Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΠΟΛΗ

20+1 λόγοι για τους οποίους το Παγκράτι είναι τώρα η πιο ενδιαφέρουσα γειτονιά της Αθήνας

Καλόγουστα μπαρ με χαρακτήρα, προσεγμένο και νόστιμο street food, ο παλαιότερος κινηματογράφος της Αθήνας, ακροβάτες σε στύλους. Όλα τα παραπάνω μπορείς να τα βρεις στο Παγκράτι. Αρκεί να ακολουθήσεις τη μεθυστική μυρωδιά από το τσουρέκι του Lido.
pop_09_plprosk_31-960x640

Αν ρωτήσεις που συχνάζουν μια παρέα 30(+)ρηδων που τους αρέσει να γυρίζουν την πόλη και να γνωρίζουν (ή ακόμη και να διαμορφώνουν) τα στέκια της, η πιθανότερη απάντηση που θα εισπράξεις αυτήν την στιγμή είναι «Παγκράτι». Κάποιοι ίσως μένουν κίολας εκεί, έχοντας μετακομίσει τα τελευταία χρόνια στις δημοφιλείς γειτονιές του Μετς στα πέριξ του Καλλιμάρμαρου ή πιο μέσα στο «βαθύ Παγκράτι, το αληθινό». Το Παγκράτι αυτή τη στιγμή είναι ο ιδανικός προορισμός για όποιον θέλει να ξεσκάσει από τη βαβούρα του κέντρου που δείχνει ζαλισμένο από την άκριτη πληθώρα νέων αφίξεων (κι αναπόφευκτα «Γκαζοποιείται») ή πού είναι πολύ κακομαθημένος με τις αποστάσεις για να «ταξιδέψει εκτός συνόρων (βλ. Χαλάνδρι)».

Μια σειρά από νέες αφίξεις -με κοινό παρανομαστή το καλό γούστο, την προσεγμένη αισθητική και το ουσιαστικό περιεχόμενο- ήρθαν να δέσουν αρμονικά με μαγαζιά και στέκια της περιοχής που έχουν ανθίσει εδώ και πολλά, πολλά χρόνια. Το πιο σημαντικό είναι ότι η πιάτσα του Παγκρατίου δεν είναι μία αλλά οι πυρήνες της διασκέδασης έχουν αναπτυχθεί φυσιολογικά μέσα στον ιστό της γειτονιάς. Υπάρχουν, φυσικά, οι πλατείες Βαρνάβα, Πλαστήρα, Προσκόπων -με κοινή ανθρωπογεωγραφία αλλά διαφορετικό ύφος -, υπάρχει ο πεζόδρομος της Τιμοθέου, αλλά και η δημοφιλέστατη Αρχελάου.

Για τους δύσπιστους παρουσιάζουμε 20+1 λόγους που αξίζει να έρθετε στο Παγκράτι. Και, πού ξέρετε, μάλλον θα μείνετε για πάντα εκεί… 


1. Γιατί διαθέτει το παλαιότερο σινεμά της Αθήνας, το «Πάλας»

A 92 years old cinema called 'Palace' located in Pagkrati Athens

Δημιουργήθηκε το 1925 και ο 89χρονος ιδιοκτήτης του κ. Ματθαίος Πόταγας θυμάται μεταξύ άλλων «Όταν παίζαμε ταινίες με την Αλίκη Βουγιουκλάκη γινόταν χαμός. Το “Ξύλο Βγήκε από τον Παράδεισο” είχε κάνει 17.000 εισιτήρια σε μια εβδομάδα. Θυμάμαι ανήμερα Πάσχα του 1960, που τώρα πια ποιος πάει κινηματογράφο εκείνη την ημέρα – τα σινεμά είναι κλειστά, κάναμε 5.025 εισιτήρια στο “Κλωτσοσκούφι”. Ξεκινήσαμε την προβολή στις 10 το πρωί και επειδή ήταν μικρή ταινία την παίξαμε δώδεκα φορές». Περισσότερα εδώ

Σινέ Πάλας, Υμηττού 109, Παγκράτι, 210 7511.868. Εισιτήριο: 6,00, για τρεις ταινίες € 10,00. Παιδικό & νέοι έως 25 ετών € 5,00.


