Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaSTREET FOOD

Meat Lab: Η νέα «σάντουιτς φάμπρικα» του κέντρου φτιάχνει προσεγμένο «βρώμικο» με κρέας που καπνίζεται για ώρες

Συνδυάζοντας την τάση για ποιοτική κρεατοφαγία με εκείνη του street food, η νέα άφιξη για φαγητό στο χέρι βρίσκεται μια ανάσα από την Ακρόπολη και προσφέρει χορταστικές προτάσεις χωρίς υπερβολές.
Φωτογραφίες: Νατάσα Πανταζοπούλου / FOSPHOTOS

Η επιταγή των καιρών που ανεβάζει το επίπεδο της πρώτης ύλης, οι πιο σοφιστικές κοπές καθώς και η ενδελεχής αναζήτηση των καλύτερων κρεάτων -εντός κι εκτός χώρας- από την πλευρά των εστιατορίων είναι βασικά στοιχεία μιας αδιαμφισβήτητης τάσης που διατηρεί την κρεοφαγία στην γαστρονομική επικαιρότητα τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα. Και δε μιλάμε μόνο για high end εστιατόρια που απαιτούν να βάλει κανείς πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη, αλλά για τάση που έχει επεκταθεί και σε άλλου είδους κουζίνες της πόλης. Έτσι, πλέον συναντάμε όλο και πιο συχνά νέες προτάσεις αναβαθμισμένου street food που σερβίρεται μεν στο χέρι, προετοιμάζεται όμως σαν να μας έστρωσαν το πιο πολυτελές τραπέζι. 

Το Meat Lab αυτοχαρακτηρίζεται ως “sandwich fabrica”…

…ακριβώς γιατί προσφέρει συνταγές με κρέας αποκλειστικά σερβιρισμένο μέσα σε ψωμί.

Μια τέτοια νέα πρόταση είναι ένα μικροσκοπικό μαγαζί που έκανε την εμφάνιση του πριν από ένα μήνα στο Κουκάκι. Στο δρόμο της Χατζηχρήστου συναντήθηκε το όνειρο του Χάρη Γερουλάνου να επιχειρήσει στον χώρο του γρήγορου φαγητού και οι ιδέες του Μιχάλη Βραχλιώτη για συνταγές που ενώνουν πολλές από τις εμπειρίες και τις αναφορές του από τις κουζίνες που έχει εργαστεί. Ο πρώτος δούλευε για πάνω από είκοσι χρόνια σε μεγάλη αλυσίδα μπεργκεράδικων. Ο δεύτερος έχει περάσει από Αγγλία κι Ολλανδία, επίσης με θητεία σε δημοφιλή μπεργκεράδικα της Αθήνας. Απ’ όλες τις γευστικές στάσεις του, εκείνη που τον οδήγησε στο σήμερα συνέβη σε ένα steak house στην Ιρλανδία όταν ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με το πώς είναι να προετοιμάζεις κρέας σε ένα γιγαντιαίο καπνιστήριο.

Στο άκουσμα των λέξεων “burger” και «σάντουιτς» σκέφτομαι κάτι χορταστικό κι ο κατάλογος του Μeat Lab είναι ακριβώς αυτό: χορταστικός χωρίς όμως περιττές υπερβολές. Συνδυάζοντας το αμερικάνικο «βρώμικο» με τη, δημοφιλή πλέον, ασιατική πινελιά του bao bun, περιλαμβάνει λίγες προτάσεις ώστε και να μην χανόμαστε, αλλά και να μπορούμε να δοκιμάσουμε πολλές και διαφορετικές γεύσεις. Πολλές και διαφορετικές εκδοχές ποιοτικού κρέατος μέσα σε ποικιλία ψωμιών που αποτελούν συνταγές του καταστήματος και παρασκευάζονται καθημερινά σε φούρνο ειδικά για τον χώρο της οδού Χατζηχρήστου.

Χρειάζεται μοσχαρίσιο μπιφτέκι 200 γραμμαρίων…

…cheddar, bacon, iceberg, καραμελωμένα κρεμμύδια, chilli mayo και πίκλες σε ψωμί γλυκοπατάτας

…και το smokehouse burger είναι έτοιμο.

