Για τους λάτρεις της ιαπωνικής κουζίνας ο Nobuyuki Matsuhisa είναι ένας μικρός θεός. Τα fusion ποιήματα που έχει δημιουργήσει (και που έχουν ρίζες στην παραδοσιακή κουζίνα της πατρίδας του) δεν τον έχουν καθιερώσει απλά ως top celebrity chef, στη συνείδηση των θαυμαστών του. Για αυτούς είναι ένας καλλιτέχνης. Ο «Nobu» όμως είναι και ικανότατος ταξιδευτής. Διότι, μέσα από τις γεύσεις του, χαρίζει ανεπανάληπτες στιγμές ξενάγησης τόσο στο σήμερα και στο χτες, όσο και στην ισχυρότερη τάση της παγκόσμιας γαστρονομικής σκηνής.
Την εμπειρία αυτή μπορεί να τη ζήσει κανείς στην Αθήνα στο Matsuhisa Athens και μάλιστα χωρίς να χαθεί στο δαιδαλώδη κόσμο πιάτων με τα περίεργα ονόματα. Κι αυτό ισχύει ακόμη κι αν δεν έχει μυηθεί στην ιδιαιτερότητα της γαστρονομίας της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου. Ειδικά, μάλιστα, σε αυτή την περίπτωση.
Το ρόλο του ιδανικού οδηγού σε αυτή την περιπλάνηση, αναλαμβάνει το οικονομικό μενού «Winter Omakase» του Matsuhisa Athens. Ουσιαστικά, αποτελεί την επιλογή του σεφ (στη συγκεκριμένη περίπτωση του πάντα δημιουργικού Βασίλη Παπαθεοδώρου) η οποία αφενός βγάζει τον επισκέπτη από τη δύσκολη θέση να διαλέξει ανάμεσα σε πλήθος γευστικών πειρασμών, αφετέρου τονίζει το χαρακτήρα, το «νεύρο» και την εικόνα του μενού του εστιατορίου.
Τα πιάτα που περιλαμβάνει το «Winter Omakase» είναι το Salmon Sashimi (γλυκιά και καυτερή miso paste και σησαμέλαιο), η σαλάτα Goma Inaniwa (με ταχίνι, λάδι τρούφας και γλυκό sake), το Matsuhisa Sushi (τόνος, λαυράκι, γλυκιά γαρίδα), το Black Cod Kadaifi (το πιο διάσημο πιάτο του Nobu: μπακαλιάρος με ginger, yuzu miso και φύλο κανταΐφι) και το ιδιαίτερα πειραματικό Lamb Hoba (πρόκειται για σέλα από ελληνικό αρνί, με teriyaki, δεντρολίβανο και πίκλα wasabi). Για το τέλος, ο σεφ προτείνει ένα λαχταριστό επιδόρπιο: milk chocolate mousse, που αποτελείται από μους σοκολάτας γάλακτος, χιόνι λευκής σοκολάτας, crumble μαύρης σοκολάτας, παγωτό βούτυρο, κρέμα από μπισκότο και αφρό από γλυκό καλαμπόκι.
Το παραπάνω μενού προσφέρεται από Τετάρτη μέχρι Κυριακή, ενώ η «λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά» είναι το γεγονός ότι κάθε Πέμπτη συνδυάζεται (χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση) με τρία ποτήρια κρασιού, από ένα κορυφαίο ελληνικό οινοποιείο. (Η αρχή έγινε με τα κρασιά διεθνούς κλάσης από το Κτήμα Κυρ Γιάννη – αριστουργηματική Paranga Sparkling / δυνατή απάντηση στο ιταλικό prosecco, κλασικά λαμπερή Σαμαρόπετρα και στιβαρό ερυθρό Κτήμα Κυρ Γιάννη- που έχει τους αμπελώνες του στους πρόποδες του Βερμίου).
Η προσιτή τιμή του «Winter Omakase» (55€ /άτομο), καθώς και το υποδειγματικό σέρβις είναι επιπλέον αφορμές για να επισκεφτεί κανείς το Matsuhisa Athens. Διότι, ο κύριος λόγος είναι η άφταστη ποιότητα των πρώτων υλών, οι οποίες συνδυάζονται με μαεστρία, προκειμένου να ανταποκριθούν πλήρως στην έμπνευση του σεφ και στη φιλοσοφία Nobuyuki Matsuhisa. Και που οδηγούν σε γευστικό παραλήρημα.