2. Γιατί θα φάτε νοστιμότατη πίτσα με κάνναβη σε ένα πολυμορφικό ιστορικό κτίριο του Παγκρατίου

mystic_pizza_i6-960x639

Το Mystic Pizza Παγκρατίου άνοιξε στο υπέροχο κτίριο μιας από τις πιο ιστορικές ταβέρνες της Αθήνας, ο Μεγαρίτης. Η νέα Mystic απλώνεται σε διάφορα επίπεδα, όπου το καθένα έχει το δικό του χαρακτήρα. Στην είσοδο θα αντικρίσει κανείς το «Μπακαλάκι» όπως ονομάζεται ο χώρος με τα τραπέζια όπου κανείς μπορεί να κάτσει για φαγητό ενώ δίπλα του υπάρχει ένα μικρό μπακάλικο, όπως αυτά τα παλιά,  ψυγείο βιτρίνα με τυριά, αλλαντικά και καπνιστά θαλασσινά ενώ πολύ ατμοσφαιρικός χώρος είναι το κελάρι. Περισσότερα εδώ

Mystic, Φερεκύδου 2, τηλέφωνο: 210 9592092


3. Γιατί τα τσουρέκια του Lido και της Πνύκας κάνουν τη διαφορά

lido-960x640

Το τσουρέκι μύθος θεωρείται αυτό του παγκράτιου Lido. Από το 1967, απαράλλαχτη συνταγή εξ’ ου και η φήμη του. Εντόνως λαστιχωτό, μετρίως γλυκό, το όλον φέρνει σε μπριός. Μυρίζει πορτοκάλι και μαχλέπι, είναι πλεγμένο μαεστρικά και έχει σκούρο πάτο και ανοιχτόχρωμη επιφάνεια. Στην Πνύκα αν σας αρέσει η μαστίχα, αυτό είναι το τσουρέκι που σας ταιριάζει, γεύση και άρωμα που σε μπουκώνει στιγμιαία, σβήνει όμως αμέσως από το αιθέριο έλαιο του πορτοκαλιού. Πικρούτσικη επίγευση. Περισσότερα εδώ

Lido, Χρεμωνίδου 35, τηλ.: 210 7516898/ Πνύκα, Πρατίνου 13, τηλ: 210 7251941


4. Γιατί υπάρχει ένα μπαρ που σου προσφέρει ποτό σε χαμηλότερη τιμή αν είσαι φοιτητής

valitsa_3678

Στη Βαλίτσα ανάμεσα σε παράθυρα και μια πόρτα νεοκλασικού που κοσμούν την μπάρα, ένα παλιό κλαβιέ πιάνου αντί για νότες αφήνει πλέον χρώματα στον τοίχο, ένας προβολέας στέκει στραμμένος σε ένα τυπωμένο στιγμιότυπο της Marilyn Monroe από το Μερικοί το Προτιμούν Καυτό και δυο αυθεντικά καθίσματα κινηματογραφικής αίθουσας μας περιμένουν για να απολαύσουμε αραβικές πίτες, ροφήματα, μπύρες και ρακή που ακουμπούν πάνω στα ξύλινα τραπέζια και σε μια κόκκινη βαλίτσα που κάποτε μετέφερε μια μηχανή προβολής. Περισσότερα εδώ

