Αναμφίβολα αυτό που μας έκανε να ξεχωρίσουμε εξ’ αρχής το Hoocut ήταν οι πρώτες ύλες του, οι απλές τεχνικές και η μαγειρική φαντασία των σεφ Περικλή Κοσκινά, Κλεομένη Ζουρνατζή και Σπύρο και Βαγγέλη Λιάκο. Γιατί, όπως λένε και οι ίδιοι, μπορεί ένα σουβλάκι να θεωρείται ένα γρήγορο φαγητό αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει και να φτιάχνεται πρόχειρα.
Δεν θα μπορούσε λοιπόν ακόμα και το Σαρακοστιανό μενού που ετοίμασαν οι τέσσερις σεφ να μην ακολουθεί τη γενικότερη φιλοσοφία του Hoocut, με άριστες πρώτες ύλες, υψηλή μαγειρική τεχνική, σωστό μαγείρεμα και σημασία ακόμα και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Δεν χρειάζεται να πω περισσότερα, όποιος έχει δοκιμάσει τυλιχτά σουβλάκια και μερίδες από το Hoocut, καταλαβαίνει. Όποιος δεν το έχει κάνει ακόμα, ήρθε η στιγμή να τα δοκιμάσει όλα.
Το Σαρακοστιανό μενού περιλαμβάνει τρία τυλιχτά, σαλάτες και ορεκτικά, τα οποία απευθύνονται και στους σκληροπυρινικούς ακόλουθους της νηστείας αλλά και σε εκείνους που δεν είναι τόσο αυστηροί και θέλουν και το γιαούρτι ή το τυράκι τους.
Δοκίμασα τα χειροποίητα ντολμαδάκια με αμπελόφυλλο και ρύζι, σως γιαουρτιού, ελαιόλαδο και ραπανάκια και δεν σταμάτησα να βουτάω κάθε μπουκιά μέσα στη σως. Η ταραμοσαλάτα ήταν πραγματικά σαν αφρός ενώ στη σαλάτα με ντοματίνια, δυόσμο και κρεμμύδι, ο συνδυασμός από το μαλακό κρεμώδες τυρί Τσαλαφούτι με τα παξιμάδια χαρουπιού ήταν ένα υπέροχο, δροσερό πάντρεμα.
Η στιγμή που περίμενα με μεγαλύτερη αγωνία ήταν φυσικά τα τυλιχτά. Το τυλιχτό με ταραμοσαλάτα, φρέσκο κρεμμύδι, άνηθο, ελαφρώς πικάντικη σάλτσα και καπνιστή πάπρικα είχε και το τηγανητό καλαμαράκι του ως βάση, το οποίο παρ’ ότι μένω λίγο πιο μακριά, έφτασε τραγανό, καθόλου πανιασμένο και πάρα πολύ μαλακό. Εξίσου μαλακό ήταν και το χταποδάκι στο τυλιχτό με το μαριναρισμένο χταπόδι, φάβα, ντομάτα, κρεμμύδι, κόλιανδρο και καυτερή σάλτσα. Εξαιρετικός συνδυασμός. Παρ’ ότι γενικά λάτρης του κρέατος και των θαλασσινών, τρελάθηκα με το τυλιχτό με ντολμαδάκια, τζατζίκι, ντομάτα, κρεμμύδι φρέσκο και άνηθο. Δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ αυτό το πιάτο και σίγουρα δεν μπορούσα να πιστέψω ότι θα ήταν τόσο πετυχημένο και ταιριαστό μέσα σε μία πίτα, μέχρι που το δοκίμασα. Τα ντολμαδάκια ήταν σαν μικρές σταγόνες ευτυχίας. Αν το ήξερα θα είχα πάρει περισσότερα.
Το Σαρακοστιανό μενού το οποίο απευθύνεται και σε πολλούς χορτοφάγους και απ’ ότι ακούω είναι τόσο δυνατό που προβλέπεται να παραμείνει τελικά ολόκληρη τη χρονιά στον κατάλογο, περιλαμβάνει επίσης Μελιτζανοσαλάτα Καπνιστή με δυόσμο, μαϊντανό, σκόρδο, τσίλι κόκκινο και κρεμμύδι φρέσκο, Φάβα με κάπαρη αλλά και Χούμους.