Στο φούρνο, σε κενό αέρος ή/και καπνιστά, τα κρέατα που προτείνει ο Μιχάλης Βραχλιώτης σερβίρονται με διάφορους τρόπους, πάντα όμως στη λογική του σάντουιτς. Ο φρέσκος κιμάς κοτόπουλου δικής του μυστικής συνταγής συνδυάζεται με σάλτσα honey mustard, μαρούλι, ντομάτα, κρέμα τυριού, onion rings και τηγανιτή πατάτα hash brown σε ψωμί φτιαγμένο από βρώμη. Το φοβερό smokehouse burger έχει μοσχαρίσιο μπιφτέκι 200 γραμμαρίων συνδυασμένο με cheddar, bacon, iceberg, καραμελωμένα κρεμμύδια, chilli mayo και πίκλες σε ψωμί γλυκοπατάτας. Η ασιατική επιρροή στον κατάλογο έχει δυνατή γεύση κι εκφράζεται με ένα χειροποίητο ψωμάκι ατμού τύπου bao που γεμίζεται με pulled pork αργοψημένο για 10 ώρες στο καπνιστήριο, σπιτική ασιατική bbq από όστρακα, πίκλες και coleslaw για να μην ξεχνάμε το american-style του μαγαζιού. 

Χειροποίητο ψωμάκι ατμού τύπου bao που γεμίζεται με pulled pork αργοψημένο για 10 ώρες στο καπνιστήριο, σπιτική ασιατική bbq από όστρακα, πίκλες και coleslaw

Tostada cubana με κομμάτια χοιρινής πανσέτας που καπνίζονται για 6 ώρες και συνδυάζονται με bbq meat lab sauce, μουστάρδα, cheddar, iceberg και πίκλες.

Στο Meat Lab θα βρείτε επίσης brisket sandwich με κομμάτια μοσχαρίσιου στήθους καπνισμένα για 10 ώρες με σάλτσα barbeque, ρόκα, ντομάτα και βούτυρο από γκοργκοντζόλα, αλλά και μια tostada από την Kούβα με κομμάτια χοιρινής πανσέτας που καπνίζονται για 6 ώρες και συνδυάζονται με bbq meat lab sauce, μουστάρδα, cheddar, iceberg και πίκλες. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε την κλασική συνταγή από τη Φιλαδέλφεια, το cheese steak sandwich με μοσχαρίσια ταλιάτα από χτένι σε αφράτο ψωμί με βούτυρο, με σάλτσα τυριών, κρεμμύδια και σωταρισμένες πράσινες πιπεριές, horseradish mayonnaise και Jalapeños.

Από τον κατάλογο δεν λείπει το hot dog και φτιάχνεται με χοιρινό λουκάνικο γεμιστό με παρμεζάνα, coleslaw, πίκλες, καραμελωμένα κρεμμύδια. Τέλος, το red dog έχει κομμάτια χοιρινής καπνιστής μπριζόλας, coleslaw με μήλο, κύβους πατάτας, μουστάρδα και flakes κόκκινου γλυκού πιπεριού σε μακρόστενο αφράτο ψωμάκι. Και καθώς αυτού του είδους οι street απολαύσεις είναι συνδυασμένες με τηγανητές πατάτες (από 2 ευρώ), στο Meat Lab θα τις βρείτε φρέσκες τριπλοτηγανισμένες (και με τη φλούδα τους) με χειροποίητη πάπρικα ή μπορείτε να απολαύσετε μια μερίδα γλυκοπατάτες. 

Από αριστερά προς τα δεξιά, ο Μιχάλης Βραχλιώτης και ο Χάρης Γερουλάνος

Οι προτάσεις του Meat Lab είναι μετρημένες και οι τιμές του λογικές

Η νέα άφιξη του κέντρου που θέλει να προσφέρει ένα προσεγμένο «βρώμικο» με κρέας που έχει όλη την προσοχή του σεφ λειτουργεί καθημερινά από τις 12 το μεσημέρι έως τις 12 το βράδυ, οι τιμές των burgers και των σάντουιτς ξεκινούν από 4,90 και φτάνουν τα 7,50 ευρώ (οι περισσότερες από τις προτάσεις κοστίζουν 5 -6 ευρώ) ενώ πολύ σύντομα θα εξυπηρετεί και με υπηρεσία delivery. 

Meat Lab, Χατζηχρήστου 29, Κουκάκι. Τηλ: 210 9241390.
POP TODAY
LIFE
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.