Βαλίτσα, Μελισσού 6, τηλ: 213042 7979


5. Γιατί τα πιο λαχταριαστά φαλάφελ της πρωτεύουσας θα τα βρεις στην πλατεία Βαρνάβα

baba2-960x639

Τα πιο-ωραία-φαλάφελ-που-έχω-φάει-επί-ελληνικού-εδάφους, φαλάφελ που μπορείς να τα δοκιμάσεις είτε σε πίτα μαζί με ταχίνι, χαρίσα, μπάμπα γκανούς και σαλάτα είτε στο πιάτο συνοδευμένα με χούμους, σαλάτα κους κους και χαρίσα) θα τα φας στο Baba Ghanoush όπως και τη σούπερ σαλάτα μαύρες φακές μπελούγκα (από τον Καναδά) με τομάτα, κρεμμυδάκι φρέσκο, άσπρο τυρί. Περισσότερα εδώ

Baba Ghanoush, Εμπεδοκλέους 25, πλ. Βαρνάβα, τηλ. 212 1050351


 

6.Γιατί εκεί βρίσκεται ο «Μαγεμένος Αυλός» κρατώντας ψηλά τον πήχη της αστικής κουζίνας

magemenos_avlos-960x640

Το αγαπημένο στέκι του Μάνου Χατζιδάκι όπως διαφημίζεται ως τις μέρες μας, μοιάζει να έχει κρατήσει όλη την ατμόσφαιρα από την εποχή της ακμής του και τώρα έχει σχεδόν μουσειακή αξία. Τα ξύλινα έπιπλα της τραπεζαρίας, το μπορντό χρώμα που κυριαρχεί, οι πιστοί θαμώνες που σου δίνουν την αίσθηση ότι διασκέδαζαν κι εκεί και αλλού «τις καλές εποχές», ο αστικός μύθος ότι είναι το πρώτο μαγαζί στην Ελλάδα που έφερε Coca Cola δίνουν ένα χρώμα που κάνει αυτή τη συνοικία διαφορετική απ’ όλες τις άλλες. Για ποια συνοικία λέμε; Μα αυτή που έχει ως άξονα της την Πλατεία Προσκόπων. Περισσότερα εδώ

Μαγεμένος Αυλός, Αμύντα 4, τηλ. 21 0722 3195


7. Γιατί το Superfly είναι μια χρονοκάψουλα γεμάτη με memorabilia από τα 70ς, 80ς & 90ς

superfly-960x688

Θα δεις, μεταξύ πολλών, πάρα πολλών άλλων αντικειμένων, ένα φλιπεράκι, ένα Arcade (γνωστό και ως UFO), μια σακούλα του ΜΙΝΙΟΝ, κουτιά με ομάδες Subbuteo, ένα τρενάκι εν κινήσει πάνω από την μπάρα, μια βαλίτσα που λειτουργεί ως τραπεζάκι κι έναν στόχο για βελάκια. Μπορείς να παίξεις στο Arcade Pac-Man, Bubble Buster, Street Fighter και άλλα παιχνίδια χωρίς να χρειάζεται να βάλεις κέρμα, μπορείς να δεις βιντεοκασέτες (από το Μίσος του Κάσοβιτς μέχρι τη Θυσία του Ταρκόφσκι κι από το Βασικό Ένστικτο μέχρι την Ιουλιέτα των Πνευμάτων του Φελίνι) και μπορείς να ασχοληθείς είτε με τα πολλά επιτραπέζια είτε με τα άπειρα περιοδικά  (Εικόνες από τη δεκαετία του ’60, Ρομάντσο από τα 70ς, Μανίνα, Μπλέκ και Διάβασέ Με από τα τιμημένα 80ς και Τρίποντο από τα 90ς. Περισσότερα εδώ

Superfly, Εμπεδοκλέους 28


8.  Γιατί εδω βρίσκεται ένα από τα πιο δραστήρια, νεανικά θέατρα της Αθήνας

skrow1-960x639

Το Skrow έχει φέρει στη γειτονιά τον θεατρικό αέρα που της πρέπει και έχει ενταχθεί πλήρως σε αυτή. Καλύτερη απόδειξη δεν υπάρχει από το γεγονός ότι ο ένας τοίχος του χώρου είναι ο βράχος του άλσους Παγκρατίου, αναπόσπαστο δηλαδή τμήμα ενός σκηνικού που δένει τη μυθοπλασία με την πραγματικότητα. Περισσότερα εδώ

