναι σαν πλυντήριο στη λειτουργία του στυψίματος. Δυσκολεύεσαι να θυμηθείς όλα όσα συνέβησαν το προηγούμενο βράδυ. Τι μουσική θα βάλεις να παίζει για να έρθεις στα ίσια σου; Beatles – Rubber soul.

Είσαι backstage, έτοιμος να ανέβεις στη σκηνή για μία συναυλία. Ξαφνικά σε ενημερώνουν ότι στο venue έχει έρθει ο David Bowie. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που περνάει από το μυαλό σου; Το ότι πέθανα πριν το live, δυστυχώς.

Μιας και τον έφερε η κουβέντα: David Bowie ή Iggy Pop; David Bowie.

Πόσες φορές στη ζωή σου μέχρι σήμερα έχεις μετανιώσει που παίζεις μουσική και δεν ζεις μία «κανονική» ζωή; Δεν έχω νοιώσει μετάνοια ποτέ, μερικές φορές αμφιβάλλεις, βέβαια, με αφετηρία  άλλες παραμέτρους, αλλά, δεν αντιλαμβάνομαι την κανονικότητα της ζωής ως μία και ενιαία. Είμαι τυχερός, ακόμα και αν δεν το εκτιμώ συνέχεια, που συνεργάζομαι και ως επί το πλείστον, συναναστρέφομαι με ανθρώπους που η ζωή τους περιστρέφεται γύρω από τη μουσική με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο.

Βάλε τον εαυτό σου στη θέση του Rob Gordon στο High Fidelity. Το έτερόν σου ήμισυ σε έχει μόλις αφήσει σύξυλο, της σέρνεις τον εξάψαλμο από το παράθυρο και όταν το κλείνεις, βάζεις τέρμα τη μουσική. Ποιο τραγούδι ακούγεται; Tom Waits – “Hoist that rag”.

16559300_1211766888870724_1147866230_n

Τι μουσική άκουγες την τελευταία φορά που σου έκαναν παρατήρηση οι γείτονες για να χαμηλώσεις την ένταση; Η ίδια απάντηση, η ίδια συγκυρία.

Κρατάς στα χέρια σου το τιμόνι ενός Delorean. Ποιες τρεις από τις παρακάτω χωροχρονικές περιόδους θα ήθελες να επισκεφτείς και γιατί; 1) To 1962 στην Ύδρα, με τον Leonard Cohen. 2) Το 1968 στην Καλιφόρνια, με τον Neil Young. 3) To 1960 στην Ινδία με τους Beatles. 4) Το 1973 στη Νέα Υόρκη με τους New York Dolls. 5) Το 1977 στο Λονδίνο με τον Joe Strummer. 5) Το 1979 στο Manchester με τους Joy Division. 6) Το 1987 στη Θεσσαλονίκη με τον Γιάννη Αγγελάκα. 7) Το 1990 στο Seattle με τον Kurt Cobain. 8) Το 1993 στο Περιστέρι με τους Στέρεο Νόβα. Καλιφόρνια με Neil Young.

Ποια μπάντα θα ήθελες να παίξει live στην κηδεία σου; O Leonard Cohen το 1962 σε live μετάδοση από την Ύδρα.

Με ποιον από τη «μεγάλη μπάντα του ουρανού» θα έκανες κολλητή παρέα; Με τον Νίκο Παπάζογλου.

Είναι τελικά ο Morrissey ο Μεγαλοδύναμος; Ο μεγαλοδύναμος είναι ξεκάθαρα ο Ψαραντώνης, ο Morrissey έχω ακούσει ότι έχει πολύ χαρακτηριστικό σβέρκο. Ό,τι και αν σημαίνει αυτό.


O Jack Heart θα ανοίξει τη συναυλία των Blonde Redhead στις 19 Μαρτίου. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.