sidagi_sosto
Υλικά:
(Για 2 άτομα)

4 φύλλα μαρούλι romaine
1 lolo rosso
1 lolo verde
1 endive
1 σαλάτα escarole
1 αυγό βρασμένο
40 γρ. φασολάκια (βρασμένα)
80 γρ. πατάτες μικρές (βρασμένες)
30 γρ κάπαρη ξαρμυρισμένη
4 ντοματίνια(κομμένα στη μέση)
2 κρεμμύδια φρέσκα
15 γρ. άνηθο

popaganda_sidages_3

Για την βινεγκρέτ:
15 γρ. τζίντζερ τριμμένο
1 κ.τ.γ. μουστάρδα
75 ml ελαιόλαδο
25 ml χυμό λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι

popaganda_sidages_1

Για το ψάρι:
80 κόκκινο τόνο κομμένο σε κύβους
80 σολομό κομμένο σε κύβους
Ξύσμα από ένα λεμόνι
15 γρ. τζίντζερ τριμμένο
20 γρ ελαιόλαδο

n4
n5
n8

Εκτέλεση:
Για το ψάρι:
Ξεκινάμε την προετοιμασία από το ψάρι μιας και είναι το πιο χρονοβόρο. Ανακατεύουμε τους κύβους από τον τόνο και τον σολομό με τα υπόλοιπα υλικά και το αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για τουλάχιστον 45 λεπτά.
Για την βινεγκρέτ: Παίρνουμε μία μπασίνα, προσθέτουμε τον χυμό από το λεμόνι την μουστάρδα και το τριμμένο τζίντζερ και ανακατεύουμε καλά με σύρμα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο σιγά σιγά ανακατεύοντας ώστε να φτιάξουμε μία δεμένη σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε και δοκιμάζουμε. Πλένουμε τις σαλάτες και τις στεγνώνουμε καλά. Στήνουμε σε πιατέλα τα μισά φύλλα από τις σαλάτες ολόκληρα και κόβουμε τα υπόλοιπα φύλλα με το χέρι μέσα σε μια μπασίνα. Προσθέτουμε τα φασολάκια κομμένα στη μέση, τα κρεμμύδια κομμένα ζουλιέν, τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες, αλατοπιπερώνουμε  και ραντίζουμε με την βινεγκρέτ. Ανακατεύουμε απαλά και βάζουμε την σαλάτα πάνω από τα μεγάλα φύλλα που είχαμε στην πιατέλα.

n6
n7
n10
n11

Προσέχουμε να μοιράσουμε τα υλικά μας ομοιόμορφα. Κόβουμε το αυγό σε τέταρτα, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο και το βάζουμε πάνω από την σαλάτα. Προσθέτουμε και την κάπαρη. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε ελαφρά τα κομμάτια ψαριού και τα βάζουμε πάνω από την σαλάτα. Γαρνίρουμε με τα φύλλα του άνιθου.

n12

Ο Σεφ Βασίλης Βασιλείου.

Tips
1.Το μαρινάρισμα των ψαριών να μην διαρκέσει πάνω από 3 ώρες
2.Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε  ότι ψάρι θέλετε αρκεί να μην είναι πολύ λεπτοκομμένο
3.Χρησιμοποιήστε πάντα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στις σαλάτες σας
4.Το πιπέρι να είναι φρεσκοτριμμένο, χρησιμοποιήστε για καλύτερο άρωμα μύλο μπαχαρικών. 

Mono, Βενιζέλου- Παλαιολόγου 4, Πλάκα. 
210-32-26-711