Skrow Theater, Αρχελάου 5, τηλ. 21 0723 5842


9. Γιατί εδώ θα φατε την πιο αυθεντική βαρκελωνέζικη παέγια της Αθήνας

paella-960x638

Το εστιατόριο Paella Barcelona είναι αυτό ακριβώς που λέει το όνομά του. Ο ιδιοκτήτης Τίμος Αδραχτάς σερβίρει αυθεντική παέγια που μαγειρεύει ο ίδιος, με την εμπειρία που απέκτησε χάρη στην πολύχρονη παραμονή του στη Βαρκελώνη. «Η παέγια πρέπει να μαγειρεύεται σε γκάζι και όχι σε ηλεκτρικό. Με το γκάζι η φωτιά είναι πιο δυνατή και το αποτέλεσμα είναι να διατηρείται το ρύζι σπυρωτό και να μη λασπώνει. Χρησιμοποιώ τα ίδια υλικά με τους Ισπανούς αλλά έχω προσαρμόσει την παέγια στον ελληνικό ουρανίσκο, με άλλα λόγια τη σερβίρω σε μια πιο light εκδοχή ώστε να μην είναι τόσο βαριά» Περισσότερα εδώ

Προσοχή: Το Paella Barcelona έχει μεταφερθεί σε νέα διεύθυνση στο Παγκράτι πάντα: Βρυάξιδος 24, τηλ. 21 0701 0093


10. Γιατί το Μπρίκι είναι ένα από τα πιο κλασικά, και φιλόξενα, ποτάδικα της πόλης και φέτος σβήνει 24 κεράκια

mpriki

Το μπαρ είναι μικρό αλλά η μπάρα του είναι αξιοσέβαστη, κλασική, δοκιμασμένη. Ξέρεις ότι εδώ που ήρθες θα σε περιποιηθούν όχι με προσποιητή ευγένεια, ούτε φυσικά από υποχρέωση αλλά επειδή είναι ένα ποτάδικο, με καλές μουσικές που σέβεται τον εαυτό του και όποιον ακουμπήσει την μπάρα του. Η Έλενα στο μπαρ είναι από τις μορφές της νυχτερινής Αθήνας, αποκλείεται να μην την έχεις πετύχει κάπου. Περισσότερα εδώ

Μπρίκι, Φρύνης 18


 

11. Γιατί το Μαύρο Πρόβατο είναι το εστιατόριο που δίνεις μάχη για ένα τραπέζι, αλλά το αξίζει

To Mavro Provato Restaurant Athens 2016 / Åóôéáôüñéï Ôï ÌÜõñï Ðñ

Το success story του Μαύρου Προβάτου στη γωνία των οδών Αρριανού και Πολέμωνος οφείλεται στο συνδυασμό απλών αλλά καίριων πραγμάτων. Ο σημαντικότερος; Η  value for money φιλοσοφία του. Σε μια εποχή που κανείς δεν θέλει να ξοδέψει μια περιουσία για να φάει καλά το Πρόβατο άρχισε να σερβίρει ελληνικούς μεζέδες και πιάτα ξεφεύγοντας από την λογική της κλασικής ταβέρνας με την ασήκωτη λαδίλα και τις βαριές σάλτσες, κρατώντας όμως τις οικείες γεύσεις και δίνοντάς τους το απαραίτητο σπρώξιμο για ένα βήμα πιο πέρα. Περισσότερα εδώ

Το Μαύρο Πρόβατο του Press Café, Αρριανού 31, τηλ. κρατήσεων: 210 7223.466, τηλ. παραγγελιών: 210 7223.469


