Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΓΕΥΣΗ

Πήγαμε στο τριήμερο γαστρονομίας στον Βόλο και φύγαμε γλείφοντας τα δάχτυλά μας

Το 6ο Φεστιβάλ Βόλου έκλεισε πανηγυρικά με ευφάνταστους μεζέδες, προϊόντα από ντόπιους παραγωγούς, πρωτότυπα κοκτέιλ και πολλή μουσική. 
Φωτογραφίες: Γεωργία Καραμπίνη, Αντιγόνη Πάντα-Χαρβά

Ήταν τρεις μέρες αναμφίβολα… λαχταριστές. Για πρώτη φορά φέτος το Φεστιβάλ Βόλου πρόσθεσε στις δράσεις πολιτισμού και τη γαστρονομία, με τη συμβολή του Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πηλίου.

Η αγαπημένη πόλη της Μαγνησίας που βρέχεται από τα νερά του Παγασητικού και αγκαλιάζεται από τα καταπράσινα χωριά του Πηλίου, είναι από μόνη της ένα πολιτιστικό στολίδι με ιστορία στο καλό φαγητό.

Ήταν θέμα χρόνου λοιπόν αυτός ο συνδυασμός να γίνει πάντρεμα και να αποκτήσει τη δική του γιορτή. Καλλιτεχνικά δρώμενα, καλά εστιατόρια, όμορφα μπαρ, παραγωγοί με προϊόντα που ταξιδεύουν και έξω από τη χώρα μας, όλα συντελούν ώστε ο Βόλος να είναι ο απόλυτος ταξιδιωτικός προορισμός κάθε εποχή του χρόνου

Να ταξιδεύεις, να ανακαλύπτεις, να εξερευνάς, να γεύεσαι και να απολαμβάνεις. Αυτές τις χαρές της ζωής θέλησε να μας θυμίσει φέτος και ο Νίκος Φυτάς, όταν ετοίμαζε το 6ο Φεστιβάλ Βόλου και το κατάφερε με τη συμβολή πολλών ανθρώπων που αγκάλιασαν με αγάπη αυτή την όμορφη περιπέτεια. Ανάμεσά τους, ο Γρηγόρης Χέλμης και ο Ανδρέας Διακοδημήτρης που είχαν αναλάβει την επιμέλεια και την εκτέλεση παραγωγής αντίστοιχα, του τριημέρου γαστρονομίας και η Πέγκυ Τριανταφυλλοπούλου στην εκτέλεση παραγωγής ολόκληρου του φεστιβάλ.

Tsipouradical στο ΜεΖέν

Το δικό μας ταξίδι ξεκίνησε την πρώτη Παρασκευή του Οκτώβρη με τις ονειρεμένες γεύσεις του αγαπημένου ΜεΖέν… αλλιώς, από τα χέρια του σεφ Γρηγόρη Χέλμη, σε ένα φουτουριστικό σκηνικό με δυνατή μουσική, νέον φωτισμό και πολύ τσίπουρο. Ένα βράδυ εντελώς Tsipouradical! Ανάμεσα σε όσα απολαύσαμε ήταν η μους κοπανιστής, τσίρος πολίτικος, μπάλα μυδοπίλαφου σε κρούστα, λουκάνικο σουπιάς με χόρτα και στικ χαλβά με σοκολάτα και λεμόνι. Τρία κοκτέιλ του μπαρ Groove δημιουργήθηκαν ειδικά για τη βραδιά, το Mad Spritz 35N (τσικουδιά με μέλι 35Ν, αφρώδης οίνος Blink Zibibbo, 3Cents ginger beer), το Red Snapper (τσικουδιά Syra 35N, πικάντικο mix ντοματοχυμού, φρέσκος χυμός λεμονιού, αγουρίδα) και το Mr. Mustache (λευκό μπράντι Mister Grape, απεριτίφ αγκινάρας, 3Cents Pink Grapefruit Soda, αγγούρι). 

