ΥΛΙΚΑ:
Φουντούκια ψημένα 80γρμ
Παπαρδέλες 250 γρμ
Αυγά 2
Κρέμα γάλακτος 150 γρμ
Ελαιόλαδο 3κ.σ.
Προσούτο 2 φέτες
Αλάτι 1/2 κ.γ.
Πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τις παπαρδέλες μέχρι να γίνουν αλτέντε και παράλληλα κόβουμε με το μαχαίρι τα φουντούκια σε μικρότερα κομμάτια. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, λίγο αλάτι (λίγο γιατί θα είναι αλμυρό και το προσούτο). Ρίχνουμε μέσα τα φουντούκια και τα καβουρδίζουμε μέχρι να πάρουν λίγο έξτρα χρώμα. Μόλις πάρουν χρώμα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αποσύρουμε απ τη φωτιά. Ρίχνουμε τα μακαρόνια από την κατσαρόλα μέσα στη σάλτσα μας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι έτσι ώστε να πάει η σάλτσα μας παντού.
Σε ένα τηγάνι τηγανίζουμε 2 αυγά μάτια αλλά προσέχουμε να τα τηγανίσουμε πολύ ήπια έτσι ώστε να έχουμε ένα κρεμώδη κρόκο. Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε αυγά βραστά μελάτα. Σε ένα κομμάτι πετσέτα κουζίνας βάζουμε το προσούτο ,το κλείνουμε και βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων στην πιο δυνατή θερμοκρασία για ένα λεπτό. Αφήστε την να κρυώσει έτσι ώστε να στεγνώσει πλήρως μέσα στο χαρτί. Σερβίρουμε άμεσα και τελειώνουμε με λίγο πιπέρι και ελάχιστο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο !
Tips:
1)Το προσούτο μέσα στο χαρτί θα του δώσει μια πολύ όμορφη υφή. Εναλλακτικά αν δεν θέλουμε προσούτο μπορούμε να βάλουμε φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.
2)Το αυγό είναι καλύτερο ποσέ για αυτούς που θέλουν να λερωθούν λίγο παραπάνω αλλά έχει εξαιρετικά αποτελέσματα!
3)Συνοδεύστε το με κρασί για ένα ρομαντικό δείπνο που θα σας κάνει να δείχνετε σεφ!
Serial Eaters
Magaze lounge bar
Αιόλου 33, Αθήνα.