12. Γιατί έχει έναν παπαγάλο που σερβίρει τα καλύτερα κοκτέιλ της περιοχής και σέβεται τη τσέπη σας

parot0390-708x960

Ο Ντίνος πίσω από την μπάρα, είναι ο κ. Γιάννης (του Galaxy ντε) του μέλλοντος. «Το άνοιξα για τον ίδιο λόγο που ανοίγουν όλοι οι άνθρωποι μικρά μπαρ. Έχουμε ψώνιο με αυτή τη δουλειά, τη γουστάρουμε και ταυτόχρονα θέλουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε με τον τρόπο που εμείς θέλουμε. Και κάτι άλλο, μου αρέσει να κοινωνικοποιούμαι μέσω του μπαρ, μου αρέσει να συναναστρέφομαι κόσμο μέσα σε αυτό το περιβάλλον με τα ποτά, τη μουσική και την ωραία διάθεση». Επίσης τα φοβερά κοκτέιλ στοιχίζουν όλα 7 ευρώ, το απλό ποτό κοστίζει 5 και το ποτήρι κρασί 3,5 ευρώ. Περισσότερα εδώ

ΠαΡοΤ, Τιμοθέου 7, τηλ. 2108211800


13. Γιατί μπορείτε να κάνετε ακροβατικά σε κινέζικο στύλο

stylovates_0081-960x642

Ο στύλος όμως δεν είναι ο κλασικός στύλος που θα συναντήσει κανείς σε ένα στριπτιτζάδικο καθώς είναι «ντυμένος» με καουτσούκ κι αυτό σημαίνει ότι δεν γλιστράει άρα ούτε λόγος για σώματα με εσώρουχα ή λίγα τέλος πάντων ρούχα. Αντιθέτως, για να κάνεις κινέζικο pole dancing βολεύει να φοράς φόρμα  η τέλος πάντων κάτι άνετο και σίγουρα τα ειδικά παπούτσια που θα σε βοηθήσουν να σκαρφαλώσεις στον στύλο. Όλα αυτά και πολλά άλλα όμορφα κάνει η ομάδα των «Στυλοβατών». Περισσότερα εδώ

Στυλοβάτες, Στασινού 13, πλατεία Προσκόπων


14. Γιατί υπάρχει ένα μπαρ που το όνομά του είναι άλμπουμ των Στέρεο Νόβα

4skazh

Το σκάζη με τα vintage έπιπλα, τα πολύ cosy χρώματα, το γκραφίτι του Κώστα Στανέλλου aka Dreyk, τον πάγκο δίπλα στη τζαμαρία ιδανικό για να πάρει κανείς ένα βιβλίο να διαβάσει ή το λαπτοπ του για να εργαστεί -και δεν είναι λίγοι αυτοί που το κάνουν-, τις προσεγμένες μουσικές που κινούνται σε ένα ευρύ φάσμα που περιλαμβάνει τη ροκ, τη τζαζ ακόμη και την electronica, τις ατμοσφαιρικές βραδιές που τζαζ σχήματα όπως οι Diminuita παίζουν ζωντανά, τα βινύλια, τις νύχτες της Τετάρτης που είναι που αφιερωμένες στα cocktail, τις πλούσιες ποικιλίες και τους γευστικούς μεζέδες έχει καταφέρει να κερδίσει το δικό του κοινό στη δημοφιλέστατη, πια, πλατεία Βαρνάβα. Περισσότερα εδώ

σκάζη, Εμπεδοκλέους 28-30,  τηλ. 216 7005.887


15. Γιατί ο Έλβις τραγουδά το καλύτερο σουβλάκι για ξενύχτηδες (πια) και στην Αρχιμήδους

elvis14-960x640

Οι παραγγελίες πέφτουν βροχή στο Έλβις του Παγκρατίου και τα καλαμάκια ψήνονται στη σχάρα. Τι λογιών καλαμάκια; Χοιρινά, κοτόπουλο, λουκάνικο και κεμπάπ. Ακόμη υπάρχει η μερίδα πανσέτα, «πελαγίσια» όπως χαρακτηρίζεται χιουμοριστικά στον μαυροπίνακα του καταστήματος. Οι πατάτες που συνοδεύουν κάθε καλαμάκι δεν έχουν έξτρα χρέωση, το ψωμί είναι ζυμωτό και οι πίτες είναι λευκές, σικάλεως ή καλαμποκιού. Ιδανικό για ξενύχτηδες αφού τις καθημερινές μένουν ανοιχτοί μέχρι τις 3 και τις Παρασκευές και τα Σάββατα μέχρι τις 5, τα ξημερώματα. Περισσότερα εδώ.