Δημιουργικοί μεζέδες δια χειρός Γρηγόρη Χέλμη στο ΜεΖέν

Με ακόμη περισσότερη όρεξη ξυπνήσαμε το Σάββατο και κατευθυνθήκαμε λίγο έξω από την Πορταριά, στην Φάρμα Καραΐσκου, εκεί όπου είχαν στηθεί περίπτερα εκθετών με ντόπια προϊόντα, νόστιμες πίτες, μια κολοκυθόσουπα που ακόμα ονειρεύομαι, τσίπουρα, κρασιά, χυμούς και όσο μικροί και μεγάλοι έρχονταν κοντά στα ζώα της φάρμας, οι Djs συνόδευαν με τις ανάλογες μουσικές τη μέρα. 

Το βράδυ μας περίμενε μια περιήγηση σε βραβευμένα μπαρ της πόλης, το Red Nose, το Groove και το Grappa Vino για να απολαύσουμε ευφάνταστα κοκτέιλ με αποστάγματα ντόπιων παραγωγών. Μια όμορφη ποδαράτη βόλτα, σε μία πόλη που το βράδυ λάμπει και γεμίζει μουσικές. 

Η Κυριακή ήταν η τελευταία μέρα, η οποία έκλεινε και το φεστιβάλ και τα events ξεκίνησαν από νωρίς. Στο Rubia Speciality Coffee Shop έγινε παρουσίαση μονοποικιλιακών arabica που ψήνονται και καβουρδίζονται στον Βόλο , ό,τι καλύτερο για να αρχίσει η μέρα ευωδιαστά.

It’s coffee time!

Με αμείωτη ευχάριστη διάθεση και… όρεξη, ανηφορίσαμε και πάλι στη Φάρμα Καραΐσκου για να απολαύσουμε μια παρουσίαση από τον Γιάννη Καρβέλα και ένα degustation menu από τον Βασίλη Λεωνίδου, που είχαν ως βάση τους τον κόσμο του Μαγνησιακού ελαιόλαδου. Με μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα πόσο νόστιμο μπορεί να γίνει ένα γλυκό με λίγες σταγόνες ελαιόλαδου στο πιάτο.

Ο Γιάννης Καρβέλας μας μυεί στον κόσμο του Μαγνησιακού ελαιόλαδου

Ο Βασίλης Λεωνίδου επί το έργον

Ένα καλό κρασί πριν απολαύσουμε τις δημιουργίες του Βασίλη Λεωνίδου

Το απόγευμα ξεκίνησε με μια εξαιρετική παρουσίαση στο Filippou Cafe Classique. Μάθαμε και δοκιμάσαμε τα βότανα του Πηλίου, ακριβώς ό,τι χρειαζόμασταν για να προετοιμάσουμε το έδαφος για το τελευταίο γαστρονομικό βράδυ.

Καθώς έπεφτε ο ήλιος μεταφερθήκαμε στο Αίθριον που βρίσκεται στο Συγκρότημα Τσαλαπάτα για να απολαύσουμε ντόπιες μπύρες απο τη Ζυθοποιία Βόλου ΑΡΓΩ και τέσσερις διαφορετικές συνταγές bao buns από τον Δημήτρη Παμπόρη και την ομάδα του. Το Thess Bao από τη Θεσσαλονίκη που έχει βάλει τη δική του σφραγίδα στο street food, μας έκανε να βγάζουμε αναφωνητά ικανοποίησης.

Ο Δημήτρης Παμπόρης και η ομάδα του ετοιμάζουν λαχταριστά bao buns

Bao bun με μπακαλιάρο σκορδαλιά, με χοιρινό στη γάστρα, με λουκάνικο σπετζοφάι και τηγανητό με χαλβά, αφρό κανέλας και μαρμελάδα κράνα. Η παραγωγός ραδιοφώνου Ρουμπίνη Σταγκουράκη φρόντισε να μας ξεσηκώσει με τις ωραίες μουσικές της και κάπου κοντά στα μεσάνυχτα αποχαιρετήσαμε με βαριά καρδιά και γεμάτο στομάχι το φεστιβάλ. Περιμένουμε του χρόνου ακόμα περισσότερα γαστρονομικά events σε αυτή τη γιορτή που φέτος έκανε δειλά τα πρώτα της βήματα αλλά απέδειξε ότι γεύση και πολιτισμός, είναι ένα.  

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.