Αν βρεθείτε κάποια Κυριακή από τις 12 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα στο ύψος του αριθμού 29 στην Σκουφά, το μόνο βέβαια είναι ότι θα αντικρίσετε έναν κατάμεστο χώρο μέσα στον οποίο πηγαινοέρχονται πιάτα με burger που σου κόβουν την ανάσα μόνο από την εμφάνιση, βιολογικά αυγά μαγειρεμένα σε κάθε στυλ και για κάθε όρεξη, λαχταριστά γλυκά σε μερίδες που δεν μας γεμίζουν με τύψεις, cockτail που παίρνουν τη θέση στο σουβέρ που πριν λίγο ακουμπούσε ένας Brazilian Espresso με φλούδα μοσχολέμονο ή ένα energy smoothie με φρουτώδες άρωμα.
Το IT έγινε δημοφιλές για το brunch του ”before it was cool”. Τι νέο όμως έχει να μας δείξει το στέκι του Κολωνακίου που μετέτρεψε το κυριακάτικο γεύμα σε αγαπημένη μας συνήθεια; Ο chef Ηλίας Σταυρόπουλος, αφού μας συστήθηκε απογειώνοντας τον καλοκαιρινό κατάλογο του μαγαζιού, άρχισε να πειραματίζεται με βιολογικά αυγά εμπλουτίζοντας με νέες προτάσεις το ήδη πλούσιο και πάντα υγιεινό brunch. Έτσι λοιπόν όλοι οι συνεργάτες του ΙΤ με μότο τους το “We Are Eggaged” κλείνουν γευστικά την εβδομάδα μας δίνοντας πάντα έμφαση στις πρώτες ύλες και τους ιδιαίτερους αλλά ταιριαστούς για τον ουρανισκό μας συνδυασμούς.
Αν λοιπόν έχετε ήδη δοκιμάσει τις κλασικές επιλογές όπως το κοτόπουλο μπιφτέκι, τις ταλιατέλες μπολονέζ, τη nicoise με τόνο, αυγό, φασολάκια, καλαμπόκι, πατάτα και σάλτσα μουστάρδας και τα pancakes με τριμμένο μπισκότο και παγωτό nutella ετοιμαστείτε να μυηθείτε σε νέες προτάσεις όπως είναι η ζεστή πατατοσαλάτα με μπέικον, λάδι τρούφας και αυγό μάτι, την πράσινη σαλάτα με φρέσκο σολομό, αβοκάντο, σπανάκι, αρακά, άνηθο και βινεγκρέτ μελιού, το burger γαλοπούλας με γουακαμόλε, τυρι τσένταρ, μπέικον και ξινόκρεμα καθώς και το Sunday burger με μανιτάρια, χαρουπόμελο, τραγανό μπέικον, ψητό χαλούμι και αυγό μάτι.
Στα πιάτα γεμάτα γλύκα πρωταγωνιστούν το cheesecake κολοκύθας -αρωματισμένη με κανέλα μοσχοκάρυδο- με καραμελωμένα κρεμμύδια και σιρόπι από σφένδαμο μαζί με μια πάβλοβα με μαστιχωτή μαρέγκα, κρέμα τυριού, φρούτα του δάσους και φλέικς καρύδας.
Όσον αφορά τα αυγά με τα οποία ο δραστήριος chef θέλει να μας δεσμεύσει σοβαρά φέτος τον χειμώνα περιλαμβάνουν επιλογές όπως τα ποσέ σε ασιατικά ψωμάκια σιτάλευρου με κατσικίσιο τυρί, ψητό ζαμπόν fouantre, baby σπανάκι και κρέμα κολοκύθας με φασκόμηλο, μέσα σε ένα bagel παπαρούνας με καπνιστό σολομό, κρέμα αβοκάντο και βαλεριάνα ή μαγειρεμένα ως μάτια στο φούρνο, με σάλτσα ψητής ντομάτας, chorizo, τσιπς πατάτας και τριμμένη φέτα.
Οι αναλυτικές περιγραφές των πιάτων, οι χορτοφαγικές προτάσεις, οι συνταγές με χαμηλή γλουτένη, αντιοξειδωτικά και λίγες θερμίδες μας βοηθούν να μην χαωθούμε στην γευστική ποικιλία που προσφέρει ο καλαίσθητος και cozy χώρος.
Ακόμα, στην σελίδα του με σήμα ένα πρωτότυπο μονόπετρο θα βρείτε τις κυριακάτικες προτάσεις για early drinks από τον Νίκο Νικολάκου, cocktails όπως το Gingerumber με βότκα ή τζιν, τζίντζερ, αγγούρι, λεμόνι και σιρόπι αγαύης, το StrawberrIT με μαστίχα που μπλέκεται με φράουλα και δεντρολίβανο, τζιν, σιρόπι κουφοξυλιάς και σόδα με γεύση γκρέιπφρουτ καθώς και δύο μίξεις με βάση τους την σαμπάνια. Για όσους δεν επιθυμείτε να κάνετε μια κυριακάτικη παρασπονδία επιλέξτε δίχως δισταγμό το Matcha Ninja, το πράσινο αντιοξειδωτικό τσάι που μόνο το IT ξέρει να φτιάχνει.