Έλβις, Αρχιμήδους 3, Πλατεία Πλαστήρα, τηλ. 2107566066


16. Γιατί θα βρείτε ιχθυοπωλείο που μπορεί να σας ψήσει το ψάρι και να το πάρετε σπίτι (αλλά είναι ΚΑΙ fish bar)

fish-point960x640

Το ιχθυοπωλείο του Fish Point ανοίγει νωρίς το πρωί και το εστιατόριο από τις 12. Οι επιλογές που έχεις περνώντας από την Αρχιμήδους όμως δεν περιορίζονται σε ψώνια ή dine – in. Μπορείς να ψωνίσεις το ψάρι της επιλογής σου και απλά να φύγεις. Μπορείς πάλι να ζητήσεις να στο ψήσουν (με κόστος ψησίματος περίπου 2,80 ευρώ το κιλό) και να το πάρεις να το απολαύσεις σπίτι. Φυσικά αξίζει επίσης να κάτσεις στον χώρο του εστιατορίου του Fish Point και να απολαύσεις το γεύμα της επιλογής σου, υπό τους ήχους τζαζ μουσικής, συνοδεία κρασιού ή της ιδιαίτερης ισπανικής μπύρας με θαλασσινό νερό Er Boqueron. Περισσότερα εδώ

Fish Point, Αρχιμήδους 8, Πλατεία Πλαστήρα, τηλ. 210 7565321


17. Γιατί το Magic Bus αφού πέρασε από Λονδίνο, Άμστερνταμ και Βερολίνο τερμάτισε στο Παγκράτι

magic_bus960x640

Στο espresso & cocktail bar Magic Bus μια κίτρινη παλιακή στάση λεωφορείου και οι σκορπισμένες σε διάφορα σημεία vintage λεπτομέρειες που περιλαμβάνει η διακόσμηση του συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό προκειμένου να μην μείνει κάποιος στάσιμος σε μια θέση όλη τη νύχτα αλλά να περιφέρεται και να περιεργάζεται τον χώρο απολαμβάνοντας ένα ποτό. Περισσότερα εδώ

Σπύρου Μερκούρη 22, Τηλ: 215500 3160 


20. Γιατί υπάρχει μια μπιραρία που μπορείς να σερβιριστείς όση μπίρα θέλεις μόνος σου

bira960x640

Στο Berlin by 5 Drunk Men μπορείς να απολαύσεις μεγάλη ποικιλία από μπύρες σε μπουκάλι και μερικούς εξαιρετικά γερμανικής φιλοσοφίας πιάτα και συνοδευτικά. Πέρα από αυτό μπορείς να σερβιριστείς μόνος σου με τρεις απλές κινήσεις. Παίρνεις το ποτήρι σου, το τοποθετείς σε πλάγια θέση κάτω από την κάνουλα, ανοίγεις τη στρόφιγγα και βάζεις όση μπίρα θέλεις στο ποτήρι σου. Είσαι έτοιμος. Περισσότερα εδω

Berlin by 5 Drunk Men, Τιμοθέου 8,  τηλέφωνο: 21 0701 0006.


19. Γιατί πριν το Παγκράτι (ξανα)γίνει της μόδας, όλη η Αθήνα ερχόταν στο Colibri, το απόλυτο success story της γειτονιάς

colibri-p-1-960x640

Από γιόγκις και αθλητές πολεμικών τεχνών (που τρώνε συνήθως πίτσα με γαλοπούλα και ελιές) έως ζευγαράκια και μοναχικούς τύπους που νιώθουν πολύ άνετα να έρθουν εδώ και να φάνε στη μπάρα ή σ΄ένα τραπεζάκι. Ή οικογένειες με πιτσιρίκια, όπως τον Οδυσσέα, έναν από τους καλύτερους πελάτες που από τριών χρονών έμπαινε στο μαγαζί και φώναζε ασταμάτητα «θέλω πίτσα, θέλω πίτσα» περπατώντας πάνω- κάτω και ησύχαζε μόνο όταν έπαιρνε το κουτί στα χέρια του. Όλοι αγαπούν το Colibri. Περισσότερα εδώ

Colibri, Εμπεδοκλέους 9-13, Πλατεία Βαρνάβα, Παγκράτι, 210.7011011 // Υμηττού 162 – 164, Παγκράτι, 210.7011404 // Αναπαύσεως 9, Μετς, 210.9214277


20. Γιατί στο Κάιν θα δειτε το μεγαλύτερο mural σε μπαρ της Αθήνας (και πια σερβίρει και πίτσες από το Colibri)

ΚΑΙΝ, καφέ, μπαρ

Αφού ήρθαμε στο Παγκράτι ας περάσουμε μια βόλτα από το γειτονικό Μετς. Το σούπερ δημοφιλές café-bar Kάιν συμπράττει με το γειτονικό του Colibri, για το οποίο μόλις διαβάσατε, και εσείς μπορείτε και να τρώτε και να πίνετε και να μην χρειάζεται να το κουνήσετε ρούπι. Πιο συγκεκριμένα: Συγκρατήστε πως τα σάντουιτς προσφέρονται είτε ζεστά είτε κρύα, και μαζί με τις σαλάτες, σερβίρονται καθημερινά μεταξύ 11:00 – 20:00. Σε περίπτωση που σας έχουν εξαντλήσει από νωρίς τα early drinks υπάρχει και η δυνατότητα να πάρετε το φαγητό σας για το δρόμο και σε χαμηλότερη τιμή. Όσο για τις μπρουσκέτες, τις πίτσες και τα peperoni mozzarella bites μπορείτε να τα απολαύσετε καθημερινά (εκτός δευτέρας) από τις 18:30 έως τις 00:30. Περισσότερα εδώ

Κάιν, Αναπαύσεως 22 και Τιμολέοντος 1, Μετς


21. Γιατί το Μετς θα πεινούσε αν δεν υπήρχε το Ολύμπιον, ένα καφεστιατόριο μπαλζακικής φύσεως που θα δεις (και θα ακούσεις) μερικές αυθεντικά καλτ αθηναϊκές φιγούρες

OLYMPIA RESTAURANTE

Στα μαστ, εκτός από τα γιουβαρλάκια και τα γεμιστά, ο γαύρος πλακί, οι χωριάτικες πίτες, οι λαχανοντολμάδες. Η κουζίνα  έχει τόση σχέση με τα σύγχρονα γαστρονομικά τρεντς που μοχθούν να ακολουθήσουν τα περισσότερα νεόκοπα χοτ σποτς της γεύσης, όση και η όρνιθα με το φασιανό, ωστόσο έχεις αόριστα την εντύπωση πως εδώ θα διάλεγαν να δειπνήσουν ο Ντικάς και ο Αντριά, αν επισκέπτονταν την Αθήνα. Ο μουσακάς στο Ολύμπιον φτιάχνεται όπως φτιαχνόταν στην Ελλάδα του ‘50: κολυμπώντας  σε μια λιπαρή θάλασσα μεταπολεμικής ευμάρειας. Και η λίστα κρασιών περιορίζεται στο χύμα μοσχοφίλερο ή αγιωργήτικο από την Πελοπόννησο. Περισσότερα εδώ

Ολύμπιον, Αναπαύσεως 9, τηλ. 21 0924 4388

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.